Ovidanie Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 (editat) Sunt solicitat sa repar un amplituner Yamaha, amplificatorul din acest aparat este alimentat cu o tensiune diferentiala de 90V. Acum 20 ani cand mi-a intrat in service prima data avea ambii finali audio macelariți bine de diversi mesteri, am refuzat lucrarea. Acum clientul a revenit, iar eu am două variante: cel mai probabil schimb transformatorul de alimentare, sau folosesc un kit amplificator alimentat la +/-95V Exista asa ceva? Eu nu tin minte sa fi vazut. Editat August 3, 2023 de Ovidanie Link spre comentariu
bolek Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 (editat) AV800, posibil cu mai putini finali, interesant ar fi pentru ce sarcina era specificat originalul?...+/-90 e pentru PA, nu pentru home use... https://www.epsicom.com/index.php?id=kit_produs_detalii&titlu=721156809&search=Ampli cu FET AV800 Editat August 3, 2023 de bolek Link spre comentariu
franzm Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 (editat) "Numele" amplitunerului? Poate ne vin ideile mai usor. Daca-i cu TD, atunci numai sa va faca @Akossau @Geoceva asemanator. Editat August 3, 2023 de franzm Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 3, 2023 Autor Partajează Postat August 3, 2023 Dupa radiatoarele amplificatorului, maximum 100W pe canal. Finalul audio original era in clasa G, asta a derutat mesterii care au incercat sa-l repare. Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 3, 2023 Autor Partajează Postat August 3, 2023 Acum 10 minute, franzm a spus: "Numele" amplitunerului? Poate ne vin ideile mai usor. Daca-i cu TD, atunci numai sa va faca @Akossau @Geoceva asemanator. Ce inseamna TD? Amplificatorul nu trebuie restaurat sau upgradat, clientul nu plateste pentru o lucrare profesionala. AV800 pare a fi o soluție bună, cablajele alea pot fi scurtate. Link spre comentariu
franzm Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 La TD finalul este alimentat printr-o sursa în comutatie "cu urmarire". Ca aici. Link spre comentariu
Romeo Corb Postat August 7, 2023 Partajează Postat August 7, 2023 TD este traking digital este un down conwerter cu fregventa fixa de 614 khz seamana cu eeengine dar acolo conwerterul urmareste semnalul de iesire.Cum vrei sa il repari daca nici macar clasele nu le stii Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 8, 2023 Autor Partajează Postat August 8, 2023 Nu vreau sa-l repar. Cine a pomenit de reparatie?? Eu vreau sa improvizez ceva, sa-l fac sa cante. Este prea macelarit, are componente lipsa, ar trebui sa dezechipez cablajul si sa-l reconstruesc. Pot sa fac asta, am si aparatura necesara sa verific ce fac, singurul impediment este clientul, nu vrea sa investeasca mult in acel amplituner. I-am cerut 300 lei sa-l fac sa cante, mi-am amintit ca am cateva module amplificatoare in clasa D, 50W bucata, pot sa le alimentez dintr-un incarcator de laptop. Astept sa vad ce hotararaste clientul. Cat despre clasele de functionare... TD este o clasa de functionare? Amplitunerul in discutie este pur analogic, partea de urmarire tensiune, separat pe fiecare ramura, este construita in jurul unui operational, alimentat din sursa separata, va dati seama cam cum arata tooata implementarea asta. Link spre comentariu
deo Postat August 8, 2023 Partajează Postat August 8, 2023 Totusi ar fi bine daca a-ti spune numele obiectului in cauza,daca este G sau H trebuie sa fie si o tensiune dubla in jumatate valoarea celei mari(+-45v aproximativ).TD si EEengine nu sunt clase de functionare e doar un mod de a reduce disipatia pe finali care functioneaza ab sau b. Asemenea si G sau H. Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Pune-i doua TDA7294 la tensiunea mica si te-ai scos. Link spre comentariu
Shambala Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Ideea topicului era daca se poate folosi alimentarea existenta - la tensiune mare. Autorul stie si el sa faca amplificatoare si poate oricand sa puna alt traf, dar se dorea o solutie mai ieftina - daca arre cineva vreo idee. Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 9, 2023 Autor Partajează Postat August 9, 2023 (editat) Aveam mai multe variante: Prima era sa repar amplificatorul, asta dupa ce invat clasele de functionare. Exclus, prea multa munca neplatita. A doua varianta era sa rebobinez sau sa inlocuiesc transformatorul, apoi module cu TDA sau ceva cu tranzistori, de la colegul Sorteh, am pe stoc. Dar si astea costa, numai transformatorul ar fi 150-200 lei. A treia varianta ar fi cu modulele in clasa D, livreaza 2*50W, se alimenteaza la o singura tensiune de max 24V. Din punct de vedere financiar cred ca este cea mai convenabila solutie, am modulele pe stoc, un alimentator pt laptop am, Nu am de fixat nimic pe radiator, mai am de montat un ventilator recuperat dintr-un desktop. Edit: Aatra varianta, folosesc amplificatoarele AV800, transformatorul existent, dar tot am de gaurit radiatoarele si plus ca modulele alea costa ceva. Am cerut 300 lei, in avans, astept sa vina cu banii, l-am spus ca trebuie sa comand piesele. I-am cerut sa aduca amplitunerul "dupa ce vin piesele", asta fiindca cunosc clientul, stiu ce pisalog este. O sa spun exact ce model este cand voi avea amplificatorul in service. Editat August 9, 2023 de Ovidanie Link spre comentariu
modoran Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Clientul stie ca vrei sa montezi module din alea China ce scrie 2x50W pe ele alimentate la 24V din incarcator de laptop ? Nu de altceva, dar diferenta de putere audio fata de originali este enorma. Inteleg ca nu vrea sa plateasca, dar macar sa fie informat inainte ce va iesi in final in suma respectiva. Link spre comentariu
validae Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Eu la faze din astea ce implică muncă degeaba, îi dau omului jucăria înapoi și s-o repare unde găsește moka... De obicei restaurarea folosind componentele originale ar costa mult peste ce se așteaptă posesorul, dar unii sunt dispuși să fie modificat, eventual cu scăderea performanțelor, doar din considerente de nostalgie... Link spre comentariu
hixpp02 Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Nu este ușor in ziua de azi să repari cu bani puțini aproape orice, dacă vrei să pui ceva de calitate bună costă mult , cele ieftine sunt de calitate proastă, mult sub așteptări. Eu la un prieten am modificat un amp Sharp din seria 7000 cu doua module de TDA7294, câte două integrate per modul legate in punte, noroc ca am avut un toroidal , am refolosit puntea și condensatorii de filtraj. A ieșit destul de bine, am luat banii numai pentru componente da tot am lucrat moka. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum