Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Racitor aer portabil Arctic Air


mrboogie

Postări Recomandate

Salutare. Am un racitor de aer portabil care nu mai vrea sa functioneze. Observ ca in anumite momente, la apasarea butonului ON/OFF, se aprinde LED-ul butonului pentru doar o fractiune de secunda, iar LED-urile pentru lumina ambientala palpaie la o intensitate mai scazuta a luminii decat in mod normal.

Acest racitor functioneaza pe baza de apa si ma gandesc ca s-a infiltrat apa care contine calcar, in PCB-ul situat in baza racitorului, ce contine conectorul micro USB de alimentare si astfel a condus la scaderea conductivitatii electrice. Voi ce credeti?

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=MiKZh1-LUX4

Editat de mrboogie
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • validae

    3

  • mrboogie

    3

  • icar

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Eu sunt convins de asta...condensul pe placă e moartea jucăriilor ăstora de ,,răcitoare,,. Am reparat și unul din ăsta și a trebuit să-i lipesc firul de alimentare direct pe placă, mufa era făcută praf.Trebuie in primul rând spălată bine placa cu alcool concentrat, uscată și apoi după ce remediezi eventuale întreruperi date de coroziune, trebuie dată peste tot cu soluție de sacâz dizolvat în alcool.

E cea mai ieftină și eficientă hidroizolare posibilă.

Practic pensulezi cu o periuță sau pensulă înmuiată în alcool peste o bucată de sacâz, apoi pensulezi bine placa și aștepți să se usuce.Ulterior apa va fugi de pe placă în mod natural, există respingere electrostatică între ele.Am avut plăci hidrofugate astfel care au funcționat imersate în apă...

Link spre comentariu
1 minute ago, validae said:

Am detaliat mai sus..

 

Nu vazusem intreg comentariul. O sa incerc sa il dezasamblez, sa ma uit la acel PCB. O sa ii fac si o poza, s-o postez aici. Multumesc.

Link spre comentariu
Acum 16 ore, validae a spus:

pensulezi cu o periuță sau pensulă înmuiată în alcool....

Cred ca e mai simplu sa zdrobesti, pâna faci pulbere, niste sacâz, pe care il dizolvi in putin alcool etilic sau izopropilic si ai o solutie mereu la indemâna, buna si ca flux.

Link spre comentariu

E mai practică soluția pensulării unei bucăți masive de sacâz, fiindcă aceeași bucată poate fi folosită ocazional sau în mod curent și la lipituri obișnuite cu cositor.

Există de cumpărat colofoniu gata dizolvat în alcool, chiar sub numele de ,,flux,,.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări