validae Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Repet pentru ultima dată, nu trebuie pus nimic după o sursă stabilizată de calitate. Receptoarele se mai defectează și ,,din senin,, dată fiind complexitatea lor, dar se defectează des din cauza descărcărilor electrice atmosferice.Acolo e mai greu de protejat, fiindcă intrările de semnal nu suportă montarea de componente suplimentare, care prin capacitățile sau rezistențele parazite, afectează semnalul util.Deci poți lua un șoc distructiv chiar prin cablul de antenă și culmea e că e posibil ca pe același cablu să mai fie conectate și alte aparate, dar de obicei cedează unul mai sensibil și asta le poate uneori proteja pe celelalte.... Link spre comentariu
Stefan Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 1 oră în urmă, validae a spus: Repet pentru ultima dată, nu trebuie pus nimic după o sursă stabilizată de calitate. Vali mă faci să râd când te vad așa naiv. Omul a intrat pe forum cu o idee fixa și bine cimentată, vrea să punea o ceva numai să nu se mai ardă jucăria, acel ceva sunt module gândite pentru orice altceva (step-up pentru acumulatori Li-Ion, testere pentru acumulatori ...). Stie el ca TVBox-ul are protecție la "over" tensiune si ca nu a pățit nimic când a baga 12V dar a pățit ceva de la alimentatorul original care a "bagat" "over" curent Desigur că se poate imagina o protecție la supratensiune dar este necesară? Timpul pierdut se concretizează în ceva util? Link spre comentariu
TestPoint Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 La 02.08.2023 la 17:56, cimitavita a spus: E normal să nu se mai aprindă nimic după ce ai pus 12V în loc de 5V. Detin si eu aceasta jucarie marca Vontar si pot confirma ca daca se alimenteaza cu 12V 2/3A nu se arde sau intampla nimic. Are protectie. Link spre comentariu
validae Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Nu are neapărat protecție, dar sursele de procesor și memorii au probabil un domeniu larg al tensiunilor de intrare.Dacă avea o protecție, intra în st-by automat sau se ardea vreo siguranță, dar nici vorbă de așa ceva. Dar nu e recomandabil niciodată să suplavoltezi astfel un aparat.Dar nici să folosești orice pocnitoare de sursă pentru el.Cred că s-a scris cam tot ce se putea pe tema asta... Link spre comentariu
PacMan Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Ca să repari un aparat ai nevoie de câteva lucruri. Să înțelegi principiul de funcționare al aparatului, al blocurilor sale și apoi la nivel de componentă. Să înțelegi și să aplici diferite tehnici de diagnoza și verificare. Să alegi și să utilizezi diferite aparate de măsură. ( ceea ce ai disponibil și folosești, cum este un multimetru și apoi să extinzi numărul aparatelor de măsură prin cumpărare sau construcție, de exemplu un capacimetru, esr metru etc.) Când vrei să repari un aparat, primul lucru este să citești codurile de pe componente, după care să cauți pe net după datasheet-ul fiecăruia. Pentru circuitele integrate care formează circuitele de sursă în comutație, aflate în dreptunghiul galben. În datasheet găsești semnificația pinilor, schema bloc de funcționare și unele prezintă schema tipică de utilizare. Așa poți identifica pinii de alimentare, care primesc tensiunea de 5v și poți măsura tensiunea de ieșire ( pe condensatorul electrolitic care arată dacă montajul funcționează). O să-ți recomand să studiezi și tehnicile de reparații prezentare de acest canal youtube. https://m.youtube.com/@electronicsrepairschool Link spre comentariu
DanTvBx Postat August 7, 2023 Autor Partajează Postat August 7, 2023 Poze alimentator 5v 10A: P1 5V10A P2 5V10A P3 5V10A P4 5V10A P5 5V10A Si vestea MINUNE (Dumnezeu e Mare, si Dracu la fel) : a). am incercat sa scot radiatorul de pe procesor, am setat pistolul cu aer cald la 100 grade, l-am lasat 30 - 40 de secunde, insa nu am reusit sa-l scot, desi pe radiator nu puteai tine mana libera. O temperatura mai mare nu i-am dat, b). am alimentat, de amorul artei, cu 5v 4a, care de fapt e 5v 2,7a, un incarcator de telefon Sony, nu a mers, doar ledul rosu, c). am pus din nou si sursa 5v10a, de mai sus, A PLECAT TVBOXUL, MERGE CA NOU. Mulțumesc frumos tuturor! On 8/6/2023 at 12:37 PM, TestPoint said: Detin si eu aceasta jucarie marca Vontar si pot confirma ca daca se alimenteaza cu 12V 2/3A nu se arde sau intampla nimic. Are protectie. Confirmat, S905x4 are protectie la over, cel putin la 12v sigur. Link spre comentariu
modoran Postat August 7, 2023 Partajează Postat August 7, 2023 (editat) La 06.08.2023 la 13:47, PacMan a spus: Ca să repari un aparat ai nevoie de câteva lucruri. Să înțelegi principiul de funcționare al aparatului, al blocurilor sale și apoi la nivel de componentă. Să înțelegi și să aplici diferite tehnici de diagnoza și verificare. Să alegi și să utilizezi diferite aparate de măsură. ( ceea ce ai disponibil și folosești, cum este un multimetru și apoi să extinzi numărul aparatelor de măsură prin cumpărare sau construcție, de exemplu un capacimetru, esr metru etc.) Când vrei să repari un aparat, primul lucru este să citești codurile de pe componente, după care să cauți pe net după datasheet-ul fiecăruia. Pentru circuitele integrate care formează circuitele de sursă în comutație, aflate în dreptunghiul galben. În datasheet găsești semnificația pinilor, schema bloc de funcționare și unele prezintă schema tipică de utilizare. Așa poți identifica pinii de alimentare, care primesc tensiunea de 5v și poți măsura tensiunea de ieșire ( pe condensatorul electrolitic care arată dacă montajul funcționează). O să-ți recomand să studiezi și tehnicile de reparații prezentare de acest canal youtube. https://m.youtube.com/@electronicsrepairschool Sau poti sa schimbi foarte simplu toate integratele alea cu 6 pini fara sa masori sau sa intelegi nimic altceva si jucaria va merge din nou. Numai sa fie lipite cum trebuie. Editat August 7, 2023 de modoran Link spre comentariu
raba Postat August 7, 2023 Partajează Postat August 7, 2023 La cum nu se găsesc schemele aparatelor,schimbarea pieselor e singura opțiune. Nu ştiu de ce onor Brusel nu impune ca fiecare aparat să aibă şi manual service.Pe de altă parte îi tot dă înainte cu reciclarea!Păi să arunci ceva numai pentru o piesă sau câteva piese e ok?? Link spre comentariu
modoran Postat August 7, 2023 Partajează Postat August 7, 2023 Si s-ar aplica asta cu reciclarea si pentru produsele importate direct din china si nu vandute direct in europa ? Oricum Apple si alti giganti gasesc ei solutii gen a se folosi doar cipuri proprietare ( sau cu nume proprietar facute de altii ) care chiar daca ar fi obligati sa le vanda, ar costa mai mult decat un produs nou. Sah mat pentru client. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum