iuliantv Postat August 1, 2023 Partajează Postat August 1, 2023 (editat) Eu unul din ceea ce am intalnit tot tind sa cred ca un hdd e mai durabil decat un ssd,si un ssd are o viteza de lucru mult mai mare,e mai rapid cum e si in descrierea de mai jos Here is a more detailed explanation of each feature: Speed: HDDs are slower than SSDs because they use mechanical parts to access data. SSDs use flash memory, which is much faster. Durability: HDDs are less durable than SSDs because they have moving parts that can be damaged if dropped or jostled. SSDs have no moving parts, so they are more resistant to damage. Noise level: HDDs are noisier than SSDs because they have moving parts that make noise when they spin. SSDs are silent because they have no moving parts. Power consumption: HDDs are more power-consuming than SSDs because they have moving parts that require power to operate. SSDs use less power because they have no moving parts. Price: HDDs are less expensive than SSDs because they are more mature technology. SSDs are becoming more affordable, but they are still more expensive than HDDs. Storage capacity: HDDs can store more data than SSDs because they have larger platters. SSDs are becoming more affordable, but they are still more expensive than HDDs. Editat August 1, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
eos Postat August 1, 2023 Partajează Postat August 1, 2023 Nu te pune nimeni sa pui date importante pe ssd.Alea se tin pe mecanice iar ssd e bun pt rulat sistemu de operare si alte aplicatii.Se strica pui altu si si aia e. Sa mai tii acum sistemu de operare cu alte aplicatii pe un hard mecanic e ca si cum ti`ai da cu tesla`n c*aie Link spre comentariu
modoran Postat August 1, 2023 Partajează Postat August 1, 2023 Eu nu mai folosesc harduri mecanice nici macar pentru stocare. Link spre comentariu
eos Postat August 2, 2023 Partajează Postat August 2, 2023 Apropo la ce preturi sunt azi merita luat un ssd bun cum sunt cele de la samsung.Alea au si buffer din memorie de ram si nu uzeaza memoria flash la scriere/citire Link spre comentariu
lucian_ava Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 Ssd-ul e defect. Nu mai pierde timpul cu el. La garantie sau reciclare. Chiar daca reusesti pe moment sa faci ceva nu ai sa fii niciodata sigur pe el. Chiar acum am un adata de 240GB care aleator face probleme desi utilitarul de la producator arata ca este in perfecta stare de functionare. Nici SamsungEvo nu mai e ce a fost. Strategia producatorilor este de incepe o serie de produse cu caracteristici foarte bune si in timp sa schimbe componentele. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Durata de viata a SSD-urilor e influentata masiv de temperatura memoriilor flash si a controllerului. Cumparandu-si un amic un SSD pe slot M.2, de tip SATA(desi placa lui de baza avea M.2 NvMe, adica Pci-e...) am achizitionat un adaptor M.2 la SATA, ocazie cu care am constatat ca SSD-ul lui statea in 49...54 gr.C, ceea ce m-a determinat sa-i pun radiator pe SSD, probleme cu spatiul neexistand, fiind vorba de un sistem desktop, ceea ce a dus la o scadere spectaculoasa de temperatura, la 31...33 gr.C. Peste cateva ore, am modificat un SSD A-DATA SU650 pe care il tineam pentru teste, in acelasi mod, cu acelasi rezultat. Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 La 01.08.2023 la 21:17, modoran a spus: Eu nu mai folosesc harduri mecanice nici macar pentru stocare. Eu folosesc doar hard-uri mecanice pentru stocare. SSD-uri doar pentru sistemul de operare. Mai nou m-am dotat cu HDD-uri din clasa Enterprise, asta dupa ce am vazut doua asemenea HDD care lucreaza de cel putin 16 ani intr-un server de backup care deserveste o firma de arhitectura. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 23, 2023 Partajează Postat August 23, 2023 HDD-urile, SSD-urile sunt componente de PC, nu suporturi de arhivare pe termen lung. In primul rand, nu sunt "only one wite" precum CD-ul sau DVD-ul, ci pot fi oricand sterse, formatate, rescrise de o aplicatie sau de un virus. In al doilea rand, nu sunt monolitice, oricand una din piesute poate ceda independent de restul componentelor, de ex. la HDD se poate corupe firmware-ul din memoria flash care tine SMART-ul, niciun avantaj fata de memory stick USB, poate doar data retention ceva mai lunga...SSD-urile pot "uita" tot, daca sunt lasate neatinse 4-5 ani, la fel si memory stick-urile USB. Pentru arhivare pe termen lung, exista DVD_R de tip M-DISC,HVD, etc. Link spre comentariu
draku Postat August 23, 2023 Partajează Postat August 23, 2023 Cel mai durabil mediu de stocare este hartia. Link spre comentariu
sesebe Postat August 23, 2023 Partajează Postat August 23, 2023 Acum 7 minute, draku a spus: Cel mai durabil mediu de stocare este hartia. Greșit, este piatra. Cele mai vechi informații stocate sînt pe suport de piatra. Link spre comentariu
draku Postat August 23, 2023 Partajează Postat August 23, 2023 Asa este. Dar daca vrei sa imbini utilul cu durabilitatea, hartia este castigatoare. Link spre comentariu
Stefan Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 Asta cu încălzirea chiar e o problema dar la desktop-uri exista spațiul destul si se poate ventila. La 50-60°C raportate de SSD nu sunt probleme dar ce te faci când un SSD Samsung 970 EVO Plus ajunge la 85°C (20min de read/write) in zona chipsetului si nici nu e montat intr-o carcasa închisa de laptop? Acum înțeleg de ce la unele placi de desktop pentru joace, frumos colorate dar mai scumpe, au radiator la slotul M.2. La SSD-urile clasice nu am observat așa temperaturi dar nici nu am avut curiozitatea sa le desfac mai ales ca la montaj erai noi deci aveau garanție. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 Cele in carcasa de ABS, gen A-Data SU650 se incalzesc in interior, fara sa transfere caldura in exterior precum cele in carcasa metalica, gen Kingston KC600, cam aceiasi situatie ca in cazul stick-urilor USB de plastic, ne-monolitice.Iar lipsa buffer-ului DRAM la SSD-urile ieftine complica si mai mult lucrurile... Pe un sistem cu Linux care functioneaza aproape non-stop din 2007, cu un SSD Kingston V200, health=100%.(!) 140.000 de ore de functionare pentru un SSD banal. SSD-urile sunt extrem de durabile, daca sunt bine racite, si ideal sa fie ajutate de ceva gen Intel Optane write cache si read cache, dar asta se practica doar la servere, din cauza costurilor. Link spre comentariu
modoran Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 Non stop din 2007, dar dacă stă mai mult degeaba sau viața aia de 100% e așa că Linux nu știe să interpreteze cum trebuie ... Și apoi în 2007 nu exista qlc cum e in ziua de azi la ieftinaciuni. Link spre comentariu
iuliantv Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 eu unul ,ma refeream,la stocarea de date in mediu digital,ca de dosare cu sina santem satui https://stiintasitehnica.com/sticla-este-mediul-pentru-stocarea-de-date-al-viitorului/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum