Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem prindere de sasiu socluri loctale

Untold

Postări Recomandate

Acum 12 ore, PacMan a spus:

Poți folosi 2 bucăți de tablă de dural, una pentru diametrul exterior de 28mm și cealaltă pe diametrul de către pini care este un pic mai mic, iar între ele așezi un distanțier cât grosimea soclului cu diametrul de 30mm. 

.................................................................................

Bănuiesc că folosești burghiu con multidiametru. 

M-am gandit sa fac si 2 table de dural, dar aveam deja facute urechile alea de sarma si am zis ca nu ma mai complic. Ca distantier intre urechi si tabla, am pus 2 piulite de M3. Nu e definitiva treaba, ca nu am gasit saibe, suruburi si piulite am cumparat, dar saibe nu gasesc...

Da, burghiu din ala con/bradut am folosit, cumparat de pe Aliexpress acum vreo 5 ani, merge foarte bine...

WhatsApp Image 2023-08-04 at 10.42.11.jpg

WhatsApp Image 2023-08-04 at 10.42.12.jpg

WhatsApp Image 2023-08-04 at 10.42.13.jpg

WhatsApp Image 2023-08-04 at 10.42.31.jpg

In poza asta, au fugit un pic soclurile, cand am strans piulitele, ca nu am avut saibe si piulita s-a strambat dupa gaura urechii...daca pun saibe, o sa fie centrate perfect.

WhatsApp Image 2023-08-04 at 10.42.11.jpg

Editat de Untold
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

7

• icar

4

• PacMan

3

• sonic11

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Au ieșit excelent. 

Șaibe și piulițe găsești la dedeman sau dacă ai prin zonă firma care se ocupă cu vânzarea dedicată de suruburi. 

O variantă este să folosești holzsuruburi scurte și să fixezi cleme sau o ramă de lemn pe lateralul tablei de suport pe interiorul cutiei, să nu se vadă prinderea soclurilor din exterior. 

Pentru o imagine mai puțin încărcată, minimalista a suprafeței cutiei. 

Cu multe șuruburi la care să se vadă capetele în exterior poți realiza pe de altă parte un aer mai industrial. 

Link spre comentariu

PS. Șaibe nu trebuie neapărat să cumperi, se pot confecționa. 

Poți alege materiale diferite, în funcție de ceea ce ai la îndemână. 

Pot să fie pătrate, dreptunghiulare, nu este neapărat să fie rotunde, în funcție de cât de ușor și la îndemână le realizezi. 

Nu trebuie să te gândești neapărat ca șaibe, mai degrabă distanțoare. 

Chiar și o bucată de cablaj imprimat -( recuperat de la diferite montaje electronice după ce ai dezlipit componentele se poate utiliza cu succes, cu sau fără îndepărtarea traseelor cu hârtie abraziva). 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări