Untold Postat Iulie 27, 2023 Partajează Postat Iulie 27, 2023 (editat) Pentru ca soclul loctal e bagat in ecranul ala cu care nu se poate prinde de un sasiu, m-am gandit la un sistem de fixare foarte simplu de facut si la indemana oricui. Dupa cum se vede, e facut din sarma de cupru de 2mm, lipita cu fludor si indoita cu patentul. Pe sasiu se dau gauri de 28mm, cat este diametrul superior al soclului loctal ceramic, soclul trece prin gaura de 28mm si se fixeaza pe al doilea diametru care este de 30mm, dupa care se pune colierul pe al treilea diametru al soclului care este ceva mai mic de 28mm si se fixeaza de sasiu cu suruburi de M3 si saibe, care trec prin acele urechi. Sarma de 2mm, fiind de lungime mica la urechi, este foarte rigida si nu se indoaie cand se introduce tubul in soclu. Sarma de cupru se poate indoi la rotund pe un diametru de 25mm, fier, plastic, etc, ceva solid. Pentru indoire mai usoara, se mai poate si decali sarma de cupru inainte, prin inrosire in flacara de la aragaz si scufundare apoi in apa rece, insa eu am indoit-o asa cum era, fara sa o mai decalesc. Acelasi sistem de prindere l-am facut si la amplificatorul SE cu 4P1L, acum o sa folosesc 2J27L care are acelasi tip de soclu loctal. Daca nu va fi de interes si de folos cuiva acest topic, se poate sterge fara nicio problema, eu vreau sa realizez cat mai multe lucruri cu cat mai putine lucruri. Vorba cuiva de pe aici, "Do more with less!". Spor la mesterit! Editat Iulie 27, 2023 de Untold Link spre comentariu
sonic11 Postat Iulie 27, 2023 Partajează Postat Iulie 27, 2023 Interesant, cele două urechi ar trebui sa fie mai scurte că sa asigure o rigiditate mai buna. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 27, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2023 (editat) Sigur, dar si asa cum sunt, sunt extrem de rigide, daca se strang mai tare suruburile, se poate fisura soclul de ceramica. L.E. Pentru a preveni totusi eventuala fisurare/spargere a soclului, se poate pune un inel/garnitura de cauciuc, ceva, sub inel. Editat Iulie 27, 2023 de Untold Link spre comentariu
cdinu332 Postat Iulie 27, 2023 Partajează Postat Iulie 27, 2023 Cand pui lampa in soclu nu se intampla nimic cu sarma aceea? Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 27, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2023 (editat) Nu, e testata treaba. Doar daca se foloseste sarma mai subtire de 2mm. Eu am pus de 2, dar se poate pune si mai groasa, insa e mai greu de prelucrat, indoit, lipit, etc...Iar decalirea nu este indicata, pentru ca se moaie f tare... L.E. Demonstratia: Editat Iulie 27, 2023 de Untold Link spre comentariu
Untold Postat August 2, 2023 Autor Partajează Postat August 2, 2023 (editat) Am prins soclurile pe o tabla de dural, care va veni prinsa de sasiu pe dedesubt, cu 4 suruburi si nu se va vedea sistemul de prindere. Imi mai trebuie saibe la piulite si sa dau un sanfren la tabla ca sa intre capul surubului de M3 la nivel... O sa va arat si produsul final. Editat August 2, 2023 de Untold Link spre comentariu
Untold Postat August 2, 2023 Autor Partajează Postat August 2, 2023 Mai raman de dat 4 gauri la tabla si prinsa de sasiu. Link spre comentariu
icar Postat August 2, 2023 Partajează Postat August 2, 2023 Sasiul e din placaj? Link spre comentariu
Untold Postat August 3, 2023 Autor Partajează Postat August 3, 2023 Da, doua placi de 4 mm fiecare lipite cu aracet intre ele. Cutia va fi o cutie de trabucuri cubaneze, placajul e placa de sub capacul cutiei. O sa deschid un alt topic la sectiunea Radio Antic cand va fi gata, ca e de fapt un receptor cu reactie. Link spre comentariu
icar Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 Eu am folosit foaie de parchet laminat, tot pentru niste aparate de radio, facute dupa Boghitoiu. Link spre comentariu
sonic11 Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 Acum 9 ore, Untold a spus: Da, doua placi de 4 mm fiecare lipite cu aracet intre ele. Cutia va fi o cutie de trabucuri cubaneze, placajul e placa de sub capacul cutiei. O sa deschid un alt topic la sectiunea Radio Antic cand va fi gata, ca e de fapt un receptor cu reactie. Așteptăm... Spor! Link spre comentariu
PacMan Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 Poți folosi 2 bucăți de tablă de dural, una pentru diametrul exterior de 28mm și cealaltă pe diametrul de către pini care este un pic mai mic, iar între ele așezi un distanțier cât grosimea soclului cu diametrul de 30mm. Eventual din cablaj imprimat și ai plan de masă chiar lângă pini. Ai cotele și poți folosi un șablon pentru a găuri în același timp mai multe plăci. Doar la unele mărești diametrul prin încă o trecere cu un burghiu mai mare. Bănuiesc că folosești burghiu con multidiametru. Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 Deja le-a facut, nu mai foloseste nimic si se indreapta catre alta etapa a constructiei. Asta e spiritul diy, faci cu ce ai in momentul acela si gata, next level, altfel o tii lunga si te cramponezi de chestiuni estetice sau teorie inutila. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum