Vizitator Postat Februarie 1, 2008 Partajează Postat Februarie 1, 2008 Existau aplicatii comerciale gen "supraveghere bebelus" cu monitorizare la un RR FM obisnuit. Link spre comentariu
Enigma86d Postat Iulie 17, 2008 Partajează Postat Iulie 17, 2008 Salut, dupa vreo cateva zile de cautari pe net voi apela din nou la cunostintele voastre.Problema: Vreau sa modific cativa sensori de pescuit (din aia care face piu piu cand se misca nailonul); vreau sa le atasez cate un emintator care sa transmita semnalul "alarma" unui receptor aflat la maxim 200m distanta. Nu vreau sa transfer voce, ci doar cateva simple informatii.Am avut o schema din conex electronic care era perfecta pentru ccea ce imi rebuie dar nu pot procura integratul UM3750.A-s folosii schema cu ba1404 deoarece integratul se afla in comert dar am nelamuriri:- care este frecventa de emisie a emitatorului fm stereo?- pot folosii alt cuart, sau trebuie neaparat 38KHz? (a-s folosii alt cuart din 2 motive: 1-folosesc cuarturi pe care le am deja si 2-banuiesc ca transmite in 88-108 cu cuartul din schema si nu a-s vrea sa perturb banda respectiva)Modularea stiu ca e de multe feluri, modulare in faza, modulare in frecventa- receptorul nu trebuie construit in functie de tipul modularii foosite de BA1404?(doar nu folosesc un demodulator de faza pentru a demodula un semnal modulat in frecventa si vice versa) Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 17, 2008 Partajează Postat Iulie 17, 2008 eu si acuma mai pun muzica in celelalte camere la emitatorul cu BA1404 (pacat ca nu gasesc SMD ca vroia un preten pentru masina)quartzul il dai draq ca nu ai nevoie de emisie stereo (doar nu vrei sa iti piuie stereo) pui in locul lui un cond de de mica valoare (eu folosesc unul de 27 pico - dasta am avut la indemana dar daca pui mai mare se aude un tiuit - cu ca valoare conduluiu e mai mare cu atat frecv tiuitului e mai joasa)eu nu am respectat schema si bobina e realizata "dupa ochi" (nu am reusi tsa realizez bobinele din scgema si am inceput sa realizez propriile mele valori la bibina si condensatorul variabil)daca folosesti un CI BA1404 de ce mai trebuie sa realizezi un receptor . cumperi unul din piata si il acorzi pe o frecventa FM libera (modulatie in frecventa 88-108 MHz) si incepi sa rotesti usor de CV pana auzi un mic "pocnet" daca bobina nu e realizata corect (nr sprie,grosime sarma, diametru interior etc) nu reusesti sa-l acordezi in aceasta banda .cele mai simple emitatoare sunt cele cu tranz. am realizat unul in 30 minute cu un 2n2222 si merge perfect fara antena (pentru doua camere e suficient) . cel mai mult ma ajuta un radio vechi VEF 221 (rusesc dar bun - nu ca astea de acum ! ) Link spre comentariu
Enigma86d Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 Ok, renunt la ba1404 deoarece ar trebui sai fac modificari majore pentru a emite pe o raza de 200m, si nu am experienta necesara.Cunoasteti o schema de receptor-emintator care bate pana la 200m. Ma intereseaza sa transmit niste semnale, impulsuri, care in banda de baza stiu sigur sa le prelucrez. Link spre comentariu
junior Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 http://web.telia.com/~u85920178/ Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 20, 2008 Partajează Postat Iulie 20, 2008 Poti folosi si un sistem de radiocomanda de la modelism. Au mai multe canale pe care le poti utiliza.Comenzile de la statia de comanda se pot lega la senzori si la receptor, in loc de servo-uri se pot realiza sistemele de avertizare.Circuitul UM3750 se gaseste la un magazin din Bucuresti.Sau se pot utiliza o pereche de handy in PMR sau CB pentru a acoperi distanta necesara. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 Am lucrat eu cu ba1404. bobina aia - infasoara 6 spire de lita de vreo 0.5mm pe un suport de plastic prin care sucesti un surub. surubu ala iti da tie frecventa pe care va transmite BA1404. sau pune cate spire zice acolo. respecti indicatiile de dimensiuni din documentatie. cuartz de 38 de kHz iei din ceasurile alea electronice de le vinde coloratii cu 2 lei in talcioc. eu am bobina 3 sp. Cu de 1mm . in ceasurile electronice stiu ca se gasesc quartz-uri de 32,758 (nu mai retin exact frecventa )dar sunt de 32 khz Link spre comentariu
junior Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 Merge cuartzul ala inlocuit cu un simplu condensator inseriat cu un trimmer .Am pe undeva placa functionala , daca te intereseza o caut si iti spun si valorile. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 Merge cuartzul ala inlocuit cu un simplu condensator inseriat cu un trimmer .Am pe undeva placa functionala , daca te intereseza o caut si iti spun si valorile.nu ma intereseaza pentru ca daca citeai mai sus si eu am realizat acest emitator si inca mai functioneaza. am scris mai sus :eu si acuma mai pun muzica in celelalte camere la emitatorul cu BA1404 (pacat ca nu gasesc SMD ca vroia un preten pentru masina)quartzul il dai draq ca nu ai nevoie de emisie stereo (doar nu vrei sa iti piuie stereo) pui in locul lui un cond de de mica valoare (eu folosesc unul de 27 pico - dasta am avut la indemana dar daca pui mai mare se aude un tiuit - cu ca valoare conduluiu e mai mare cu atat frecv tiuitului e mai joasa)eu nu am respectat schema si bobina e realizata "dupa ochi" (nu am reusi tsa realizez bobinele din scgema si am inceput sa realizez propriile mele valori la bibina si condensatorul variabil)daca folosesti un CI BA1404 de ce mai trebuie sa realizezi un receptor . cumperi unul din piata si il acorzi pe o frecventa FM libera (modulatie in frecventa 88-108 MHz) si incepi sa rotesti usor de CV pana auzi un mic "pocnet" daca bobina nu e realizata corect (nr sprie,grosime sarma, diametru interior etc) nu reusesti sa-l acordezi in aceasta banda .cele mai simple emitatoare sunt cele cu tranz. am realizat unul in 30 minute cu un 2n2222 si merge perfect fara antena (pentru doua camere e suficient) .cel mai mult ma ajuta un radio vechi VEF 221 (rusesc dar bun - nu ca astea de acum ! ) Link spre comentariu
junior Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 Am citit ce ai scris , dar se pare ca nu m-ai inteles : "quartzul il dai draq ca nu ai nevoie de emisie stereo (doar nu vrei sa iti piuie stereo) pui in locul lui un cond de de mica valoare" . Solutia pe care am propus-o inlocuieste cuartzul , circuitul BA1404 fiind folosit in continuare ca emitator stereo si nu un banal mono (pe care il poti reaiza mai ieftin cu componente discrete uzuale ) . Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 Am citit ce ai scris , dar se pare ca nu m-ai inteles : "quartzul il dai draq ca nu ai nevoie de emisie stereo (doar nu vrei sa iti piuie stereo) pui in locul lui un cond de de mica valoare" . Solutia pe care am propus-o inlocuieste cuartzul , circuitul BA1404 fiind folosit in continuare ca emitator stereo si nu un banal mono (pe care il poti reaiza mai ieftin cu componente discrete uzuale ) . pai la mine nu se aprinde ledul de stereo din radioreceptor si am zis ca poate nu emite stereo . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum