Vizitator victor_mocan Postat Februarie 7, 2005 Partajează Postat Februarie 7, 2005 ...nu stiu exact daca e bine la difuzoare sau la incinte daca mergea mai bine... Salut, am facut niste boxe dupa un proiect SAL si acum vreau sa schimb difuzoarele de BASS (SBX 3040) cu unele Eminence... care sunt destul de diferite . Ideea e ca am o incinta 1000x370x320 , incinta are 87 l cam asa arata schita boxei si asa a fost executata. ...de obicei incinta se proiecteaza dupa difuzor dar in cazul meu chiar mi-e draga incinta si as vrea sa o tin. ....nu stiu ce frecventa de acordare are boxa (mi-ar place sa stiu si eu sa o calculez poate cu Bass Box 6 ? ) si daca difuzorul de la Eminence Beta 12 ar merge bine in ea (daca da de ce si daca nu iar de ce ). O sa scriu mai jos datele despre difuzor. Thiele-Small Parameters Resonant Frequency (fs) 50Hz Impedance (Re) 7.07 ohms Coil Inductance (Le) 0.84mH Electromagnetic Q (Qes) 0.57 Mechanical Q (Qms) 5.82 Total Q (Qts) 0.52 Compliance Equivalent Volume (Vas) 114.7 liters 4.05 cu. ft. Peak Diaphragm Displacement Volume (Vd) 42cc Mechanical Compliance of Suspension (Cms) 0.29mm/N BL Product (BL) 11.6 T-M Efficiency Bandwidth Product (EBP) 88 Voice Coil Overhang (Xmax) 0.8mm Surface Area of Cone (Sd) 532.4cm2 Impedance at Resonance (Zmax) 79 ohms Maximum Mechanical Limit (Xmech) 17.91mm are un Spl de 100 dB date mai complete despre difuzor puteti vedea la http://editweb.iglou.com/eminence/emine ... beta12.htm si as vrea sa schimb si difuzorul de medii, dar am nevoie de unul care sa imi intre in boxa deci sa aiba intr 120-130 mm si as vrea sa aiba un SPL tot pe undeva pe la 100 dB ... stiti vreun difuzor care sa aiba asa ceva ? Imi cer scuze daca am facut greseli prea mari oricum recunosc ca nu sunt un "mare mester" asa ca nu ma supar daca ma corectati. Link spre comentariu
C0B Postat Februarie 8, 2005 Partajează Postat Februarie 8, 2005 Singuru difuzor de la eminece cu care am avut contact a fost delta 12LF...si suna uber cool.Stiam pe cineva care facuse incinta de ~90 litri pe trei cai din delta 12LF + alpha(ala de medii inkis) + tweeter ..si sustinea ca SUNA super! Pt bass/subass pe 12" eu stiam doar de delta12LF.Ce e drept sunt scumpe.....de ce nu incerci ceva de la difuzoare.ro ? Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan Postat Februarie 8, 2005 Partajează Postat Februarie 8, 2005 Salut, Intr-adevar DELTA 12 LF (LF vine de la Low Frequency) e fain...dar e un picut mai scumt decat beta-ul (doar de 2 ori mai scump ) asa ca...ok, sunt dispus sa incerc si un difuzor de la http://www.difuzoare.ro dar vreau unul care sa aiba un SPL tot in jur de 100 dB sa aiba caracteristici bune(un fs sub 50 si un QTS cat mai mic ) si sa se invarta tot in jurul sumei de 55 euroi fara TVA sau mai ieftin, pe 8 oameni. Si totusi as vrea daca imi poate raspunde cineva la intrebarile de mai sus. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 8, 2005 Partajează Postat Februarie 8, 2005 foloseste un soft de simulare si vezi ce obtii.... probabil poti folosi incinta, trebuie sa modifici tubul.Diful de 13 cm nu prea o sa gasesti la 100dB numai de pe la 1kHz in sus...asa ca trebuie sa schimbi si filtrul ca sa pui crossoverul dintre medii si bas mai sus si la fel ala dintre medii si inalte Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 Deci daca stie cineva un dif. de 120-130 mm cu SPL in jur de 100 dB sa imi spuna si mie ca ma intereseaza. Si daca stie cineva de un dif. de 12" care sa aiba un SPL tot in jur de 100 dB sa aiba caracteristici bune(un fs sub 50 si un QTS cat mai mic ) si sa se invarta tot in jurul sumei de 55 euroi fara TVA sau mai ieftin, pe 8 oameni sa imi dea un reply pls. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 12" si cu SPL tot in jur de 100 dB sa aiba caracteristici bune(un fs sub 50 si un QTS cat mai micslabe sanse....eventual ceva de vreo 98.. :?http://www.trueaudio.com/st_trade.htmaici gasesti explicatia. Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 atunci cu caracteristici asemanatoare cu Eminence-ul ... si imi trebuie ceva ptr. medii... Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 E12-100s P-audio ar merge binisor in incinta aceea Link spre comentariu
titro Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 am mai spus-o si intr-un alt thread: NU VA MAI UITATI LA DATELE PRODUCATORULUI CAND VA INTERESEAZA SPL-UL SAU LINIARITATEA UNUI DIFUZOR. UITATI-VA PE GRAFICUL SPL/FRECVENTA.Eminence Beta 12 are un spl sub 95 dB pana la 700-800 HZ. Abia peste 800 Hz incepe sa ii creasca mult sensibilitatea.E12-100S de la P.Audio e mult mai liniar si are sensibilitate mai mare decat Beta-ul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum