Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce nu ajung comenzile din china?

Postări Recomandate

Am tot comandar diverse pe aliexpress, ebay. Majoritatea in aprilie si mai. Problema este ca nu le-am mai primit. Comanda facuta in aprilie pe ebay, status ramas de pe 28 aprilie la fel si in ziua de azi. Colet ne primit. Alta comanda facuta pe 7 iunie la fel. Actualizarea oprita pe 14 iunie, colet ne primit. Dintr-un total de 15 comenzi daca am primit 5 pana acum. Nici jumate. Am dat request la cele din 7 iunie si imi da un termen de 10 zile iar dupa ce expira cele 10 zile o tot lungesc cu alte zile si tot asa. Colete primite nu bani inapoi nu. Ce as putea face sa imi recuperez macar banii daca produsele imi pot lua adio de la ele?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

De cele mai multe ori la noi dispar coletele, chinezul le trimite, dar între vamă și adresa de destinație e o gaură neagră. Te sfătuiesc să faci sesizare la Poștă, însoțită de dovada de la chinez că pachetele au ajuns în vamă. De obicei au un AWB sau un număr de înregistrare, indiferent de mijlocul de transport.

Sunt sigur că niște jeguri, fie de la vamă, fie de la poștă, au ajuns la concluzia că se pot servi din coletele cu valori mici, fiind siguri că nimeni nu va face tămbălău pentru câțiva Lei.

Link spre comentariu

Pai dovada cu ce? Daca dau sa urmaresc acele tracking nr date de chinezi nici nu primesc informatii ca ar fi in tara. De ex la unu imi arata status recevied pocket data si acolo a intepenit din aprilie. La altul s-a blocat la status parcel outgoing from a transit object si acolo a incremenit. Ce sa mai inteleg de aici? Ultimile comenzi primite le-a adus fan courier. Am facut reclamatie si la posta romana si mi-a raspuns sec: Numarul de urmarire este neinregistrat in sistem, ca e o trimitere simpla si nu au nicio informatie despre asta. Nu stiu unde sa mai fac reclamatie. Daca le caut pe net nu imi da nicio informatie unde ar fi si ce se intampla.

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
Acum 53 minute, ionutz2013 a spus:

Am tot comandar diverse pe aliexpress, ebay. Majoritatea in aprilie si mai. Problema este ca nu le-am mai primit. Comanda facuta in aprilie pe ebay, status ramas de pe 28 aprilie la fel si in ziua de azi. Colet ne primit. Alta comanda facuta pe 7 iunie la fel. Actualizarea oprita pe 14 iunie, colet ne primit. Dintr-un total de 15 comenzi daca am primit 5 pana acum. Nici jumate. Am dat request la cele din 7 iunie si imi da un termen de 10 zile iar dupa ce expira cele 10 zile o tot lungesc cu alte zile si tot asa. Colete primite nu bani inapoi nu. Ce as putea face sa imi recuperez macar banii daca produsele imi pot lua adio de la ele?

Daca vrei sa le primesti sigur si rapid comanda numai cu aliexpress standard shipping.Daca ai comandat cu alta metoda iti poti lua adio de la colete

Link spre comentariu

Dupa lupte seculare abia am obtinut un refund. Dar totus e dubios ca am folosit aceeas metoda de transport si inainte cand in cel mult 3 sapt primeam toate comenzile. Acum din 15 abia au venit cateva. Desi am nevoie de produsele comandate. Nu sa tin bani blocati luni intregi. Se pare ca mereu in perioada de vara se pierd colete. In perioada de toamna iarna nu am avut niciodata astfel de situatii. Vara trecuta la fel vara asta la fel. Ce sa mai inteleg?

Link spre comentariu

Poşta ar deveni mai eficientă doar schimbând tot personalul cu oameni tineri şi instruiţi să lucreze eficient cu tehnica modernă.

E greu să înveţi repede să lucreze pe PC pe cineva care a lucrat 30 de ani doar cu pixul pe foaie...

Să nu mai zic de facturile la telefonia mobilă, am ales să primesc toate facturile în format digital din cauză că nu primeam nicio factură de la poştaş....

Link spre comentariu

Cred că primul lucru care ar trebui făcut și totodată cel mai greu de realizat -de fapt extrem de greu de realizat în condițiile actuale de la noi- ar fi scoaterea poștei de sub tutela mafiei și punerea la conducerea ei a unor profesioniști adevărați, neimplicati politic și dornici de a promova lucrurile bune, corectitudinea și calitatea.

Link spre comentariu

Mie mi-au fost furati banii de pe un ramburs mai demult iar in sistem aparea achitat. Am facut reclamatie angajatei care aducea banii dupa o serie de minciuni ca nu a primit niciun mandat. Iar dupa ce s-a ingrosat treaba si existau dovezi in acuzatia de furt, m-am trezit cu diriginta la usa sa ma implore sa retrag plangerea ca se agravase rau situatia. Era furt in toata regula. Dupa ce am retras-o la insistentele lu nevastamea si a dirigintei. Nu vroiam sa retrag. S-a cumintit o vreme dupa care iar a inceput sa nu mai aduca coletele. In prima faza de la usa le lasa la cutie dupa care nici acolo. Primeam sms-uri sa le iau de la posta. Conditiile in care primesc acele sms-uri sunt in cazul coletelor voluminoase care nu incap in cutia postala in caz ca nu este nimeni la adresa. La mine nu era cazul. Aveam colete mici cam cat o ciocolata de 100 gr. Iar de venit la usa nu se mai sinchisea sa vina. Ma uitam in mod special pe camera sa vad daca a venit si nici urma. In fine i-am facut a doua reclamatie si pentru faza cu adusul coletelor. Acuma sa vedem cat va tine minunea pana la urmatoarea reclamatie.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări