ionutz2013 Postat Iulie 24, 2023 Partajează Postat Iulie 24, 2023 (editat) Azi am avut o captura impresionanta de neoane cu led a cate 58 led-uri/neon. Nu am reusit sa iau decat vreo 5 dar le pot lua pe toate in final. Ideea este ca tre sa le sparg pe fiecare in parte sa extrag benzile si driverele. Din 5 am spart vreo 3 si 90% din led-uri sunt bune. Unde as putea sa ma duc sa le sparg sa nu fac mizerie sa se ia careva de mine? Este vb de peste 20 de astfel de tuburi. La mine la bloc nu am unde. Toate neoanele sunt aruncate pe jos intr-un subsol imens pe 2 nivele atat la -1 cat si la -2 e plin de neoane aruncate pe jos. Ar fi pacat de atatea led-uri sa le las sa se prapadeasca. Daca are cineva nevoie de led-uri si drivere free ii pot da locatia. Este cu auto servire. Editat Iulie 24, 2023 de ionutz2013 Link spre comentariu
validae Postat Iulie 24, 2023 Partajează Postat Iulie 24, 2023 Le învelești cu o pânză ca să nu sară cioburi când le spargi, apoi duci cioburile la reciclare.Așa nu faci nici mizerie și nu superi pe nimeni... Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Iulie 24, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2023 Acum 7 minute, validae a spus: Le învelești cu o pânză ca să nu sară cioburi când le spargi, apoi duci cioburile la reciclare.Așa nu faci nici mizerie și nu superi pe nimeni... Tot ce am spart am luat o cutie mare si spargeam cate putin, bagam degetu sa dezlipesc banda si cioburile sareau in cutia aia da mai scapau si pe langa. Ma gandesc poate exista doritori pe aici care vor led-uri. Eu nu am cand sa sparg atatea decat acolo juma de ora cat am pauza si nu stiu cand mai ajung acolo. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Iulie 24, 2023 Partajează Postat Iulie 24, 2023 Chestiile alea se sparg ca sticla? Eu am luat, de curiozitate, dintr-o cutie de aia puse pe la diverse magazine pentru colectarea deseurilor. M-am uitat sa nu fie inegrite pe linia ledurilor si am reparat cateva cu ce am recuperat din altele si cu condensatori de la mine. Este o marca cu Br... si nu mai stiu cum. N-am avut impresia ca e sticla, parea ceva intre si intre, sticla-plastic. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Iulie 25, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2023 (editat) E sticla iar neoanele sunt numai philips majoritatea nu au nicio urma de negreala. Mai sunt si pleznite unele. Am reparat si eu niste drivere la astfel de neoane si le-am lipit la niste vitrine ca si benzi led. Editat Iulie 25, 2023 de ionutz2013 Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 28, 2023 Partajează Postat Iulie 28, 2023 Nu mi-as pierde nici 5 minute cu asemenea deseuri...acele LED-uri oricum sunt depasite moral, si oricum si-au ispravit durata normata de viata...nu mai suntem in saracia din anii `90 sa umblam cu componente electronice recuperate! Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 28, 2023 Partajează Postat Iulie 28, 2023 1 oră în urmă, Spitfire a spus: Nu mi-as pierde nici 5 minute cu asemenea deseuri...acele LED-uri oricum sunt depasite moral, si oricum si-au ispravit durata normata de viata...nu mai suntem in saracia din anii `90 sa umblam cu componente electronice recuperate! Subscriu! Iar dacă ai avea ocazia sa faci comparație intre lumina data de niște LED-uri de calitate avind un CRI de peste 90-85 și R9 de minim 80 și ledurile mai vechi ce au CRI de maxim 50-60 și R9 eventual chiar negativ nici nu ai mai aminti de recuperat LED-uri. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Iulie 28, 2023 Partajează Postat Iulie 28, 2023 Ei, ce să spun. Am luat trei tuburi defecte și am făcut unul. Nu a costat nimic. Stă bine merci în cămară unde nu contează cri cri sau randamentul. Mă simt verde Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Iulie 28, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2023 Voi stiti cum e treaba aia? Cizmarul are incaltari din materiale recuperate, mecanicul are la masina piese recuperate. Asa si electronistul are un tv reparat, pc reparat, telefon reparat de el, lampile cu led din casa reparate, led-uri recuperate de pe alte lampi care lumineaza foarte bine ce mai conteaza restu? Consuma curent si degaja lumina asta e tot ce conteaza. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iulie 28, 2023 Partajează Postat Iulie 28, 2023 Si dupa vreo doua ore de stat cu leduri de proasta calitate in ochi simti nevoia sa mai aprinzi vreo 3 lampi pentru ca ti se pare insuficienta lumina. Si dupa ce iti "arzi retina" plangi pe la oftalmologie si te intrebi de ce ai ajuns in situatia aia. Lampile bune costa niste bani pe care ii recuperezi repede. Ochii nu-i mai recuperezi. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Iulie 28, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2023 Acum 15 minute, bmwh548 a spus: Si dupa vreo doua ore de stat cu leduri de proasta calitate in ochi simti nevoia sa mai aprinzi vreo 3 lampi pentru ca ti se pare insuficienta lumina. Si dupa ce iti "arzi retina" plangi pe la oftalmologie si te intrebi de ce ai ajuns in situatia aia. Lampile bune costa niste bani pe care ii recuperezi repede. Ochii nu-i mai recuperezi. Pai si cat ar trebui sa coste acele leduri de calitate fata de cele proaste? Philips sau well crezi ca folosesc led-uri de proasta calitate? Eu recuperez numai de la brand-uri ca philips, well etc... nu adun orice no name-uri de 2 lei. Lampile care le-am reparat sunt destul de puternice si fara sa oboseasca la ochi atat pe mine cat si pe altii care stau in acea lumina. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Iulie 28, 2023 Partajează Postat Iulie 28, 2023 La mine este în debara. N-am obiceiul să petrec mult timp acolo citind etichete sau scriind romane. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 28, 2023 Partajează Postat Iulie 28, 2023 Acum 2 ore, ionutz2013 a spus: Voi stiti cum e treaba aia? Cizmarul are incaltari din materiale recuperate, mecanicul are la masina piese recuperate. Asa si electronistul are un tv reparat, pc reparat, telefon reparat de el, lampile cu led din casa reparate, led-uri recuperate de pe alte lampi care lumineaza foarte bine ce mai conteaza restu? Consuma curent si degaja lumina asta e tot ce conteaza. Inseamna ca am avut eu o presimtire cind m-am apucat de pus parchet si apoi de fainata si gresie: nu sint electronist! pentru ca nu am nimic reparat prin casa dintre cele mentionate de dv.! 1 oră în urmă, ionutz2013 a spus: Pai si cat ar trebui sa coste acele leduri de calitate fata de cele proaste? Philips sau well crezi ca folosesc led-uri de proasta calitate? De exemplu, becurile folosite de mine acasa costa la ora actuala cam 350 de lei bucata! Link spre comentariu
cdinu332 Postat Iulie 29, 2023 Partajează Postat Iulie 29, 2023 Și câte becuri ai de 350 lei bucata? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 29, 2023 Partajează Postat Iulie 29, 2023 Nu cred că-s ,,becuri,, de 350 Lei, ci corpuri de iluminat cu leduri, dar am reparat și din alea, că nu-s veșnice. Link spre comentariu
Postări Recomandate