OmulCuBateria Postat Iulie 24, 2023 Partajează Postat Iulie 24, 2023 Salut, Supun opiniei profesionale a domniilor voastre un pacient pe numele sau tahometru 400187 R06 de la Berifors Electronics AG extras dintr-un camion MAN impreuna cu motorul sau si pus in altul. Problema ar fii ca extractia s-a soldat cu fire taiate si cateva prelevari de alte fire si conectori care au lasat Tabloul de bord intr-un status dezolant, asta patesti cand mecanici incearca sa faca electronica... Ma regasesc deci cu tahometrul instalat in noul sau loc dar fara nici o idee cum sa il fac sa si functioneze. Asadar am facut ce probabil orice derbedeu cu surubelnite ar face si m-am lust sa demontez pacientul avand in vedere ca pe internet nu am gasit mare lucru despre cum sa il pun in functiune. Am indepartat toate piesele si am incercat sa imi dau seama cum functioneaza placa si electronica doar ca mi-am prins putin urechile si apelez la expertiza dvs: In primul rand niste imagini cu o vedere de ansamblu a PCBului fata si spate: Pentru simplitate am facut urmatoarele notatii pentru pinii conectorului: In colturile de sus si pe jumatate sunt niste becuri, L1, L2, L3, L4 care au rol doar de a lumina cadranul din ce imi dau seama. Pe Foaia cu marcaje nu exista nici un alt semn gen indicator de semnalizare sau martor de vreun fel. Incercand sa intelg cum functioneaza am gasit Datasheet-ul driveruui din patea stanga jos: CS8190: https://www.onsemi.com/pdf/datasheet/cs8190-d.pdf Aplicatia presupun ca este aceasta: Dupa masuratorile mele am constatat astfel: Pin 1 este GND pentru L1, L2 si CS8190 Pin 2 este o alimentare de vreun fel care trece prin componenta SMD cu 4 poli care nu stiu ce rol are: Pin 3 pare sa nu fie conectat la nimic, nu gasesc nici o continuitate Pin 4 pare sa nu fie conectat la nimic, nu gasesc nici o continuitate Pin 5 este GND pentru L4 Pin 6 se intoarce catre aceleasi componente ca si Pin 2. Presupun ca sunt niste tranzistori acolo si unul e comanda celalalt e alimentarea. In definitiv tot o alimentare. Pin 7 este GND pentru L3 Pin 8 pare sa nu fie conectat la nimic, nu gasesc nici o continuitate Pin 9 pare sa nu fie conectat la nimic, nu gasesc nici o continuitate Pin 10 este conectat in partea stanga catre niste componente pasive si in acelasi timp vine carte partea dreapta coborand in zona din dreapta jos unde se agra un rezistor fix si un potentiometru. Pin 11 este alimentare pentru L1 si L2. Ceea ce nu intelg prea bine este cum este de fapt alimentat CS8190, si ce are nevoie ca intrare ca pentru afisarea vitezei motorului. Din Datasheet intelg ca ar trebui sa primeasca un semnal analog de frecventa variabila. Dar motorul este oarecum batran si simplu, injectie mecanica, foarte putini senzori si nici vorba de CAN sau LIN. In asteptarea sugestiiilor dv, va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui topic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum