ionutz2013 Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 (editat) 1 oră în urmă, validae a spus: Dacă vrei să ai vizibilitate în unghi larg, nu e suficient doar să pui o mască frumoasă de lemn în fața unor leduri sau a unui afișaj compact. Va trebui să și umpli decupările măștii de lemn cu rășină, de preferat mată sau mătuită ulterior turnării. Altfel vei vedea afișajul doar din față sau din unghi mic, dar dacă te deplasezi la 45* față de ceas nu mai vezi cât e ora... Eu i-am zis sa decupeze toate segmentele si sa le umple cu rasina sau cum stie el. Si peste ansamblu ala sa lipeasca acel furnir ca atunci cand e stins sa nu se vada ca ar fi un afisaj. Sa se vada doar segmentele aprinse. Ceva ca exemplul din poza vreau sa obtin doar ca in loc de forma dreptunghiulara va avea o forma neregulata asemenea unei felii aproape rotunde taiata din trunchiu unui copac. Partea si mai interesanta ar fi ca 8-urile sa nu fie chiar perfecte milimetric. Sa para ca ar fi facute de mana dar cifrele sa fie usor de citit. Editat Iulie 23, 2023 de ionutz2013 Link spre comentariu
cdinu332 Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Se simte un fior artistic pe aici. M-ai făcut curios de cum o să arate la final ideea asta. O să fie un fel de ceas travestit într-o felie de lemn. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 (editat) Acum 2 ore, cdinu332 a spus: Se simte un fior artistic pe aici. M-ai făcut curios de cum o să arate la final ideea asta. O să fie un fel de ceas travestit într-o felie de lemn. Si eu abia astept aa primesc carcasa de lemn. S-ar potrivii de minune cu stilul rustic care il am in toata casa. Daca as gasi pe cineva cu imprimanta 3d sa imi faca masca aceea ar fi perfect( contra cost evident) dar sa fie un pret decent nu exagerat. Nu o sa ii vina nimanui sa creada dar am facut si asa ceva: Editat Iulie 23, 2023 de ionutz2013 Link spre comentariu
ionutz2013 Postat August 6, 2023 Autor Partajează Postat August 6, 2023 Aproape ca am finalizat displayul facut acasa. Momentan arata cam asa: https://imgur.com/a/CrVNgV4 Inca nu am lipit masca si ghidajele de lumina. Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Cam bocciu dar iese treaba. Cu un fierăstrău de traforaj ar fi mers mai bine, zic și eu. Link spre comentariu
validae Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Cu un dremel și disc de tăiat, sau cu burghiul date găuri alăturate și apoi pilite rosturile de pe margini, etc. Link spre comentariu
PacMan Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Primul lucru este să folosești o bucată de carton pe care să desenezi dimensiunea segmentelor. Apoi pe mijloc la fiecare segment tragi o linie orizontală. În funcție de cât de înalt este segmentul, ( de ex. dacă este de 3mm, sau 5mm) pe linia mediană marchezi puncte la aceeași distanță, ( de 3 sau 5mm ca în exemplu). Primul punct trebuie să fie la jumătate de diametru de margine ( 1,5mm sau 2,5mm). Se așează cartonul peste bucata de lemn sau plastic ce vrei să folosești pentru mască și se fixează cu bandă adezivă. Apoi aceste puncte se marchează ușor cu un ac sau cu un dorn pentru a obține centrarea găurilor. Se îndepărtează cartonul. Se folosește un burghiu de 1mm care dă primele găuri de centrare, apoi se folosesc unele mai mari ( 2mm, 3mm, 4mm,5mm) până ajungi la burghiul care corespunde cu înălțimea segmentului. Sunt burghie combinate, cap de burghiu și corp de freză, face treaba ușor și rapid, însă dacă nu, atunci un set de pile pentru mecanică fină sunt necesare pentru a îndepărta " ciocurile lăsate între găuri și a face marginile drepte. Ai nevoie de răbdare și să lucrezi încet, decât să te grăbești și să pilesti prea mult material. Pentru a obține o lumină mată, uniformă, ledurile trebuie fixate la o distanță de 1-2cm mai în spate pentru a estompa " punctul" de lumină emis de fiecare led. Pentru mască poți folosi o bucată sau două de plastic transparent, ( plexiglas cel mai bun) iar între ele să lipești o bucată de autocolant. La orice firmă de panouri publicitare sau colantari Auto poți obține o bucată tăiată la dimensiuni și cu segmentele tăiate. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat August 6, 2023 Autor Partajează Postat August 6, 2023 Ideea este sa arate asa mai facut de mana sa nu fie perfect la micron. Ceasul avand catcasa din lemn cu forma naturala nu taiat ca de fabrica. Am facut initial o matrita pe o foaie de plastic a intregului afisaj. Iar masca alt desen facut segmentele mai subtiri iar in masca principala am vopsit cu alb spatiul intre led si margini sa reflecte lumina cat mai uniform iar peste masca am pus ghidaje de lumina de la displaye sparte de tel. Iar acuma dupa ce voi primii si carcasa de lemn o sa pot asambla in sfarsit ceasul. Link spre comentariu
Усилитель Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Am vazut undeva ,simplu si de efect= Segmentele pot fi asa ,sau numai din gauri....totul acoperit cu panza de sac maro ....arata bestial cand lumineaza...camd nu ,nimeni nu stie ce e... Link spre comentariu
ionutz2013 Postat August 6, 2023 Autor Partajează Postat August 6, 2023 Finalmente arata cam asa: cand voi primi si carcasa o sa arate bestial cred. Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 E bine, domne. De departe vezi aproape... E chiar bine pentru două mâini stângi. Felicitări! Aștept să văz cum e cu carcasa aia de lemn, ca prea o lauzi. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat August 7, 2023 Autor Partajează Postat August 7, 2023 Acum 21 ore, cdinu332 a spus: E bine, domne. De departe vezi aproape... E chiar bine pentru două mâini stângi. Maini stangi?? Habar n-ai ce pot face daca imi pun ambitia. Asta a fost primul display led facut de mine de la 0 si asta ca l-am facut pe repede inainte folosind doar un marker si jn bisturiu. Nu prea am timp mult iar omu cu lemnaria asteapta afisajul pentru a se apuca de carcasa. Eu zic ca pentru un afisaj facut pe repede inainte fara a folosi scule profi e destul de bine. Vreau sa vad și restul ce pareri au... Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 7, 2023 Partajează Postat August 7, 2023 (editat) Mai glumim. Asta cu două mâini stângi vine de pe timpul când aveam o echipă de băieți cu care făceam diverse lucruri. Era unul printre ei care avea două mâini de stanga. Nu știu dacă și picioarele. Faza tare a fost când într-o iarnă a trebuit să le dau echipament adecvat. Un altul m-a întrebat dacă am două mănuși de stânga pentru Mimi, așa-i ziceau băieții. Ăla a auzit și două zile n-a venit la lucru. E bine ce a ieșit. Aștept finalul. Editat August 7, 2023 de cdinu332 Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 7, 2023 Partajează Postat August 7, 2023 Acum 6 ore, ionutz2013 a spus: Vreau sa vad restul ce pareri au.. segmentele sint luminate neuniform si cam subtiri, in rest arata OK. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat August 7, 2023 Autor Partajează Postat August 7, 2023 Acum 13 minute, Marele Savant a spus: segmentele sint luminate neuniform si cam subtiri, in rest arata OK. Pai subtiri am vrut eu sa le fac erau initial mai groase dar nu mi-au placut asa si le-am subtiat. Si cu iluminatul neuniform il face camera dar cu ochiu liber sunt ceva mai unoform iluminate dar nu am vrut sa fie ca in fabrica. Modelu asta e un prototip care va sta in camera si va fi de prezentare cand o sa fie gata. Urmaresc sa fac si alte forme de segmente dupa ce imi repar dremelu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum