ionutz2013 Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 Stie cineva cum se poate face un astfel de afisaj? Vreau sa fac unu cu segmentul de 1cm dar nu am imprimanta 3d sau alte masinarii cu care sa pot face. Am cautat aa cumpar gata facut dar am gasit fie prea mare fie prea mic, fie culoare aiurea etc... ce e in foto am incercat eu sa fac dintr-o bucata de cablaj. Dar nu am cu ce sa fac ghidajele alea pentru led-uri. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 Ai un talent de a te complica, ceva de speriat. Nu vrei niste afisaje free, moca, pomana? Nu mai stiu cat de mare este cifra dar sigur au un cm, poate si mai mult. Acum sa vaz de care or fi, anod sau catod comun? Ma uit zilele astea si iti spun, daca te intereseaza. Pe instructable.com parca vazusem un tip care a cam facut ce incerci dumneata. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 De preferat anod comun dar poate fi si catod. Dar vreau pe verde dar ma intereseaza dimensiunea segmentului de maxim 1cm. Ce am gasit si mai am pe aici sunt minuscule. Nu vreau de pomana. Dar nu gasesc dimensiunea asta. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Nu au maxim 1cm. 25,4mm are capsula. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 Pai vezi? Ala nu am ce face cu el. Am si eu vreo 3 din astea. Proiectul este cu dimensiunea specificata mai sus. Solutia este sa fac eu unul cu dimenziunea aia. Sau tot afisajul aa fie cat un card bancar ca dimensiuni. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Am cumpărat ceas gata făcut de la chinezi cu digiți de circa 25mm înălțime (10mm segmentul), reglaj cu trei trepte de iluminare (după 18 reduce automat la minim) și afișează la alegere fie secvențial ora și temperatura sau numai ora. Are și baterie backup. La 40 de Lei nu mi se pare să mai merite să te chinui să-l faci singur.... Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 Acum 11 minute, validae a spus: Am cumpărat ceas gata făcut de la chinezi cu digiți de circa 25mm înălțime (10mm segmentul), reglaj cu trei trepte de iluminare (după 18 reduce automat la minim) și afișează la alegere fie secvențial ora și temperatura sau numai ora. Are și baterie backup. La 40 de Lei nu mi se pare să mai merite să te chinui să-l faci singur.... De unde l-ai cumparat? As folosi doar pentru afisaj. Nu stiu cat de precis e. Am luat si eu din targ tot asa cu 20 le dar este imens. Aproape cat o tableta de 7 inch. Aseara l-am lasat mergand si pe la 4 dimineata l-am oprit ca ma usturau ochii de la el. Desi era lumina la minim. Ala de 40 lei ar fi interesant. Sa folosesc la ceasul cu arduino. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Avem magazine ale chinezilor prin zonă, același ceas îl puteam lua și de pe Aliexpress dar așteptam o lună.Pe nivelul minim e suportabilă lumina, deși e destul de intensă datorită grosimii digiților. Are o setare care face ca lumina să scadă la minim după ora 18. Precizia e bună, are o ușoară tendință de rămânere în urmă, dar maxim 1 minut/lună. Am găsit pe unele site-uri ceas identic cu ce am eu. https://www.emag.ro/ceas-de-masa-cu-led-verde-afisaj-temperatura-ora-12-24-h-carcasa-neagra-els-0712-xla-1036/pd/DZC292MBM/?ref=graph_profiled_similar_1_2&provider=rec&recid=rec_49_982a46e3b243a2b3221868bc3f7034d7cd7fb7d6a5beaaa71769f9b1f8f36529_1690099293&scenario_ID=49#reviews-section https://zola.ro/product/ceas-de-masa-zola-digital-cu-alarma-si-termometru-stil-oglinda-14-x-5-5-x-3-5-cm-alb/ Link spre comentariu
cdinu332 Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Acum 1 oră, ionutz2013 a spus: Aseara l-am lasat mergand si pe la 4 dimineata l-am oprit ca ma usturau ochii de la el. Dormi cu ochii deschiși? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Dacă ai ceasul în fața ta pe o noptieră, chiar cu ochii închiși îi simți lumina, dacă e pe nivel ridicat.... Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 1 oră în urmă, validae a spus: Dacă ai ceasul în fața ta pe o noptieră, chiar cu ochii închiși îi simți lumina, dacă e pe nivel ridicat.... E pus chiar pe masa de lucru care e practic la o distanta de aprox 3 metrii de patu unde dorm. Si acu ma mai ustura putin ochii de la el dupa atatea ore. Ceasul care vreau eu sa il fac va fi dintr-o felie de lemn taiata dintr-un copac unxe va veni decupat pe mijloc pentru a incorpora afisajul cu toata partea electronica iar peste el vine un fel fe furnir sau o foita subtire din lemn si se vor vedea doar segmentele aprinse. Iar locul lui va fi mutat ori pe perete ori pe dulap dar tot in dreptul patului. Partea asta din lemn o face cineva de la sovata unde am fost acu 2 sapt. Eu ma ocup doar de partea electronica si de asamblare cand va fi gata si partea de lemn. Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Daca vrei sa-l faci cu fata de lemn, iei o bucata de furnir, decupezi locasurile ledurilor, pui ledurile si fixezi totul in rasina transparenta. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 De unde furnir, de unde rășină? Rășina e cam scumpă și nu-i pe gustul lui. Ce vrea el să facă e puțin cam complicat de făcut acasă, fără talent și dotare adecvată, nu în ultimul rând, ieftin. Nu vreau să-l descurajez, mai bricolez si eu diverse, dar treaba bună cere dotare , inspirație și experienta. A , acu ' văzui că partea lemnoasă o face cineva de la Sovata. Poți cumpăra leduri dreptunghiulare care te vor scăpa de multe inconveniente. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 Acum 7 minute, cdinu332 a spus: De unde furnir, de unde rășină? Rășina e cam scumpă și nu-i pe gustul lui. Ce vrea el să facă e puțin cam complicat de făcut acasă, fără talent și dotare adecvată, nu în ultimul rând, ieftin. Nu vreau să-l descurajez, mai bricolez si eu diverse, dar treaba bună cere dotare , inspirație și experienta. A , acu ' văzui că partea lemnoasă o face cineva de la Sovata. Poți cumpăra leduri dreptunghiulare care te vor scăpa de multe inconveniente. Asta cu rasini si furnir nu e treaba mea. Cel cu care am vb sa faca asta el stie cum sa o faca. Mi-a cerut aprox 150 lei pe el cand va fi gata. Eu fac doar electronica pe care o sa o incorporez in acea carcasa. Restul cum il face nu stiu. El are talente din astea sa faca tot felu de chestii din lemn. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Dacă vrei să ai vizibilitate în unghi larg, nu e suficient doar să pui o mască frumoasă de lemn în fața unor leduri sau a unui afișaj compact. Va trebui să și umpli decupările măștii de lemn cu rășină, de preferat mată sau mătuită ulterior turnării. Altfel vei vedea afișajul doar din față sau din unghi mic, dar dacă te deplasezi la 45* față de ceas nu mai vezi cât e ora... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum