Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecomanda Magic Remote tv LG defecta

Postări Recomandate

Cumva am reusit sa scap telecomanda Magic Remote de la un tv LG. Este modelul cu senzor giroscopic si comanda vocala.

Dupa ce s-a pupat cu parchetul, nu mai functioneaza senzorul giroscopic, comanda vocala si scroll-ul. Banuiesc ca e un defect frecvent in cazul socurilor telecomenzii. 

Nici nu stiu care parte se ocupa de comenzile nefunctionale. Probabil senzorul giro e mai sensibil si nu i-a placut manevra.

Partea de on/off, canale, volum, functioneaza.

Am facut poze si la placa, dar nu reusesc sa le atasez deocamdata.

D-3.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Dacă pui imagini clare, poate observăm ceva util.

O metodă de postare a pozelor de mare rezoluţie:

Plasaţi fotografia sau fotografiile alese pe desktop-ul PC-ului sau laptopului.La telefon nu e cazul.

Deschideţi aplicaţia din link https://imgur.com/upload

Trageţi (drag&drop) imaginile dorite de pe desktop (sau selectaţi manual) în caseta de upload a aplicaţiei.De pe telefon, selectaţi fotografiile dorite manual din dosarul corespunzător (DCIM) sau ,,Imagini,,.

După ce fotografiile s-au încărcat pe site (apare ,,upload complete,,), daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.Fără a închide fereastra aplicaţiei, întoarceţi-vă pe forum şi în postarea topicului, daţi click şi alegeţi ,,Paste,,.

Imaginea va fi copiată ca link direct şi va apărea oricui ca o fotografie reală, nu ca link pe care să dai click pentru vizualizare.

Link spre comentariu

Nu e nimic defect, ai dezlipite niște bile sub circuitul BGA...

Dacă pentru senzorul accelerometru mai putem zice că ar putea fi afectat de căzătură, ce treabă avea casta cu modulul comenzii vocale ? Câte telefoane ai văzut cu microfonul defect după căzături ?

Link spre comentariu

Poate daca are BGA-uri pe partea cealaltă, pentru ce se vede in poza nu e nimic cu BGA.

@cosmin ardelean pe partea cealaltă presupun că sunt contactele pentru taste, ai pe acolo și un microfon? Daca nu ai înseamnă că microfonul este in TV și faptul că nu mai funcționează funcția acesta înseamnă că nu are legătură neapărat cu un defect hardware al telecomenzii. Mă gândesc că prin IR era cam complicat să transmită comenzile vocale. In manual când spune că este necesară resincornizarsa telecomenzii cu TVul?

Link spre comentariu

Sa nu fie placa fisurata undeva pe margine. Incercati sa o flexati usor si daca se vede o crapatura refaceti traseele. Poate trebuie “reimperecheata cu tv-ul” . E o procedura in functie de modelul telecomenzii. Altfel merg doar funtiile basic prin IR.

Link spre comentariu

Subiectul este cumva un examen pentru "cine ghicește ce e in poză"?

De ce nu postați poza întreagă? Unde este microfonul? Incercati să identificați rolul fiecărui chip. Dacă microfonul exista pe placă și este în apropierea accelerometrului poate găsiți și defectul deși e foarte posibil că nu ele să fie problema.

Dacă mă uit mai atent acum înțeleg că chipul ăla realtek are și o parte de radiofrecvență, se vede un traseu mai gros care parcă trece prin niste filtre. In cazul asta e posibil sa exista microfonul pe placă și partea de voce și coordonate sa fie trimise prin bluetooth. Deci e posibil să aveți probleme pe partea radio.

Dacă ziceți că ați refăcut lipiturile verificați și bobinele alea mari și dacă sursele mai funcționează.

Nu am văzut până acum chip BGA cu bilele la vedere dar dacă dumneavoastră spuneți că pare BGA înseamă că ... pare.

antena.png

Link spre comentariu

Am pus pozele alea pentru ca foarte greu am reusit sa prind si placa intreaga, si sa fie lizibile componentele. Aici ar fi placa intreaga.

Nu vad niciun microfon pe placa. Poate e doar o functie care se activeaza in TV cand apesi tasta respectiva pe telecomanda. Dar telecomanda are o gaura pentru microfon sus langa tasta de power.

Cert e ca nu functioneaza cu telecomanda asta.

La U11 nu i-am vazut terminalele live... in poza pare ca se vad. O sa ma uit la microscop mai atent...

69RbkJq.jpeg

Editat de cosmin ardelean
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări