cosmin ardelean Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 Cumva am reusit sa scap telecomanda Magic Remote de la un tv LG. Este modelul cu senzor giroscopic si comanda vocala. Dupa ce s-a pupat cu parchetul, nu mai functioneaza senzorul giroscopic, comanda vocala si scroll-ul. Banuiesc ca e un defect frecvent in cazul socurilor telecomenzii. Nici nu stiu care parte se ocupa de comenzile nefunctionale. Probabil senzorul giro e mai sensibil si nu i-a placut manevra. Partea de on/off, canale, volum, functioneaza. Am facut poze si la placa, dar nu reusesc sa le atasez deocamdata. Link spre comentariu
ceorneialexdru Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 Buna ziua! In cazul asta, verifica toate traseele si refa toate lipiturile! Link spre comentariu
iuliantv Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 o fi frecvent,dar nu tipic,deci urmati sfatul de mai sus al colegului ,,ceorneialexandru,, Link spre comentariu
validae Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 Dacă pui imagini clare, poate observăm ceva util. O metodă de postare a pozelor de mare rezoluţie: Plasaţi fotografia sau fotografiile alese pe desktop-ul PC-ului sau laptopului.La telefon nu e cazul. Deschideţi aplicaţia din link https://imgur.com/upload Trageţi (drag&drop) imaginile dorite de pe desktop (sau selectaţi manual) în caseta de upload a aplicaţiei.De pe telefon, selectaţi fotografiile dorite manual din dosarul corespunzător (DCIM) sau ,,Imagini,,. După ce fotografiile s-au încărcat pe site (apare ,,upload complete,,), daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.Fără a închide fereastra aplicaţiei, întoarceţi-vă pe forum şi în postarea topicului, daţi click şi alegeţi ,,Paste,,. Imaginea va fi copiată ca link direct şi va apărea oricui ca o fotografie reală, nu ca link pe care să dai click pentru vizualizare. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 Incerc. Am refacut lipiturile dar degeaba. Ceva e defect. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Nu e nimic defect, ai dezlipite niște bile sub circuitul BGA... Dacă pentru senzorul accelerometru mai putem zice că ar putea fi afectat de căzătură, ce treabă avea casta cu modulul comenzii vocale ? Câte telefoane ai văzut cu microfonul defect după căzături ? Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Poate daca are BGA-uri pe partea cealaltă, pentru ce se vede in poza nu e nimic cu BGA. @cosmin ardelean pe partea cealaltă presupun că sunt contactele pentru taste, ai pe acolo și un microfon? Daca nu ai înseamnă că microfonul este in TV și faptul că nu mai funcționează funcția acesta înseamnă că nu are legătură neapărat cu un defect hardware al telecomenzii. Mă gândesc că prin IR era cam complicat să transmită comenzile vocale. In manual când spune că este necesară resincornizarsa telecomenzii cu TVul? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Integratul U10 pare BGA.... Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Cipul ala Realtek contine amplificatorul de microfon, bluetooth si IR. Partea de "accelerometru" e continuta in alt cip, care e foarte posibil sa fie defect de la cazatura si sa blocheze si restul sistemului daca nu mai comunica pe magistrala. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Sa nu fie placa fisurata undeva pe margine. Incercati sa o flexati usor si daca se vede o crapatura refaceti traseele. Poate trebuie “reimperecheata cu tv-ul” . E o procedura in functie de modelul telecomenzii. Altfel merg doar funtiile basic prin IR. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 Am incercat de toate. Pe partea cealalta sunt doar tastele. Alta telecomanda acelasi model, functioneaza la tv. Deci problema e din telecomanda asta. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 U11 pare a fi BGA. Jos in stanga. In prima poza nu se vedea... Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Subiectul este cumva un examen pentru "cine ghicește ce e in poză"? De ce nu postați poza întreagă? Unde este microfonul? Incercati să identificați rolul fiecărui chip. Dacă microfonul exista pe placă și este în apropierea accelerometrului poate găsiți și defectul deși e foarte posibil că nu ele să fie problema. Dacă mă uit mai atent acum înțeleg că chipul ăla realtek are și o parte de radiofrecvență, se vede un traseu mai gros care parcă trece prin niste filtre. In cazul asta e posibil sa exista microfonul pe placă și partea de voce și coordonate sa fie trimise prin bluetooth. Deci e posibil să aveți probleme pe partea radio. Dacă ziceți că ați refăcut lipiturile verificați și bobinele alea mari și dacă sursele mai funcționează. Nu am văzut până acum chip BGA cu bilele la vedere dar dacă dumneavoastră spuneți că pare BGA înseamă că ... pare. Link spre comentariu
iuliantv Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 nu e niciun bga in poza ce se vede Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Iulie 24, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2023 (editat) Am pus pozele alea pentru ca foarte greu am reusit sa prind si placa intreaga, si sa fie lizibile componentele. Aici ar fi placa intreaga. Nu vad niciun microfon pe placa. Poate e doar o functie care se activeaza in TV cand apesi tasta respectiva pe telecomanda. Dar telecomanda are o gaura pentru microfon sus langa tasta de power. Cert e ca nu functioneaza cu telecomanda asta. La U11 nu i-am vazut terminalele live... in poza pare ca se vad. O sa ma uit la microscop mai atent... Editat Iulie 24, 2023 de cosmin ardelean Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum