Daniel Daniel Johny Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Salut.Am un invertor genul acesta la care traful pe sursa a fost intrerupt.Am reparat traful dar a avut probleme si pe parte de oscilator .Am schimbat sg3525 si cele doua n -mosuri din driver dar am un lucru curios : vine semnal de 5V dreptunghiular in grile mosuri dar in colectori nu se regaseste nimic.Si configuratia este una ciudata in care colectorii celor doua mosuri driver sunt inseriate cu primarul driver fara a aveea tensiune de alimentare...cel putin eu nu am gasit nimic. Daca imi poate da cineva o idee fac cinste...:) Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Daniel Daniel Johny.Nu există ca Mosurile să nu aibă tensiune!!Deci dacă ai comandă verifică "dispariţia" tensiunii! Link spre comentariu
validae Postat Iulie 21, 2023 Partajează Postat Iulie 21, 2023 Dacă puneai o poză de aproape cu zona, poate observam ceva. Dar probabil ai o întrerupere pe cablaj, vreo trecere... Link spre comentariu
nel65 Postat Iulie 21, 2023 Partajează Postat Iulie 21, 2023 (editat) Acum 15 ore, Daniel Daniel Johny a spus: ...vine semnal de 5V dreptunghiular in grile mosuri dar in colectori nu se regaseste nimic... Nu are sens citatul de mai sus!In grile MOS (corect =porti) ,si mai ales intr-un invertor de sudare,e insuficient 5V pentru comanda acestora.Minim 10V . Apoi mosurile nu au colector ,ci drene.Daca au colector ,atunci nu sunt mosi ci igbt,la care comanda din porti ar trebui sa fie chiar si mai mare de 10V ,cam 12-15V! Pune poze cum zice validae si poate ne lamurim! le poate traful driver are priza mediana si se alimenteaza pe acolo! Editat Iulie 21, 2023 de nel65 Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Iulie 21, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2023 de acord...gate sau poarta ,drena la mos si colector la igbt.ma grabeam ...)) semnalul generat de sg 3525 ataca cele doua mosfeturi din driver .mosfeturile sunt F7805. Voi pune si poze. Link spre comentariu
nel65 Postat Iulie 21, 2023 Partajează Postat Iulie 21, 2023 Ok,in regula.. Acum 23 ore, Daniel Daniel Johny a spus: vine semnal de 5V dreptunghiular in grile mosuri dar in colectori nu se regaseste nimic Aici presupunem ca ai masurat cu osciloscopul. Vad la driverul IRF7805 ca tensiunea maxima Vgs=+/-12V .In cazul asta e posibil ca intre iesirile 3525 si portile acestor driveri sa fie vreun divizor astel incat sa nu fie mai mult de cei 5V pentru comanda,ceea ce e normal.Ramane de lamurit daca traful driver are priza mediana si de ce nu are tensiune pe acea priza ,poate e si vreo rezistenta de valoare mica inseriata cu acea priza si o fi arsa . Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 21, 2023 Partajează Postat Iulie 21, 2023 E clar că mosfeturile alea se alimentează de undeva. Dacă nu există alimentare trebuie sa afli de ce. Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 Poze... https://imgur.com/CTkJyB9 https://imgur.com/a/7jp0Bqo https://imgur.com/a/7jp0Bqo https://imgur.com/a/7jp0Bqo Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 https://imgur.io/a/7jp0Bqo La 21.07.2023 la 16:04, nel65 a spus: Ok,in regula.. Aici presupunem ca ai masurat cu osciloscopul. Vad la driverul IRF7805 ca tensiunea maxima Vgs=+/-12V .In cazul asta e posibil ca intre iesirile 3525 si portile acestor driveri sa fie vreun divizor astel incat sa nu fie mai mult de cei 5V pentru comanda,ceea ce e normal.Ramane de lamurit daca traful driver are priza mediana si de ce nu are tensiune pe acea priza ,poate e si vreo rezistenta de valoare mica inseriata cu acea priza si o fi arsa . Asa este.Are un divizor pe ambele ramuri format din rezistente si zener. Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 (editat) Editat Iulie 23, 2023 de Daniel Daniel Johny Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 Am pus si pozele si dupa cum se vede nu este traseu de alimentare pentru drene mosfeturi driver. Eu o sa mai caut traseul de alimentare. Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 24, 2023 Partajează Postat Iulie 24, 2023 Esti sigur ca soic8 alea erau simple tranzistoare si nu gate drivere totempole? Scoate traful driver si vezi daca chiar are mediana... Link spre comentariu
nel65 Postat Iulie 24, 2023 Partajează Postat Iulie 24, 2023 Daca n_are mediana ,atunci este alimentat dintr-o punte H cu drivere totem pole. IRF7805 sunt mosuri N simple in capsula SO8.Daca e asa ,cu punte H ,atunci ar trebui sa mai fie inca doua drivere mos ,probabil P mos. Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Iulie 24, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2023 Are logica schema.Ma uit miine si va spun pe unde m_am incurcat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum