nicuschiopu Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Buna ziua am un sistem audio de modelul mentionat mai sus rog ajutor cu o schema daca se poate .Defectul a fost am gasit ars un final LM1875T am inlocuit finalul si functioneaza :SB...........FL..........FR.........totul normal pot regla volum la aceste 3 canale functionale ,iar cele 3 canale CEN...............SL..........SR..........nu funtioneaza .Daca apas tasta 5+1 de pe telecomanda nu se mai aude nimic .Va rog ma poate ajuta cineva cu o schema ca eu am masurat cam totul pe acolo am inlocuit si condensatorii care erau devalorizati si mai departe m-am blocat s-au o schema cred ca este bine venita .Va multumesc si va rog un raspuns.......... Link spre comentariu
sla Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 (editat) Acum 2 ore, nicuschiopu a spus: cele 3 canale CEN...............SL..........SR..........nu funtioneaza .Daca apas tasta 5+1 de pe telecomanda nu se mai aude nimic . Din afirmația de mai sus inteleg ca exista semnal la intrarea celor 3 canale ( pe mufele de pe panoul din spate) dar aparatul nu amplifica acest semnal. Nu cunosc aparatul, nu stiu ce procesor audio are, dacă din semnal stereo știe să facă multicanal. Bănuiesc că amplificarea sateliților este facuta cu același tip de integrat, canalele fiind similare, respectiv acel LM1875T, 5buc. E mai greu de crezut că toate amplificatoarele de putere sunt defecte, dar și detectarea procesorului audio în sensul descris pare ciudată. Din pacate, nu cred ca o să găsești schema aparatului. N-am găsit nici măcar manualul de utilizare. Editat Iulie 20, 2023 de sla Link spre comentariu
sonic11 Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Urmărește cu o casca de impedanța mare daca exista semnal la intrările canalelor ne funcționale sau dale semnal din exterior. In felul asta scoți din ecuație amp final. Link spre comentariu
nicuschiopu Postat Iulie 20, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2023 Buna ziua chiar nu are nimeni o schema pentru acest sistem audio .Va multumesc. Link spre comentariu
sonic11 Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Acum 5 ore, nicuschiopu a spus: Buna ziua chiar nu are nimeni o schema pentru acest sistem audio .Va multumesc. Nu, pentru că este un sistem chinezesc făcut pe vapor și lucrat mai cu atenție de cât cele de duzină. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Poți să depanezi fără schemă generală, pe blocuri funcționale, căutând schema fiecărui integrat separat. De ce nu urmărești prezența semnalului audio cu o cască telefonică la intrarea amplificatorului care pare a nu funcționa ? Nu ai nevoie de schemă pentru asta. Dacă semnalul la intrare e prezent, ai integratul defect ori în Mute, sau are lipsă alimentare. Dacă semnalul nu este, ori controllerul căilor audio e defect, ori e vreo setare aiurea.. Link spre comentariu
sla Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 (editat) Total de acord cu dl. Vali, acest aparat este simplu si nu are nevoie de schema pentru depanare ( schema pe care nu o va gasi niciodata). În primul răspuns am întrebat dacă a băgat semnalul unde trebuie, la intrarea 5.1 (DVD), apăsând pe telecomanda butonul 5.1 este selectată această intrare. În specificația găsită văd că aparatul are și ProLogic II. S-a încercat această facilitate, bagand un semnal stereo nu se aud si celelalte canale dacă se apasă butonul corespunzator? Editat Iulie 20, 2023 de sla Link spre comentariu
sonic11 Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Acum 10 ore, sonic11 a spus: Urmărește cu o casca de impedanța mare daca exista semnal la intrările canalelor ne funcționale sau dale semnal din exterior. In felul asta scoți din ecuație amp final. Treaba cu casca am spus-o cu cinci posturi mai sus, dar se pare că este ne interesant.... Link spre comentariu
nicuschiopu Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 Defect rezolvat prin inlocuirea integratului M62446FP.Multumesc tuturor pentru ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum