Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eroare F06 masina de spalat vase Hotpoint-Ariston LFF8M019X

gheorghe nedelea

Postări Recomandate

Buna ziua!

m-am confruntat de curand cu eroarea F06 la masina de spalat vase,tot ce am gasit informatii faceau referire la furtunul de alimentare sau la rezervorul de monitorizare a presiunii apei.

Am inlocuit inutil furtunul(120 lei compatibil) crezand ca electrovalva a cedat,fiindu-mi "teama" sa mai platesc 230 lei si pe rezervor am chemat un domn care se ocupa cu asa ceva.Rezolvarea a venit din inlocuirea placutei(15002353) incorporate in rezervor,pretul reparatiei+deplasare fiind de 250 lei.Am scis acest lucru pentru cei care mai intalnesc situatii asemanatoare si nu gasesc mai multe informatii.Pretul placutei,cumparate separat ,nu depaseste 15 lei

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gab

7

• validae

4

• Bandi Szasz

1

• gheorghe nedelea

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu cred că sunt șanse să-ți răspundă vreodată, singura  dată când a intrat pe forum a fost atunci când a făcut postarea.Caută la magazinele ce comercializează piese de schimb pentru electrocasnice, cauți după marca mașinii și codul componentei...

Dacă e ceva de genul celui de mai jos, e vorba de un releu REED, care e ușor de găsit ca atare și de înlocuit pe plăcuța originală.

https://www.ebay.ph/itm/403853570936?hash=item5e078c7378:g:~7AAAOSwYqVjCanO

Link spre comentariu

Atunci o sa incerc sa caut la magazinele din oras. Exact asa arata ca cel trimis de dvs, e usor de inlocuit doar sper sa il gasesc. Nu stiam cum se numeste acea componenta. Multumesc mult pentru ajutor 

Editat de gab
Link spre comentariu

Acel releu REED e acționat de un flotor cu magnet permanent.E posibil ca flotorul ce verifică nivelul apei să se fi blocat, ori magnetul să fi căzut.E bine de verificat asta....

Link spre comentariu

S-a intamplat ceva cu el, cand baga apa masina de spalat vase imi da eroare.Nu scrie nimic pe el, cum imi dau sema de care trebuie sa cumpar ? O sa-l schimb ca nu e scump.

Editat de gab
Link spre comentariu

Cel normal inchis permite trecerea semnalul cand magnetul nu este prezent, cele doua conacte se ating intre ele fara prezenta magnetului.

Cel normal deschis permite trecerea semnalului cand magnetul este prezent, intre cele doua contacte exista un spatiu fara magnet iar in prezenta magnetului se apropie si se ating 

Trebuie pus fix ca cel original, nu merge schimbat intre  normal inchis si normal deschis.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări