Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boiler ariston velis care scârțâie cind încălzește apa

cirstea octavian

Postări Recomandate

Bună ziua

Am un boiler ariston velis 100 l care pe perioada în care încălzește apa și mai ales spre final scârțâie la propriu ca o ușă neunsa. Va rog sa îmi spuneți dacă a mai avut cineva o problema asemanatoare . Esre alimentat la rețeaua publica de apa și are 3 ani de funcționare. 

Mulțumesc 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• PacMan

2

• norad

1

• cirstea octavian

1

Top autori în acest subiect

Dați jos apa din boiler și scoateți rezistența pentru curățire de calcar.Are crustă de calcar și când se fisurează crusta, apa ce intră în contact cu rezistența supraîncălzită se evaporă rapid, formând vapori sub presiune, de acolo și zgomotul auzit.Dacă o lăsați așa, există riscul să explodeze rezistența în punctul cel mai fierbinte, din cauza diferenței mari de temperatură, crusta de calcar fiind un izolator termic bun......

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Rezistenta se curăță prin scufundare în oțet și lăsată până se dizolvă calcarul. 

Se încălzește 10l de oțet aproape de fierbere și se toarnă în boiler după care acesta se mișcă, rostogolește pentru a curăța pereții. Se repetă dacă este cazul pentru a se îndepărta tot calcarul. 

De asemenea ajută instalarea unor filtre pe conducta de apă la întrarea în casă, pentru filtrarea calcarului și prelungirea vieții electrocasnicelor. 

Link spre comentariu

Se poate da jos crusta de calcar și prin razuire mecanică, nu cred să stea cineva să umple boilerul cu oțet, să fim serioși.Să nu zic de mirosul ulterior de oțet.

O soluție care nu lasă miros e acidul citric, sau sarea de lămâie, dar fiind necesară o cantitate destul de mare, e nepractică pentru uz casnic.Cei care au prieteni care lucrează în industria extractivă petrolieră, pot cere 1-2 kg de sare de lămâie vrac, în procesul de curățare a conductelor de foraj folosindu-se cantități mari, de zeci-sute de kg.  

Link spre comentariu

Otetul mai are si prostul obicei de a degrada garniturile din cauciuc. Cauciucul se umfla si devine poros.

Am vazut asta la boilerul unui espressor.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, norad a spus:

Otetul mai are si prostul obicei de a degrada garniturile din cauciuc. Cauciucul se umfla si devine poros.

Am vazut asta la boilerul unui espressor.

Aveti dreptate. Se intampla si la masinile de spalat. Gospodina, in ideia ca elimina calcarul cu otet, distruge cauciucul simeringului. Urmatorul pas este patrunderea apei la rulmenti.

Link spre comentariu

Boilerul are garnitură doar la rezistență, care este deja demontata, restul este doar un butoi de tablă. 

Pentru rezistență, 2-3 litri de oțet este suficient în funcție de recipientul în care se pune la curățat. 

Chimic este mai practic decât mecanic. 

Curățarea boierului pe interior nu este neapărat necesara, dar pentru o întreținere corectă și o utilizare pe termen lung este bine să fie efectuată la intervale regulate de câțiva ani. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări