Ovidanie Postat Iulie 17, 2023 Partajează Postat Iulie 17, 2023 Acest radio are un final audio mai deosebit, va rog sa discutam solutia aleasa de producator. Schema radioreceptorului este aici: https://drive.google.com/file/d/19khCrNqJ78t_q0QLIJ9BWst_eV512uM8/view?usp=sharing, https://drive.google.com/file/d/1_d6FCPvuNb6nJorMdXyPn5SE0JvLEZwa/view?usp=sharing In foto de mai jos vedeti transformatorul de alimentare, cel mare, din stanga si transformatorul de iesire, cel mic, din dreapta. Impedanta difuzoarelor o masor maine, pana atunci il rog pe colegul @carageae sa se uite pe istoricul conversatiilor, parca i-am trimis aceasta informatie... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 18, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2023 Am masurat transformatorul de alimentare, alimentat la 230V, livreaza in gol, urmatoarele tensiuni: 314V, 7,76V, 7,74V, 25V. Transformatorul de iesire, l-am alimentat cu 1,66V si pe "infasurarea anodica" am masurat 10,2V. Ppuntea redresoare este cu seleniu. Difuzorele conectate in serie redau frecventele inalte, poate si putin din medii, au 4,5 ohm bucata, difuzorul inseriat cu primarul transformatorului este pt frecvente joase, masoara 140 ohm. Link spre comentariu
nelu F Postat Iulie 18, 2023 Partajează Postat Iulie 18, 2023 Finalul audio seamana foarte mult cu solutia din TV-urile romanesti cu difuzoare de 750 ohmi. Primarul trafo de iesire impreuna cu C-ul de 20uF constituie un FTJ care la iesire are dif-ul de 140 ohmi. Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 10, 2023 Autor Partajează Postat August 10, 2023 foto cu difuzoarele: Stie cineva cum se calculeaza un asemenea amplificator? Puteti recomanda o carte, eventual un link? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum