sonic11 Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Acum 3 ore, klauss00 a spus: Multumesc dar eu doresc coaxial si full alnico Ce crezi că este așa oau la alnico? Ai impresia că ai ceva deosebit in sunet!? In afara de un magnet slab, nimic altceva, timbrul este dat de diafragma, nu de magnet. Link spre comentariu
klauss00 Postat August 6, 2023 Autor Partajează Postat August 6, 2023 Acum vreo 2-3 ani am fost la un tip in Bucuresti sa iau niste boxe, Arena cu dif Peerless Alnico. Tipul "plimbat prin lume" Din vorba in vorba 2 fraze interesante a zis: -they are no replacement for displacement, un bass corect se obtine cu difuzoare cu diametre mari si nu cu incinte fancy -Tannoy cand a renuntat la a utiliza Alnico a pierdut si jumatate din clienti, a revenit asupra ideii si produce si azi Alnico (Westminster Kensington) Daca ar fi sa gasim un pacat AlNiCo-ului e ca se demagnetizeaza in timp. Link spre comentariu
Усилитель Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Developed independently in 1984 by General Motors and Sumitomo Special Metals, neodymium magnets are the strongest type of permanent magnet available commercially. Link spre comentariu
merck Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 (editat) Acum 11 minute, klauss00 a spus: Daca ar fi sa gasim un pacat AlNiCo-ului e ca se demagnetizeaza in timp. De aceea ti-am zis ca este bine sa masori cati dB mai scot wooferele ca deja au sarbatorit de ceva timp jubileul si se apropie de centenar. Acum daca ai gasit pereche la tweeter poti merge pe varianta originala. Astept cu interes sa vad cum masoara wooferele. Acum ai sa ai nevoie de microfon ca de aer daca vrei sa faci filtrul original! Editat August 6, 2023 de merck Link spre comentariu
klauss00 Postat August 6, 2023 Autor Partajează Postat August 6, 2023 (editat) Am gasit si filtrele pentru varianta aceasta de tw. Reatea in serie si are componenta si pe woofer. Acel autotransformator nu se poate inlocui cu Hammond-ul din link? Mai exact 119y100 https://www.hammfg.com/electronics/transformers/audio/119 Editat August 6, 2023 de klauss00 Link spre comentariu
sonic11 Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 (editat) Alnico se merita doar daca vrei sa păstrezi un sistem original, adică să cumperi un tw original. In rest nu vad rostul...mai sunt unii care prefera traductoare cu electromagnet... ce sa zic, fiecare cu stolul lui Editat August 6, 2023 de sonic11 Link spre comentariu
Усилитель Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Acum 51 minute, klauss00 a spus: Acel autotransformator nu se poate inlocui cu Hammond-ul din link? Mai exact 119y100 Dece nu se poate construi un autotransformator adecvat.....mai ales ca ai si valoarea inductanțelor ...? Link spre comentariu
klauss00 Postat August 6, 2023 Autor Partajează Postat August 6, 2023 Acum 7 minute, Усилитель a spus: Dece nu se poate construi un autotransformator adecvat.....mai ales ca ai si valoarea inductanțelor ...? Asta tot intreb si eu de ce nimeni de pe forum nu bobineaza asa ceva Link spre comentariu
sonic11 Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Acum 32 minute, klauss00 a spus: Asta tot intreb si eu de ce nimeni de pe forum nu bobineaza asa ceva Pentru că trebuie să experimentezi... Sa ai microfon de test și timpul necesar pentru așa ceva. Link spre comentariu
Усилитель Postat August 7, 2023 Partajează Postat August 7, 2023 Este cu miez sau aer ? Link spre comentariu
sonic11 Postat August 7, 2023 Partajează Postat August 7, 2023 Acum 3 ore, Усилитель a spus: Este cu miez sau aer ? Este un auto traf și este cu miez, probabil permalloy. Link spre comentariu
franzm Postat August 7, 2023 Partajează Postat August 7, 2023 Acum 8 ore, klauss00 a spus: Asta tot intreb si eu de ce nimeni de pe forum nu bobineaza asa ceva Pentru ca nu exista piata, adica cerere suficienta care sa justifice investitia în munca si echipamente. Acum 13 ore, sonic11 a spus: Ce crezi că este așa oau la alnico? Ai impresia că ai ceva deosebit in sunet!? In afara de un magnet slab, nimic altceva, timbrul este dat de diafragma, nu de magnet. Timbrul este influentat si de interactiunea dintre bobina mobila si circuitul magnetic. La un difuzor cu electromagnet se poate observa usor acest lucru. Link spre comentariu
Shambala Postat August 7, 2023 Partajează Postat August 7, 2023 @ Klauss00 - Sa nu va imaginati ca se poate obtine un transformator adaptor de impedanta CORECT doar dupa inductantele masurate ale bobinajelor - si acelea extrem de discutabile (masuratori realizate de amatori/incepatori). Link spre comentariu
klauss00 Postat August 7, 2023 Autor Partajează Postat August 7, 2023 Piața e reglata atât de consumator cât și de prestatorul de servicii. Deci dacă nu exista nimeni care sa ofere un anumit serviciu intr-un loc bine delimitat atunci clienții se reorientează Link spre comentariu
Shambala Postat August 7, 2023 Partajează Postat August 7, 2023 Nu ati inteles - NU se poate realiza acel transformator fara a avea intreaga boxa functionala si fara a face numeroase teste si masuratori. Asta inseamna costuri de zeci de mii de euro pt atelierul sau firma care ar vrea sa faca asa ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum