sonic11 Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Acum 3 ore, merck a spus: Asta este grafic pentru prostit lumea. Este desenat in asa fel (cosmetizat) incat sa para ca are un raspuns foarte bun insa cand ma uit mai bine vad ca la 40Hz are 70dB si la 1kHz are 104dB. Chiar la 100Hz are in jur de 80dB. Nu @merck, eu nu cosmetizez nimic, asta a captat umik-1. Uite fără smoot. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 (editat) Sa ma explic: un grafic corect are patratele nu dreptungiuri. Aici axa 0Y are diviziunile mici si da senzatia ca panta este mica deci ar fi un difuzor bun, insa cand ma uit la valorile min si max intre care variaza SPL-ul realizez ca variatia de SPL este foarte mare. Cand am zis ca este cosmetizat nu m-am referit ca au fost eliminate ciocurile ci ca panta pare mica insa de fapt este mare. Am pus deja valorile mai sus. Am zis sa nu citesc la 20Hz si nici la 30Hz dar la 40Hz un dif de 8" trebuie sa aiba un SPL destul de mare fata de 1kHz. Banuiesc ca este un fullrange deci mai greu la joase dar nici 34dB diferenta nu pot accepta. PS Nu stiu cum l-ai masurat si poate si asta influenteza raspunsul mai slab pe joase Editat Septembrie 2, 2023 de merck Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 @sonic11 setează scalare pe verticala sa afișeze între 20 și 120 SPL și ai sa vezi și înțelegi ce vrea sa spună @merck. Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Acum 18 minute, sesebe a spus: @sonic11 setează scalare pe verticala sa afișeze între 20 și 120 SPL și ai sa vezi și înțelegi ce vrea sa spună @merck. Este irelevant, graficul a fost pus pentru răspunsul la fr inalte nu la fr. joase comparativ cu ce masoara el la tw. lui A fost prins pe un panou cu magnetul lipit pe panou, o să-l agat liber și masor din nou. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 (editat) Pai da, la frecvente înalte incepind de pe la 12-13 KHz este cazator foarte tare pina la 20Khz, probabil cu 30-40db chiar după graficul acela. Deci chiar este irelevant și nu aduce nici o informație suplimentara poate chiar confirma căderea puternica cu frecventa. Oricum persoanele de 50-70 de ani nu prea mai aud nimic în zona aia. Editat Septembrie 2, 2023 de sesebe Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Acum 52 minute, sesebe a spus: Pai da, la frecvente înalte incepind de pe la 12-13 KHz este cazator foarte tare pina la 20Khz, probabil cu 30-40db chiar după graficul acela. Deci chiar este irelevant și nu aduce nici o informație suplimentara poate chiar confirma căderea puternica cu frecventa. Oricum persoanele de 50-70 de ani nu prea mai aud nimic în zona aia. Cade la 14.7khz cea ce nu e puțin de loc pentru un full range. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Acum 6 ore, sonic11 a spus: Este irelevant, graficul a fost pus pentru răspunsul la fr inalte nu la fr. joase comparativ cu ce masoara el la tw. lui Nu ai specificat si eu am luat tot graficul la inspectat. De la 800Hz pana la 15kHz este LINIAR/BETON, nu am ce comenta. Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 1 oră în urmă, merck a spus: Nu ai specificat si eu am luat tot graficul la inspectat. De la 800Hz pana la 15kHz este LINIAR/BETON, nu am ce comenta. Pentru partea de joase trebuie sa mut carabalacu în alta parte ca acolo nu e suficient spațiu. O sa refac testul pentru partea de joase ca cred ca știu care este stilul, cred ca placa audio a întrat în limitare. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Ați deviat de la subiect. Topicul este despre tweeterele din boxele" Altec n3000e " nu despre alte difuzoare/boxe. Link spre comentariu
klauss00 Postat Septembrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2023 A trecut vara s-au terminat concediile, musonul nu mai ploua iarba s-a uscat asa ca aseara am scos sandramaua in curte si am tot masurat. Pentru inceput va prezint graficele de la Polk Monitor 7, Tonsil si Arena HT26, am repetat masuratorile ca sa elimin zgomotul ambiental, a schimbat si boxa mic la 90 de grade in curte Link spre comentariu
klauss00 Postat Septembrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2023 Primul in lista e tw care il aveam de 20 ohmi rosu raspuns cu condi 10 uf verde raspuns cu N3000E albastru raspuns cu N3000A Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 7, 2023 Partajează Postat Septembrie 7, 2023 Singurul grafic mai "decent" este al doilea se vede ceva "miscare" si la 18kHz (sau pe acolo), adica asta: Daca ai prinde si un tweeter Altec cu raspunsul asta ar fi ok. Este de 4 sau 8 ohmi tweeterul? Daca as fi in locul tau i-as pune un filtru la tweeterul asta si as face o comparatie pe muzica cu tweeterele tale Altec. In prima faza doar tweeterele si apoi pui si wooferele.Adica pe o boxa sa ai doar Altec si pe joase si pe inalte si pe cealalta tweeterul de mai sus + wooferul Altec. Bagi semnal Mono si poti face lejer o comparatie. Sigur simti diferente. Link spre comentariu
klauss00 Postat Septembrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2023 Urmeaza primul tw care l-am cumparat portocaliu raspuns cu condi 10uf verde N3000E albastru N3000A si al 2-lea tw cumparat albastru 10uF mov N3000E rosu n3000A Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 7, 2023 Partajează Postat Septembrie 7, 2023 (editat) Acum 4 minute, klauss00 a spus: Urmeaza primul tw care l-am cumparat portocaliu raspuns cu condi 10uf Varianta care as alege-o eu. Verde N3000E in nici un caz. P.S. Ai cum sa faci pereche la tweeterul asta? Editat Septembrie 7, 2023 de merck Link spre comentariu
klauss00 Postat Septembrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2023 concluzia de etapa e ca cel mai bine "o duc" cu filtrul N3000A Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum