klauss00 Postat August 31, 2023 Autor Partajează Postat August 31, 2023 si unde sunt 90 de grade? Link spre comentariu
merck Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 (editat) Prima data sa zicem ca erai in situatia asta: Cu maro este boxa si cu rosu difuzorul. Apoi pentru a vedea daca ceva din camera iti influenteaza raspunsul masuratorii intorci si box si microfonul cu 90 de grade fata de camera. adica asa: Intre microfon si boxa nu ai nici o modificare, microfonul ramane in axul boxei si "impusca" tweeterul, dar fata de camera ambele sunt la 90 de grade fata de pozitia initiala. Daca in ambele pozitii gasesti aproximativ acelasi grafic => camera nu influenteaza masuratorile. Editat August 31, 2023 de merck Link spre comentariu
Shambala Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 Microfonul nu "impusca tweeterul" ci trebuie sa fie pe axa optica a centrului acetuia. Vorbeste si tu ca lumea Chiar acelasi grafic nu o fie, dar pt o mai buna lamurire se mai pot face doua masuratori, la + si -45 de grd fata de pozitia initiala. Link spre comentariu
klauss00 Postat August 31, 2023 Autor Partajează Postat August 31, 2023 Am priceput Link spre comentariu
klauss00 Postat August 31, 2023 Autor Partajează Postat August 31, 2023 O comparatie intre ce am masurat eu la polk monitor 7 si raspunsul in frecventa din brosura Link spre comentariu
sonic11 Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 (editat) Acum 57 minute, klauss00 a spus: O comparatie intre ce am masurat eu la polk monitor 7 si raspunsul in frecventa din brosura Asa ca fapt divers...ai calibrat microfonul? Adică ai descarcat fila de calibrare și ai introdus-o în REW? LE. Vad ca exista fila de calibrare. Masuratorile la Polk la ce putere au fost făcute? Căderea la 1k este foarte mare iar graficul dat de Polk este cosmetizat tare. Editat August 31, 2023 de sonic11 Link spre comentariu
Shambala Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 Gaura de la 1 KHz trebuie verificata - daca este de la boxe sau de la camera. La fel si caderea f abrupta de dupa 11 KHz. Se masoara la [cate] o singura boxa, se roteste sistemul boxa + mic la 90 grd fata de pozitia anterioara in camera. Se poate masura la 1m sau chiar la 0,5-0,6m distanta de boxa. Pt o mai buna lamurire se pot face masuratori si cu rotiri de pozitie de 45 de grd. Inca de la lectura prospectului se observa ticalosia de marketing [imbecil] a firmei Polk. Se lauda cu o banda de frecv. 22Hz-25KHz dar chiar pe graficul lor ultra-"ponderat" (adica netezit) se vede ca la ambele capete ale benzii de frecv. raspunsurile cad cu 3-400% ca intensitate/ nivel pana sa fie atinse limitele declarate... Link spre comentariu
sonic11 Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 Acum 9 minute, Shambala a spus: Gaura de la 1 KHz trebuie verificata - daca este de la boxe sau de la camera. La fel si caderea f abrupta de dupa 11 KHz. Se masoara la [cate] o singura boxa, se roteste sistemul boxa + mic la 90 grd fata de pozitia anterioara in camera. Se poate masura la 1m sau chiar la 0,5-0,6m distanta de boxa. Pt o mai buna lamurire se pot face masuratori si cu rotiri de pozitie de 45 de grd. Inca de la lectura prospectului se observa ticalosia de marketing [imbecil] a firmei Polk. Se lauda cu o banda de frecv. 22Hz-25KHz dar chiar pe graficul lor ultra-"ponderat" (adica netezit) se vede ca la ambele capete ale benzii de frecv. raspunsurile cad cu 3-400% ca intensitate/ nivel pana sa fie atinse limitele declarate... Pai da ei zic 22hz...25khz dar nu zice cu cati db mai ramane 32hz ...20.5khz +-2db....pfff tare asta. Link spre comentariu
Shambala Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 Am scris aproape simultan. Atenuarile la capetele benzii de raspuns ale incintei sunt - dupa graficul lor [!!] de 10-12dB, adica de 3-4 ori mai incet decat nivelul de 0dB (neatenuat). In realitate - la masurare, pot fi ceva mai mari. Or fi imbatranit si tweeterele Polk si acum raspund mult mai modest. Daca sunt cu ferofluid trebuie musai desfacute si curatate. Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Ce este curios, ca tot ce a masurat cade după 10k, adica si boxa polk și tw altec. Dacă mai ai și alta boxa, fa o masuratoare sa vedem tot asa este după 10k. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 A zis ca va pune mana pe un Tweeter Tonsil sau asa ceva si va masura prin condensator acel tweeter. Eu cred ca este o setare ceva de cade graficul dupa 10kHz, insa cum am mai spus dupa 10kHz nu ne intereseaza pentru moment raspunsul (sigur nu cade cum este in graficele masurate) ci ne intereseaza in zona 3kHz si la 4,5kHz unde se pare ca are o groapa graficul. Dupa ce am vazut graficul de la boxa polk (unde era un palier crescator, fara gropi si galme) am zis ca tweeterul altec nu-i ok. Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Acum 1 oră, merck a spus: A zis ca va pune mana pe un Tweeter Tonsil sau asa ceva si va masura prin condensator acel tweeter. Eu cred ca este o setare ceva de cade graficul dupa 10kHz, insa cum am mai spus dupa 10kHz nu ne intereseaza pentru moment raspunsul (sigur nu cade cum este in graficele masurate) ci ne intereseaza in zona 3kHz si la 4,5kHz unde se pare ca are o groapa graficul. Dupa ce am vazut graficul de la boxa polk (unde era un palier crescator, fara gropi si galme) am zis ca tweeterul altec nu-i ok. Asa zic și eu ca ceva în setup nu e ok de cade în bot după 10k. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Poate este folie de protectie pe varful microfonului ... Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Nu cred, de fapt nici nu știu ce sa mai cred... Mai jos răspunsul unui jbl 8128 difuzor full range de 8" la 1w și distanta de el 1m Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Asta este grafic pentru prostit lumea. Este desenat in asa fel (cosmetizat) incat sa para ca are un raspuns foarte bun insa cand ma uit mai bine vad ca la 40Hz are 70dB si la 1kHz are 104dB. Chiar la 100Hz are in jur de 80dB. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum