klauss00 Postat August 17, 2023 Autor Partajează Postat August 17, 2023 (editat) Ieri mi-a vemit microfonul, acum am reusit sa fac ceva masuratori pt prima data in viata mea filtrul este N3000Eposibil cu N3000A sa arate mai bine Erata: verde inchis tw 70 ohmi L pad min albastru tw 70 ohmi L pad max verede deschis tw 30 ohmi l pad min portocaliu te 30 ohmi L pad max Editat August 17, 2023 de klauss00 Link spre comentariu
klauss00 Postat August 17, 2023 Autor Partajează Postat August 17, 2023 SPL woofer Link spre comentariu
merck Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 (editat) Inverseaza polaritatea la tweeter si fa din nou masuratorile. Acum 5 minute, klauss00 a spus: SPL woofer Si doar la tweeter ai facut? P.S. La woofer te apropii foarte mult de ce au masurat si producatorii. Tu sub 200Hz nu poti masura prea bine. Editat August 17, 2023 de merck Link spre comentariu
klauss00 Postat August 17, 2023 Autor Partajează Postat August 17, 2023 (editat) merck, poza pe care ai citat-o e doar wooferul masurat, in poza cu o postare mai sus e pentru tot difuzorul oricum intr-o noapte vreau sa le scot in curte si sa fac noi masuratori Editat August 17, 2023 de klauss00 Link spre comentariu
merck Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 (editat) Stiu, am citat doar ca sa pot sa iti cer si raspunsul tweeterului singur fara woofer. Deci ia un fir de la borna wooferului si pune graficul doar al tweeterului. Sau schimba polaritatea la tweeter (borna + o pui la - si borna - o pui la plus, adica asa cum este acum, inversezi intre ele firele de la tweeter sa vedem graficul). Editat August 17, 2023 de merck Link spre comentariu
merck Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 Uite de ce iti cer sa inversezi firele de la tweeter: si apoi cand a inversat polaritatea: Link spre comentariu
klauss00 Postat August 17, 2023 Autor Partajează Postat August 17, 2023 tweeter 20 ohmi rosu L pad min verde L pad max Link spre comentariu
merck Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 (editat) Fwtu-i ceapa capri masi .... nu-i ok. "Muntele" ala nu-i bun. (doar atenuarea functioneaza corect in toata banda) Cand masori tweeterul pui microfonul exact la inaltimea tweeterului si la distanta de 1 metru. Editat August 17, 2023 de merck Link spre comentariu
klauss00 Postat August 17, 2023 Autor Partajează Postat August 17, 2023 am inversat dar se suprapun aproape perfect (verde cu albastru) Acum 4 minute, merck a spus: Uite de ce iti cer sa inversezi firele de la tweeter: si apoi cand a inversat polaritatea: ) Acum 2 minute, merck a spus: Fwtu-i ceapa capri masi .... nu-i ok. "Muntele" ala nu-i bun. (doar atenuarea functioneaza corect in toata banda) Cand masori tweeterul pui microfonul exact la inaltimea tweeterului si la distanta de 1 metru. e la un metru e la aceeasi inaltime Link spre comentariu
merck Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 (editat) Ai ceva condensatoare la indemana? Ar trebui sa pui un condnesator in serie cu tweeterul si sa masori asa (deci lasi filtrul altec deoparte). P.S. Daca ai un condensator de 1,5uF sau un pic mai mic este bun. Editat August 17, 2023 de merck Link spre comentariu
sesebe Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 Este absolut normal sa se suprapuna perfect. Se schimba raspunsul la inversarea tweeterului DOAR atunci cind masuratoarea este facuta pe toata boxa adica cu ambele difuzoare conectate la filtru, si Tweeter si Woofer. Link spre comentariu
Shambala Postat August 18, 2023 Partajează Postat August 18, 2023 Prima masuratoare, cea cu 4 linii colorate, este pt combinatia W+Tw, nu ? (cu tweeterele de 70ohmi si cu cele de 30 de ohmi) Arata ca una a unui FR care nu prea urca in inalte; gaura de la 4,6khz este probabil de la filtru - acolo trebuie inversata polaritatea tw si re-masurat. Pe grafic pare ca L-padul nu este necesar. Cea cu "muntele" arata ca a unui tw prost ... Link spre comentariu
merck Postat August 18, 2023 Partajează Postat August 18, 2023 @klauss00 sper ca nu faci masuratoarea folosind un amplificator pe lampi! Ca asa se justifica caderea de dupa 10kHz. Sigur mai ai o pereche de boxe normale si un amplificator pe tranzistori, deci fa te rog o masuratoare la o boxa normala + amplificator pe tranzistori sa vedem raspunsul. Daca la boxa normala graficul este ok => problema este la tweeter. Link spre comentariu
merck Postat August 18, 2023 Partajează Postat August 18, 2023 Acum 6 ore, sesebe a spus: Este absolut normal sa se suprapuna perfect. Se schimba raspunsul la inversarea tweeterului DOAR atunci cind masuratoarea este facuta pe toata boxa adica cu ambele difuzoare conectate la filtru, si Tweeter si Woofer. Corect. Insa aseara ma scremeam sa gasesc o formulare simpla pentru a-i spune sa inverseze polarizarea la tweeter (dupa ce am vazut primul grafic cu gaura aia). Eram obosit si nu reuseam a formulez o propozitie simpla dar concisa. De aia am pus si cele doua grafice de pe net ca sa ma fac inteles. Link spre comentariu
Shambala Postat August 18, 2023 Partajează Postat August 18, 2023 Te-ai facut inteles Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum