Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nedumerire crossover Altec n3000e

klauss00

Postări Recomandate

Ieri mi-a vemit microfonul, acum am reusit sa fac ceva masuratori pt prima data in viata mea filtrul este N3000Eposibil cu N3000A sa arate mai bine

Erata:

verde inchis tw 70 ohmi L pad min

albastru tw 70 ohmi L pad max

verede deschis tw 30 ohmi l pad min

portocaliu te 30 ohmi L pad max

masuratori.jpg

Editat de klauss00
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 404
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• klauss00

142

• merck

87

• sonic11

71

• Shambala

44

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Inverseaza polaritatea la tweeter si fa din nou masuratorile. 

Acum 5 minute, klauss00 a spus:

SPL woofer

woofer.jpg

Si doar la tweeter ai facut?

P.S. La woofer te apropii foarte mult de ce au masurat si producatorii. Tu sub 200Hz nu poti masura prea bine. 

Editat de merck
Link spre comentariu

merck, poza pe care ai citat-o e doar wooferul masurat, in poza cu o postare mai sus e pentru tot difuzorul

oricum intr-o noapte vreau sa le scot in curte si sa fac noi masuratori

Editat de klauss00
Link spre comentariu

Stiu, am citat doar ca sa pot sa iti cer si raspunsul tweeterului singur fara woofer. Deci ia un fir de la borna wooferului si pune graficul doar al tweeterului. Sau schimba polaritatea la tweeter (borna + o pui la - si borna - o pui la plus, adica asa cum este acum, inversezi intre ele firele de la tweeter sa vedem graficul). 

Editat de merck
Link spre comentariu

Fwtu-i ceapa capri masi .... nu-i ok. "Muntele" ala nu-i bun. (doar atenuarea functioneaza corect in toata banda)

Cand masori tweeterul pui microfonul exact  la inaltimea tweeterului si la distanta de 1 metru. 

Editat de merck
Link spre comentariu

am inversat dar se suprapun aproape perfect (verde cu albastru) 

Acum 4 minute, merck a spus:

Uite de ce iti cer sa inversezi firele de la tweeter:

fetch?id=1182625&d=1349846513

si apoi cand a inversat polaritatea:

fetch?id=1182627&d=1349846258

)

tw polaritate.jpg

Acum 2 minute, merck a spus:

Fwtu-i ceapa capri masi .... nu-i ok. "Muntele" ala nu-i bun. (doar atenuarea functioneaza corect in toata banda)

Cand masori tweeterul pui microfonul exact  la inaltimea tweeterului si la distanta de 1 metru. 

e la un metru e la aceeasi inaltime

Link spre comentariu

Ai ceva condensatoare la indemana? Ar trebui sa pui un condnesator in serie cu tweeterul si sa masori asa (deci lasi filtrul altec deoparte).

P.S. Daca ai un condensator de 1,5uF sau un pic mai mic este bun.

Editat de merck
Link spre comentariu

Este absolut normal sa se suprapuna perfect.

Se schimba raspunsul la inversarea tweeterului DOAR atunci cind masuratoarea este facuta pe toata boxa adica cu ambele difuzoare conectate la filtru, si Tweeter si Woofer. 

Link spre comentariu

Prima masuratoare, cea cu 4 linii colorate, este pt combinatia W+Tw, nu ?  (cu tweeterele de 70ohmi si cu cele de 30 de ohmi) 

Arata ca una a unui FR care nu prea urca in inalte; gaura de la 4,6khz este probabil de la filtru  - acolo trebuie inversata polaritatea tw si re-masurat.  Pe grafic pare ca L-padul nu este necesar.

Cea cu "muntele" arata ca a unui tw prost  ...  :26

Link spre comentariu

@klauss00 sper ca nu faci masuratoarea folosind un amplificator pe lampi! Ca asa se justifica caderea de dupa 10kHz.

Sigur mai ai o pereche de boxe normale si un amplificator pe tranzistori, deci fa te rog o masuratoare la o boxa normala + amplificator pe tranzistori sa vedem raspunsul. Daca la boxa normala graficul este ok => problema este la tweeter. 

Link spre comentariu
Acum 6 ore, sesebe a spus:

Este absolut normal sa se suprapuna perfect.

Se schimba raspunsul la inversarea tweeterului DOAR atunci cind masuratoarea este facuta pe toata boxa adica cu ambele difuzoare conectate la filtru, si Tweeter si Woofer. 

Corect. Insa aseara ma scremeam sa gasesc o formulare simpla pentru a-i spune sa inverseze polarizarea la tweeter (dupa ce am vazut primul grafic cu gaura aia). Eram obosit si nu reuseam a formulez o propozitie simpla dar concisa. De aia am pus si cele doua grafice de pe net ca sa ma fac inteles.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări