Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Samsung 32T5302

modoran

Postări Recomandate

Am pe masa de lucru acest tv, a fost traznit. Am gasit siguranta, mosfetul si controllerul in scurt, nimic altceva ( a scapat rezistenta din sursa mosfetului catre masa ).

Problema e ca nu stiu ce integrat este montat acolo, e un smd cu 6 pini.

1689362225900.jpg

Semnificatia pinilor ar fi urmatoarea:

1 masa

2 optocuplor 1 - emitor fototranzistor 1 ( celalalt pin la v+ )

3 optocuplor 2 ( sursa asta are 2 optocuploare ) - colector fototranzistor 2 ( celalalt pin la masa )

4 protectie ( sursa mosfet )

5 v+

6 iesire

Am gasit pin 6 si 1 in scurt.

Placa de baza ar fi bn9650992b.

Poate stie vreun coleg ce integrat ar fi sau, in lipsa, macar ce tensiuni ar trebui sa scoata sursa ca si aici sunt cam in ceata ( as vrea sa probez placa de baza sa nu am si alte surprize )

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• modoran

3

• stefank

2

• sakal

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

De când ai postat,am foit netu,nu știu ce ci e ăla...

Dar am găsit poza cu placa,văd că trafo are 2 bobine sec,3 diode mari paralel-o tensiune-2 diode smd paralel-altă tensiune.

Deci sursa scoate 2 tensiuni,una pentru tv,probabil 12V,și una pentru invertorul de leduri,probabil cam 20V.Te poți lua și după tensiunea de pe cond,unde e 16V dai 12V,unde e 25V dai 20V.

Părerea mea e că dacă dai 12V pe ambele ramuri,și nu mai are alte treburi,trebuie să meargă.

Dacă nu găsești ci,îl rezolvi cu sursă exterioară,și mufă pe capac.

54623

Editat de adydep
Link spre comentariu

Am montat ca-888, tv merge relativ, dar nu prea functioneaza bucla de feedback si variaza tensiunea principala de 13V, iar tv-ul se restarteaza la consum mai mare ( volum maxim ). Mai e de sapat prin el ( nu am schimbat inca optocuplorul de feedback ).

Controllerul sugerat pare intr-adevar ca se potriveste, pacat ca nu se gaseste la noi ( nu cred ca vrea clientul sa astepte prea mult dupa tv ). Dar am citit mai bine si se pare ca e echivalent cu NCP1250 care se gaseste.

Editat de modoran
Link spre comentariu

pai daca a fost traznit se schimba obligatoriu optocuplor si tl431 din secundar

- si radiator pe ic din ca888

Editat de stefank
Link spre comentariu

Am schimbat si optocuplorul si tv-ul functioneaza corect de cateva ore cu ca-888. Incape la fix capacul pe radiatorul original. Multumesc tuturor ce au raspuns.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări