Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

E88CC(ECC88) este echivalent cu ECC808?

merck

Postări Recomandate

@Ion_Bumbu ca sa nu poluam topicul de la vanzari cu E88CC (ECC88) si ECC808, am deschis acest topic pentru a lamuri problema daca aceste lampi sunt echivalente. 

Acolo ti-am scris:

The ECC808 is essentially an improved ECC83 audio double triode. It was designed to be anti microphonic, to reject hum from the heater circuit and be low noise.

sursa: http://www.r-type.org/exhib/aai0348.htm

E88CC are factor de amplificare de 33 (ca si ECC88), pe cand ECC808 are factor de amplificare de 100 (ca si ECC83)

Pun mai jos si graficele din care reiese clar ca E88CC(ECC88) si ECC808 sunt doua tuburi diferite. 

Am ales doua pdf-uri de la acelasi producator:

Screenshot-2023-07-14-at-15-32-41.png

sursa: https://frank.yueksel.org/sheets/128/e/E88CC.pdf

Screenshot-2023-07-14-at-15-33-33.png

http://www.r-type.org/pdfs/ecc808.pdf

Ma luminezi si pe mine in ce consta echivalenta dintre E88CC(ECC88) si ECC808?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

4

• Ion_Bumbu

2

• imreberes

1

• telefunken

1

Top autori în acest subiect

Pai si atunci de ce ai adus in discutie ECC808? :scarpin

P.S. Accepti concluzia ca ECC808 nu are nici o treaba cu ECC88(E88CC)?

Editat de merck
Link spre comentariu

A spus "Varianta audio este ECC808 care are si pinii in alta ordine."

Evident ca nu s-a referit la faptul ca ar fi varianta audio a lui E88CC/ECC88/PCC88.

Cred ca a vrut sa spuna ca dubla trioda premium pentru audio este ECC808.

Nimeni nu a produs un tub in doua variante, una pentru RF / industrial si una pentru audio :)

Link spre comentariu
Acum 19 minute, telefunken a spus:

A spus "Varianta audio este ECC808 care are si pinii in alta ordine."

Evident ca nu s-a referit la faptul ca ar fi varianta audio a lui E88CC/ECC88/PCC88.

Cred ca a vrut sa spuna ca dubla trioda premium pentru audio este ECC808.

Nimeni nu a produs un tub in doua variante, una pentru RF / industrial si una pentru audio :)

Varianta audio a cui? Cand scrii varianta audio este => te referi la un tub in prealabil si s-a vorbit doar despre E88CC si ECC88. 

variantă, variantesubstantiv feminin

1. Aspect diferit față de forma considerată ca bază sau ca formă tipică a unui lucru, a unei acțiuni etc.

Deci nu poti folosi cuvantul varianta fara sa te referi la ceva care este considerat punct de plecare/comparatie. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Am intrebat: de ce s-a facut vorbire despre ECC808 pe un topic in care se vindeau E88CC? ECC808 nu este singura "special quality audio double triode", mai sunt si E283CC sau TELEFUNKEN ECC803S (care se vinde pe ebay la pretul de un rinichi bucata). Toate sunt din familia ECC83. Nu cumva s-a facut confuzia ca tubul ECC808 apartine familiei ECC88?

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări