Nicu Daniel Toader Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Ma bucur mult sa vad ca dl. Matescu e inca activ pe forum.Am facut dupa proiectele lui VTP cu coaxialul P-Audio BM8CXA care a sunat super bine pe intreaga gama audibila mai ales la bas care a fost ptr mine cativa ani referinta.Un bas asa precis, nedistorsionat si corect nu am auzit pana atunci nici la boxe de peste 1000 de euro.Apoi a inceput nebunia Ciare.Am facut VTP cu Ciare HW204 care nu se mai fabrica.Cu amplif cu 2A3 de 3 watt, sursa player C.EC.C TL51XZ sau streamer WEISS MAN301 suna peste orice am auzit acum vreo 5 ani.Apoi am cumparatdoua subwoofere Ciare HS251, doua mid-bas HW135, doua mid-bas HW131, doua full-range PH250, bas-medie HWG 160-4ohm, patru bucati, o pereche TANGBAND W4-1720, tweetere HT264 4 bucati, tweetere PT383, tweetere HTB 326, tweetere SbAcoustic SB29RDNC.Apoi am ascultat undeva ScanSpeak Revelator mid-bas si medie IIluminator.Sunt un pic bine de tot peste Ciare.Am acum in lucru incinta cu bas, mid-bas ScanSpeak Revelator 4531G00, cu midrange Illuminator 12MU/4731T, tweeter Iluminator D3004/6620.Nu le-am postat ca sa vedeti ce am eu si nici nu le-am luat in decurs de un an.Le-am postat ptr cei care sunt interesati de calitate.Ptr mine deocamdata Ciare si ScanSpeak sunt printre cei mai buni.Iar incinta VTP promovata de dl. Mateescu cel mai bun mod de a obtine o incinta de calitate cu resurse modeste peste media celor de firme cu renume.Pacat ca BM8CXA si HW204 nu se mai fabrica.Mai ales HW204.E un difuzor excelet.Total intamplator l-am descoperit pe net ca echipand o incinta Electrovoice de monitorizare ptr cantareti de pe scena.Erau npatru bucati de HW204 care din fiosa tehnica suportau 1000 de watt R.MS. Una peste alta intalnirea pe grup si sfaturile d-lui Mateescu au fost poate una din cele mai frumoase intamplari din viata mea.Cu ocazia asta nu ma decat sa-i multumesc ca si-a batut capul ptr noi.Stima. Nota moderatorului - Am mutat postul dvs intr-un subiect nou pt ca cea mai mare parte a sa nu are legatura cu topicul in care a fost postat. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Incintele pe care le construiti cu difuzoare ScanSpeak sunt VTP-uri sau BR ? Revelator 4531G00 exista si de 15cm si de 18cm - nu ati precizat pe care il folositi. Banuiesc ca este 18W/4531G00. Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Iulie 13, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2023 Acum 2 ore, Shambala a spus: Incintele pe care le construiti cu difuzoare ScanSpeak sunt VTP-uri sau BR ? Revelator 4531G00 exista si de 15cm si de 18cm - nu ati precizat pe care il folositi. Banuiesc ca este 18W/4531G00. Da.Am uitat asta sa scriu.E wooferul de 18 cm.18W/4531GOO.Bas reflex va fii dar momentan firma unde taiam placile de mdf are circularul stricat de vreo luna.Multumesc de modificarea facuta a mesajului.Nu am mai intrat de mult pe forum ptr ca era cam moarta partea cu incintele.Ma bucur ca dl. Mateescu inca are rabdare cu noi.Respect Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 14, 2023 Partajează Postat Iulie 14, 2023 Pai acum daca ati ridicat draperia de pe acest proiect interesant, va rog sa ne spuneti putin mai multe despre el Eu sunt interesat in special de realizarile cu difuzoare de inalta calitate, in ciuda "reticientelor" marii majoritati a forumistilor nostri. Link spre comentariu
darius_bv Postat Iulie 14, 2023 Partajează Postat Iulie 14, 2023 Acum 15 ore, Nicu Daniel Toader a spus: Ma bucur mult sa vad ca dl. Matescu e inca activ pe forum. Ma simt profund indatorat domnului Mateescu pentru toate informatiile, rabdarea si hotararea cu care m-a indrumat in proiectul meu si pentru ca atunci cand "deviam de la traseu" mi-a atras atentia in modul dumnealui discret, civilizat dar ferm. Nu mi-a impus absolut nimic, dar a stiut cum sa ma provoace sa studiez si sa aleg. Postez aici pentru ca aceleasi informatii valoroase mi l-am notat si eu din discutiile cu dumnealui. Din pacate unele dintre difuzoarele mentionate nu se mai gasesc, dar sunt si eu dispus sa ridic "stacheta" intr-o zi, daca veti avea amabilitatea de a posta din cele realizate de dumneavoastra. Mult succes in continuare! Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Iulie 14, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2023 (editat) Am uitat sa mentionez o pereche de ScanSpeak Revelator de 15 cm.Nu stiu care model ptr ca sunt etichetate altfel fiind scoase din niste boxe dar clar e Revelator de 15 cm.Poate nu va vine sa credeti dar am dat pe pereche 250 de ron unul singur costand cam in jur de 1000 ron sau mai bine.Habar nu am de ce nu pot incarca poze de pe calculator pe forum.Poate ma ajutati.S-a modificat ceva in cadrul forumului? Editat Iulie 14, 2023 de Nicu Daniel Toader Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 14, 2023 Partajează Postat Iulie 14, 2023 @ Nicu Daniel Toader - Pozele le incarcati pe un file-server si pe forum puneti doar link-ul. De ex. aici: https://postimages.org/ - trageti poza in fereastra respectiva si apoi copiati al doilea link si il puneti pe forum. Difuzoarele bune s-au scumpit extraordinar in ultimii 2-2,5 ani, un SS Revelator de 15cm nou este acum cam 400 euro fara tva. Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Iulie 14, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2023 Mersi. O sa incerc sa vad daca reusesc. Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Iulie 14, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2023 (editat) De astea vaziceam ca au fost 250 ron perechea.Sunt de 15 cm.Habar n-am care ScanSpeak este Editat Iulie 14, 2023 de Nicu Daniel Toader Link spre comentariu
VTP Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Domnule Toader, Ma bucur sa vad ca nu ati renuntat la hobby-ul cu incintele. Vad ca ati si strans o puternica baterie de difuzoare, cu care sper sa faceti ceva serios, indiferent ce tip de incinta alegeti. Sfatul meu este sa nu faceticategorisiri personale ale difuzoarelor, sunt subiective si lipsite de suport. In general, perceptia auditiva difera de la om la om, se modifica si in timp, deci subiectivitatea nu ajuta.Daca ceva ar fi un superlativ in domeniul incintelor acustice, am avea surpriza ca intr-o peroada scurta de timp, din sutele de mii de incinte de pe piata ar ramane, Doamne fereste, doar cele care au un anume tipic. Mi-au placut totdeauna incintele cu un sunet extrem de clar, transparent, cum spun anglo-saxonii: crispy. De aceea mi-am pastrat o pereche de BLH echipate cu HW204 + HT264, din ce am lucrat in final. Acum nu mai lucrez, si, nici nu mai am dece, sa umplu casa cu incinte. Daca unele difuzoare au disparut dupa preluarea Ciare de 18 Sound, si cu portofoliul actual puteti sa lucrati cu rezultate peste asteptari. Am inteles de la dl. Vatafu ca poate aduce si Faital, tot din Italia. Din pacate nu am primit raspuns pozitiv de la firmele engleze: Volt, PMC, ATC, nu mai vorbesc de brandurile mai cunoscute care isi fac traductoare pentru ei. Piata din Romania e prea mica pentru ca cineva sa mai importe P. Audio, care ar fi rezolvat multe cereri de traductoare pentru incinte de calitate. Aveti pe moment ce sa utilizati, asa ca SUCCES! Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Iulie 23, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2023 (editat) La 21.07.2023 la 1:32, VTP a spus: Domnule Toader, Ma bucur sa vad ca nu ati renuntat la hobby-ul cu incintele. Vad ca ati si strans o puternica baterie de difuzoare, cu care sper sa faceti ceva serios, indiferent ce tip de incinta alegeti. Sfatul meu este sa nu faceticategorisiri personale ale difuzoarelor, sunt subiective si lipsite de suport. In general, perceptia auditiva difera de la om la om, se modifica si in timp, deci subiectivitatea nu ajuta.Daca ceva ar fi un superlativ in domeniul incintelor acustice, am avea surpriza ca intr-o peroada scurta de timp, din sutele de mii de incinte de pe piata ar ramane, Doamne fereste, doar cele care au un anume tipic. Mi-au placut totdeauna incintele cu un sunet extrem de clar, transparent, cum spun anglo-saxonii: crispy. De aceea mi-am pastrat o pereche de BLH echipate cu HW204 + HT264, din ce am lucrat in final. Acum nu mai lucrez, si, nici nu mai am dece, sa umplu casa cu incinte. Daca unele difuzoare au disparut dupa preluarea Ciare de 18 Sound, si cu portofoliul actual puteti sa lucrati cu rezultate peste asteptari. Am inteles de la dl. Vatafu ca poate aduce si Faital, tot din Italia. Din pacate nu am primit raspuns pozitiv de la firmele engleze: Volt, PMC, ATC, nu mai vorbesc de brandurile mai cunoscute care isi fac traductoare pentru ei. Piata din Romania e prea mica pentru ca cineva sa mai importe P. Audio, care ar fi rezolvat multe cereri de traductoare pentru incinte de calitate. Aveti pe moment ce sa utilizati, asa ca SUCCES! Bucuria și surpriza mea e mai mare decât a dvs ptr că eu am de abia 48 de ani.Faptul că înca sunteți pasionat de acustică și incinte nu poate decât să mă bucure mult și să fie un exemplu de vitalitate și tonicitate spirituală ptr generația actuală.Și acum am revistele Tehnium în format fizic cu proiectele dvs.Da.Și mie mi-a plăcut mult combinația în VTP a lui HW204+HT264 pe care le-am folosit cu diverse amplificatoare.Cea mai reușită combinație a fost cu un amplificator SE cu 2A3 de maxim 3 watt făcut de dl.Teleky Joseph aka TM07UXO parcă pe grupurile de lămpari.Boxele cred că aveau cam 91 db/m.Asș sunet, timbru al instrumentelor plăcut, detaliat, realistic nu am auzit aproape niciunde. Ptr camere mici cea mai mare surpriză ptr mine a fost Ciare HW131 cu Monacor DT215N.Chiar și în bookshelf are un timbru foarte plăcut.Vocile sunt super bine redate și partea de mid-bas excelenta.Cosmin Duna, amicul meu a făcut standfloor cu ele.Basul e surprizător de coborât ptr un dif de 5 inch și cu Fs pe la 68 hz.Alt difuzor pe care l-am folosit mult în bookshelf este Ciare HW135 de 5,5 inch care din păcate ca și HW204 nu se mai fabrică, un difuzor cu mult peste așteptări, care poate da clasâ la difuzoare mult mai scumpe.Cu ScanSpeak înca n-am apucat să lucrez.Doar am pus basul Revelator într-o incintă provizorie, niște Quadral AllSonic III, de probă.Rezultatul e foarte promițător, aș zice chiar excelent. Dar conteaza enorm ptr mine acum sursa de sunet.Am ca surse de sunet un C.E.C. TL51XZ, o placa RME Hammerfall 96/32 si un streamer/dac/transport/pre/cd player WEISS MAN301 care le-a surclasat pe celelate și a surclasat înca vreo doua streamere cu pretetenții.Sunetul e parcă din altă lume.Practic a făcut într-un sistem al unui amic ca boxele să dispară și să percepi instrumentiști prin cameră el avand un Lumin D2 parcă.Chiar a insistat să nu mai vin cu aparatul la el.Contează mult însa și filtrele.Noi am folosit sârma de cupru de 2 mm. De cumparat Ciare cumpăr direct de pe un site italian care mi le aduce în câteva zile la ușă.Ciare sunt din nou independenți și nu depind de nimeni.Cam tot ce am luat de la Ciare a fost calitativ.Sunt curios cum o să integrez Ciare HS251, niște mici monștri cu doua bobine de 8+8 ohm.Cosmin mi-a recomandat amplificare activă ptr ele ptr că filtrul ar fii cam greu de făcut.Ca amplificator curent folosesc un Accuphase E-206 dar recapat complet în afara de condensatoarele de filtraj.Cam 70.Toate condensatoarele electrolitice erau ieșite din parametri.Are o vârstă din '89.Am pus Elna Silmic II, Elna for audio, Nichicon Muse, Nichicon Fine Gold.Diferența e clar sesizabilă și ptr o ureche neantrenatâ. Multa santate va doresc si ma bucur ca sunteti activ și un exemplu de vitalitate tonică de urmat. Toată stima. Editat Iulie 23, 2023 de Nicu Daniel Toader Link spre comentariu
CornelM Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Acum 6 ore, Nicu Daniel Toader a spus: Cam tot ce am luat de la Ciare a fost calitativ.Sunt curios cum o să integrez Ciare HS251, niște mici monștri cu doua bobine de 8+8 ohm. Va rog sa ma lamuriti. Cum se folosesc aceste difuzoare cu doua bobine? Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Depinde ce vrei sa obtii. Fie se leaga bobinele in paralel (=> Z=4ohm), fie se leaga in serie (=> Z=16ohm), fie se foloseste doar una din ele (=> Z=8ohm). Sau una din bobine se foloseste ca frana electrodinamica, dar este o varianta dificila, pt constructorii expermentati. Atentie, mai multi parametri ai difuzorului se schimba in fct. de cum sunt legate bobinele, trebuie urmarite datele producatorului Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum