Stefan Petcu 25 Postat Iulie 12, 2023 Partajează Postat Iulie 12, 2023 Buna ziua, Am montat de mai mult timp lampi de iluminat in curte cu senzor crepuscular. Acum o saptamana ,dimineata devreme ora 6 m-am trezit ca nu am curent,am verificat sigurantele si cea de prize era sarita,totul ok. Seara dupa aprox.1 ora de cand s au aprins lampile din curte iar a sarit siguranta...,atunci mi am dat seama ca este un scurt sau defect de la senzorul crepuscular. L am schimbat ,iar a intrat in scurt,am conectat pe direct lampile ,sunt ok,nu intrat in scurt. Am schimbat alt senzor, la fel face,dupa aprox.30,40 min.sare siguranta. Precisez ca am conectat senzorul identic cum era initial cel vechi. Ce ma sfatuiti ,ce parere aveti. Multumesc frumos! Cu stima, Stefan Petcu Link spre comentariu
validae Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Ceva poze clare de aproape cu senzorul defect şi demontat ar ajuta, dat fiind că nu ştim ce tip e. Încarcă pozele de înaltă rezoluţie pe un site de găzduire, de genul https://imgur.com/upload După ce poza s-a încărcat pe site, dă click pe ea şi alege ,,Copy image,, apoi fără să ieşi din acel site, deschide altă pagină cu topicul de pe Elforum şi dai ,,Paste,, în postare.Astfel poza va apărea direct pe forum, indiferent de rezoluţie.... Link spre comentariu
PacMan Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Care este puterea consumată de lămpile de iluminat? Sunt cu led? Senzor crepuscular se găsește la magazin în mai multe variante în funcție de puterea comutata în sarcină. Sunt de 2 variante, comutarea sarcinii pe releu sau pe semiconductori. Dacă ai posibilitatea, realizează circuitul separat, montează o siguranță dedicată B16 în tablou la care conectezi circuitul. Cu senzorul poți comanda un contactor care poate cupla și decupla sarcini de 40a sau 63a după variantă. Contează și locul unde este montat senzorul și calitatea asamblării, dacă plouă pe el sau nu este bine etanșat, în timp pot ceda componente. Dacă senzorul este de mici dimensiuni, releul folosit este miniatură iar la curenți mari " se ard contactele" după zeci sau sute de acționari sau cele cu semiconductori au cădere prea mare de tensiune pe ele și se încălzesc iar radiatorul ( dacă are....) este sub dimensionat. În timp datorită ciclurilor de încălzire - răcire se defectează. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Eu cred că până nu știm despre ce discutăm, nu are rost să emitem ipoteze. De aceea am și cerut poze... Link spre comentariu
Stefan Petcu 25 Postat Iulie 13, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2023 Multumesc,revin cu poze Link spre comentariu
Stefan Petcu 25 Postat Iulie 13, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2023 Acum 2 ore, PacMan a spus: Care este puterea consumată de lămpile de iluminat? Sunt cu led? Senzor crepuscular se găsește la magazin în mai multe variante în funcție de puterea comutata în sarcină. Sunt de 2 variante, comutarea sarcinii pe releu sau pe semiconductori. Dacă ai posibilitatea, realizează circuitul separat, montează o siguranță dedicată B16 în tablou la care conectezi circuitul. Cu senzorul poți comanda un contactor care poate cupla și decupla sarcini de 40a sau 63a după variantă. Contează și locul unde este montat senzorul și calitatea asamblării, dacă plouă pe el sau nu este bine etanșat, în timp pot ceda componente. Dacă senzorul este de mici dimensiuni, releul folosit este miniatură iar la curenți mari " se ard contactele" după zeci sau sute de acționari sau cele cu semiconductori au cădere prea mare de tensiune pe ele și se încălzesc iar radiatorul ( dacă are....) este sub dimensionat. În timp datorită ciclurilor de încălzire - răcire se defectează. Multumesc! Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Corect ce recomandă validae.Pînâ şi eticheta trebuie pozată. Mă gândesc pe de altă parte ca din start senzorul să nu fie subdimensionat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum