Vizitator Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Acum 16 ore, validae a spus: Senzația de răcoare e doar la 30 cm în fața jucăriei, nu va răci camera ci doar aerul din fața lui.... Partea proastă e că va crește umiditatea, după un timp va trebui să-ți iei și dezumidificator... Corect. Prin creșterea umidității va creste și indicele temperatura-umiditate ( confort termic ), deci ce iei pe mere dai pe pere. De ex. la 34 grade și umiditate 45% este același ITU ca la 38 grade și 25% umiditate. 83, adica inconfortabil. Teoretic un dezumidificator ar ajuta, cu condiția sa condenseze vaprii de apa cu o viteza similara sau mai mare decât o vaporizeaza aparatul din discuție. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 (editat) 1 oră în urmă, antemir a spus: Teoretic. Practic va degaja mai multă caldură decăt răcește inventia care face evaporarea apei. (motor intern + procesul exoterm de condensare a vaporilor). Pai nici nu m-am gandit la unul electric, acela din start este exclus, prin principiul sau de functionare elibereaza aerul la o temperatura cu 1-2 grade Celsius mai mare decat temperatura aerului absorbit. Plus ca la cat consuma si costa, merita un AC portabil care face ceea ce trebuie, problema este sa ii asiguri o sursa de energie intr-o rulota. Ma gandeam la cele cu tableta ( Ceresit ), dar nu am idee cat de eficiente sunt. Editat Iulie 13, 2023 de octav_ro2002 Link spre comentariu
icar Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Am luat si eu teapa cu ceva similar. Dupa 3 ore de functionare, nu a scazut temperatura nici cu un sfert de grad! Teapa! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Acum 43 minute, antemir a spus: Si care ar fi varianta de dezumidificare fară să aibă loc creșterea temperaturii mediului unde se află dispozitivul ? (excludem varianta cu spart pereți și aruncat căldura afară). Pai nu citesti? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Acum 57 minute, octav_ro2002 a spus: Ma gandeam la cele cu tableta ( Ceresit ), dar nu am idee cat de eficiente sunt. Aduna ceva apa (cam 1 litru, cel mult), dupa care schimbi tableta.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Acum 8 minute, yo9hrb a spus: Aduna ceva apa (cam 1 litru, cel mult), dupa care schimbi tableta.. In cazul asta, umpli un rezervor la racitor ( 0.75 litri ) si consumi o tableta ( 15-20 lei ). Nu merita. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Acum 12 minute, antemir a spus: Păi citesc. "Ceresit" propus de tine nu tot pe baza condensării transformă vaporii de apă in lichid ? Nu Cred ca nu înțelegi ce înseamnă condensare Link spre comentariu
validae Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Lăsați Ceresitul în pace, discuția era despre răcirea aerului. Iar jucăria aia iese din discuție, e o glumă proastă.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 (editat) Acum 8 minute, antemir a spus: Am corectat si completat. Nu este tot un proces exotermic si in cazul Ceresit ? Nu. Ca sa se producă fenomenul de condensare ( intr-adevar proces exoterm ) este necesar ca vaporii de apa sa ia contact cu un corp cu o temperatură mai mica decât a acestora. Tabletele alea dezumidifica prin proprietatea lor de a fi higroscopice, absorb fără sa se afle la o temperatura mai mica decât a mediului ambiant. Am avut asa ceva acum muți ani, nu am constatat o încălzire a acestora. În concluzie, nu este o soluție folosirea dispozitivului din subiect, nici măcar cu un absorbat de umiditate. Editat Iulie 13, 2023 de octav_ro2002 Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Aparatele astea cu tabletă fac "condensare"??Mira'm-aş!Peste tot se vorbeşte de tabletă absorbantă... Se zice că tableta se topeşte pe măsură ce absoarbe apa din aer. Acu' pe bune,care-i principiul de lucru?Din ce e făcută tableta? Dacă era tableta din silicagel înţelegeam,câ se fixa apa pe acesta... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Acum 4 minute, BRANCA a spus: Aparatele astea cu tabletă fac "condensare"??Mira'm-aş!Peste tot se vorbeşte de tabletă absorbantă... Se zice că tableta se topeşte pe măsură ce absoarbe apa din aer. Acu' pe bune,care-i principiul de lucru?Din ce e făcută tableta? Dacă era tableta din silicagel înţelegeam,câ se fixa apa pe acesta... Trebuie sa fie o sare sau un amestec de săruri, în general sunt higroscopice. Nu am vazut sa specifice conținutul acestora. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Acum 24 minute, antemir a spus: Părerea mea este că energia cinetică a moleculelor de apă din vaporii de apă trebuie să se transfere cuiva. Nu este absorbtie si ADSORBTIE. Adică aderarea moleculelor de apa la ceva. In sine, adsorbtia ca fenomen nu este exotermă, dar procesul in sine se face cu degajare de caldura (aia primita la evaporare). Moleculele de apa din vapori sunt cam agitate. Ce se intamplă cu energia lor cănd aderă la "Ceresit" (sa zicem) ? Gresesc ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 (editat) Da, gresesti. Se intampla cand citesti repede pe "net". Absorbtia este fenomenul de separare a unuia sau a mai multor componenți dintr-un amestec omogen gazos prin dizolvare intr-un lichid sau solid numit absorbant. Adsorbtia este un fenomen de suprafata în care moleculele unui adsorbat se concentrează numai pe suprafața unui adsorbant. Altfel spus, absorbtia este un fenomen în vrac, ceea ce inseamna ca se intampla în intregul corp al materialului, în timp ce adsorbtia ramane un fenomen de suprafata. Cum tabletele in cauza "dispar" , in urma lor ramanand doar o solutie , rezulta ca aici avem de-a face cu fenomenul de absorbtie. Altfel ar fi ramas doar tableta umeda, daca ar fi fost vorba de adsorbtie. Si inca o diferenta intre cele doua fenomene - absorbtia este endoterma, pe cand adsorbtia este ( cu foarte putine exceptii ) exoterma. Editat Iulie 13, 2023 de octav_ro2002 Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 antemir.Suntem cam pe lãngă "răceala" omului... În principiu adsorbţia este exotermă,iar desorbţia endotermă. Sunt dezumidificatoare şi cu silicagel.Aici aş zice că apar fenomene preponderent de adsorbţie. Link spre comentariu
norad Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Ad Acum 7 minute, octav_ro2002 a spus: Cum tabletele in cauza "dispar" , in urma lor ramanand doar o solutie , rezulta ca aici avem de-a face cu fenomenul de absorbtie. Altfel ar fi ramas doar tableta umeda, daca ar fi fost vorba de adsorbtie. Si inca o diferenta intre cele doua fenomene - absorbtia este endoterma, pe cand adsorbtia este ( cu foarte putine exceptii ) exoterma. Higroscopicitate. Delicvescenta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum