Blacksmith Postat Iulie 12, 2023 Partajează Postat Iulie 12, 2023 (editat) Ce parere aveti de aparatul asta ? Chiar o face racoare ? Arctic Air | www.mediashop.ro L-a testat cineva ? Aveti idee cum functioneaza ? Prin ce metoda produce aerul rece ? Am o rulota mica si se cam incalzeste... Nu ma intereseaza sa faca 18 grade. Dar daca de la 38 imi scade la 30 de grade, eu sint multumit. Editat Iulie 12, 2023 de Blacksmith Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 12, 2023 Partajează Postat Iulie 12, 2023 Functioneaza pe principiul cearceafului ud in geam. Evaporarea apei este un proces endoterm. Daca costa mai mult decat gratis, nu face banii. Link spre comentariu
grosu99 Postat Iulie 12, 2023 Partajează Postat Iulie 12, 2023 vezi pe olx ...parca erau niste racitoare pentru rulota Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 12, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2023 Si nu o scadea cu nici un grad temperatura ? Eu nu inteleg... Cum poate cineva sa vanda un produs care pretinde ca face ceva si sa nu faca, fara sa fie bagat la inchisoare ? Adica e permis legal sa inseli oamenii ? Daca mai aveti alte idee, va ascult... Dar cum am zis, nu as vrea un aer conditionat in toata regula, ca nu vreau sa fac gheata in rulota. Vreau doar sa aduc aerul la o temperatura cat de cat respirabila, pe la un 30* asa ar fi ok... Cand afara e 38. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 12, 2023 Partajează Postat Iulie 12, 2023 Senzația de răcoare e doar la 30 cm în fața jucăriei, nu va răci camera ci doar aerul din fața lui.... Partea proastă e că va crește umiditatea, după un timp va trebui să-ți iei și dezumidificator... Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 12, 2023 Partajează Postat Iulie 12, 2023 @Blacksmith așa cum au spus si colegii acel cub nu o sa face mare lucru, pana la urma este doar un ventilator mic si un recipient cu apa. Avantaje: e mic, da o ușoara senzație de răcoare, consuma puțin, costa puțin. Dezavantaje: la 38°C deja senzația de răcoare nu prea mai exista si doar creste umiditatea, lucru care duce la un disconfort! suplimentar Daca chiar vrei sa scazi temperatura aerului de la 38°C la 30°C iti trebuie un AC cu instalație frigorifica. Dar așa ceva costa, nu e mic chiar daca unele sunt portabile, consuma multe dar totuși e muult mai eficient fata de cele cu elemente peltier, periodic trebuie sa verși apa strânsă sau ii tragi un furtun, ii trebuie o evacuare si pentru aerul cald INSA are un avantaj major: FACE RECE! Si poti face si dezumidificare. Desigur exista si instalații de răcire, cu anumite limite, si fără agent frigorific dar instalațiile depășesc cu mult dimensiunile unei rulote. Exemplu: https://altex.ro/aer-conditionat-portabil-hisense-aph09-10000-btu-a-a-incalzire-kit-instalare-inclus-alb/cpd/AERAPH09/ Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 12, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2023 @Stefan Am avut din ala. Sufla prea tare si face un zgomot invfernal ! S-a stricat din cauza fluctuatiilor retelei. Eu am un frigider din asta mai nou care e pe baza de aer rece. Cand merge si deschizi usa vine asa un aer rece placut, fara sa sufle tare si cu un zgomot acceptabil spre foarte mic. De ce dracu nu se face un dispozitiv pentru racit in camera pe aceeasi tehnologie ??! Un frigider micut, linistit, pe care sa-l tii cu usa deschisa tot timpul... Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 12, 2023 Partajează Postat Iulie 12, 2023 Foarte ciudat. Spun asta pentru că eu am stat lângă așa ceva câteva zile și nu făcea zgomot așa de mare și treptele de ventilație erau reglabile. Zgomotul era puțin mai mare de cât la un frigider dar nimic deranjant pe prima treaptă de ventilație. Cum e ăla frigider cu aer rece? Am și eu frigider și într-adevăr are niste fante prin care vine aer rece dar principiul e că la orice agregat frigorific cu compresor. Dacă vrei un frigider atunci îți iei un frigider și deschizi ușa. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 12, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2023 Pai as vrea... Dar poate nu e facut sa functioneze asa. Eu as vrea un aparat pe tehnologie de frigider, dar facut special pentru a face racoare in casa... Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 12, 2023 Partajează Postat Iulie 12, 2023 Nu știu dacă exista așa ceva simplu și mic. Am văzut atât răcire in pardoseala cât și panouri radiante răcite cu apă dar pompele de căldură aer-apa necesare producerii apei răcire nu sunt instalații pentru o rulota și nici ieftine nu sunt. Link spre comentariu
norad Postat Iulie 12, 2023 Partajează Postat Iulie 12, 2023 Am in casa un asemenea cub-minune. In ciuda faptului ca am adus explicatii pertinente ca nu are efect asemenea jucarie asupra temperaturii din camera, a fost cumparat. Acum zace desfacut pe undeva, printr-o cutie. A explicat cineva mai sus, principiul: evaporare-proces endoterm. In alta ordine de idei, un frigider plasat intr-o camera, nu poate fi folosit pentru racirea aerului din camera, deoarece frigiderul este o pompa de caldura. Ia caldura de undeva si o transfera in alta parte, recte, din interiorul frigiderului si o trimite in exteriorul cutiei, adica in camera in care se afla plasat frigiderul. Mai mult, pentru a functiona, o parte din energia consumata de la retea se teansforma in caldura (compresorul se incalzeste in timpul functionarii). Rezulta ca temperatura din camera creste si mai mult. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 (editat) @BlacksmithAveti doua posibilitati, fie o instalatie monobloc montata permanent în tavanul rulotei fie o instalatie split, condensatorul în exterior si evaporatorul în interior, de ex. Mestic SPA-3000. Nici una din ele nu e ieftina. Editat Iulie 13, 2023 de franzm Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Cum spune şi franzm nu merg decãt instalaţii consacrate.Poate găseşti ceva la SH,că altfel n-aş crede să scapi sub 2000 lei. Americanii au modele de rulotă cu acoperişul reflectorizant. Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Acum 12 ore, Blacksmith a spus: Si nu o scadea cu nici un grad temperatura ? Eu nu inteleg... Cum poate cineva sa vanda un produs care pretinde ca face ceva si sa nu faca, fara sa fie bagat la inchisoare ? Adica e permis legal sa inseli oamenii ? . Da, este perfect legal. Nu promite nimic concret in descriere, doar lasa clientul sa presupuna ca ar face ce vrea el. E un truc de marketing. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 13, 2023 Partajează Postat Iulie 13, 2023 Cel mai ieftin ieşi cu un aer condiţionat ,,portabil,, care se găseşte şi pe la 900 lei, dar trebuie să prevezi o ferestruică prin care să scoţi afară aerul cald. Ceva de minim 15x15 cm sau mai mare, fiindcă unitatea vine cu un adaptor de montat în fereastră. Un dezavantaj major e zgomotul, fiindcă unitatea conţine în aceeaşi carcasă şi compresorul şi ventilatorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate