Ashky Postat Ianuarie 4, 2008 Partajează Postat Ianuarie 4, 2008 Imi poate explica si mie cineva ce insemna mesajul asta? Crossing page boundary -- ensure page bits are setNu da eroare, dar de cand a aparut mesajul asta softul merge cam ciudat.Lucrez in asm iar picu e 16f685. Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 5, 2008 Partajează Postat Ianuarie 5, 2008 Salut, In manualul asemblerului: http://ww1.microchip.com/downloads/en/D ... 33014J.pdf la pagina 174 in Acroread (166 in subsolul paginii), gasesti explicatia mesajului. Detalii suplimentare in sectiunea 4.52 pagina 111 in Acroread (103 pe pagina). Cirip Link spre comentariu
Ashky Postat Ianuarie 6, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2008 Multumesc, dar tot nu mi-e clar.Acelasi lucru e si in helpu mplab-ului.Am dedus ca memoria e impartita in pagini, cat are o pagina? Sau cate pagini sunt?Alta chestie pe care nu am inteles-o: Cum ajunge program counterul la 0xFFF cand eu am mai putin de jumatate din memorie (din 4k) ocupata? Pana una alta am facut asa: org 0x20pagina1rutina1rutina2 .. .. pagesel pagina2 call rutina5org 0x820pagina2rutina5 .. .. pagesel pagina1 return si merge Se poate evita chestia asta?Exista o alta varianta? Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 6, 2008 Partajează Postat Ianuarie 6, 2008 nu se poate face altfelinstructiunea call sau goto poate stoca maxim 11bit deci nu poti adresa decit 2k de memorieptr mai mult trebuie setati doi biti in PCLATH (asta face pagesel)mai mult in pdf pic-ului la pagina 34 figura 2-6 Link spre comentariu
CristianC Postat Ianuarie 15, 2008 Partajează Postat Ianuarie 15, 2008 se poate si altfel In loc de instructiunile CALL si GOTO foloseste LCALL si LGOTO. Acestea o sa selecteze automat pagina. Link spre comentariu
Ashky Postat Ianuarie 16, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2008 Multumesc, simplifica mult programul, dar dupa RETURN selecteaza inapoi pagina unde era instructiunea LCALL? Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 16, 2008 Partajează Postat Ianuarie 16, 2008 la PIC16F685 nu exista instructiunea "LCALL" ptr ca este pe 8bit Link spre comentariu
CristianC Postat Ianuarie 16, 2008 Partajează Postat Ianuarie 16, 2008 instructiunea LCALL exista pentru PIC16 ca pseudoinstructiune LCALL Functie este echivalent cu pagesel Functiecall Functie intructiunea return nu este afectata de pagina selectata Link spre comentariu
MirceaM Postat Martie 21, 2008 Partajează Postat Martie 21, 2008 In caz ca intereseaza pe cineva, CCS PIC C Compiler nu mai are treaba cu bank-uri si pagini in sensul ca scriitorul de soft considera ca asa ceva nu exista. Toata treaba cu set/reset acei biti din Status este facuta de catre compilator. Cand nu este nevoie de a scrie ceva chiar deosebit de optimizat, este o solutie buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum