Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator pentru incarcare baterie 13.7V

Postări Recomandate

• Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am analizat si varianta cu LM317 cand am facut schema si nu era ce trebuie. Nu mai stiu exact ce nu-mi convenea. Cred ca nu puteam sa reglez curentul cum voiam eu, adica sa am protectie de curent la 1A cu traseu de masa direct comun, adica sa nu se puna senzorul pe traseul de masa...

Link spre comentariu
Acum 3 ore, BRANCA a spus:

.Opampul intern e pe post de comparator

Parca iesirea unui comparator este doar "1" sau "0".

Acum 31 minute, validae a spus:

Nu era mai simplu să faci asta cu un LM317

Cu 723 probabil s-au facut 1 miliard de surse, ce aveti cu el?

Link spre comentariu

Hai ca am facut pe dracu !

Cand am vrut sa fac masuratori, cred ca am facut scurt pe integrat si s-a ars referinta, ca nu mai scoate decat 1.25V si vreo 4V pe iesire...  Sint practic terminat, ca nu sint acasa la atelier ca sa pot sa-l schimb... Si tocmai in Octombrie ma intorc... :nerv

Link spre comentariu

Vad ca la bateria asta SSB SB 5-12L scrie "curent de încărcare maxim: 1.5A"... Eu am rasmas cu gandul la 1A ca atat avea cea veche TED din care curgea acid. Iar LM317 are curentul tocmai de 1.5A ! Imi poate spune cineva daca chiar se limiteaza la 1.5A cand se pune in scurt LM317-le ?

Link spre comentariu

Eu am pus și doi LM317 în paralel, se strică oarecum stabilizarea dar în doi curentul e dublu...

Curentul maxim e limitat de diferența de tensiune intrare/ieșire, astfel încât produsul (curent ieșire x diferență de tensiune) să nu depășească puterea maxim disipabilă.

Atenție totuși la ce LM317 folosești, se pare că se vând și unele modele de proastă calitate.Eu prefer să recuperez de pe plăci vechi, unde am certitudinea calității...

Link spre comentariu

screenshot.4.thumb.png.ed0932f362097f4f4b8478b39bfde212.png

Pur si simplu perfect ! :dsafNustiu cum mi-a scapat chestia asta cand am proiectat prima data schema. Rezistenta aia serie de 0.2 ohmi e cheia ! Chiar daca destabilizeaza un pic, la incarcare nu conteaza. Am simulat schema si am 13.7V la consum de 15 mA (baterie incarcata), iar daca bateria e descarcata la 11.5V, ia curent de 1A.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări