soare38 Postat Iulie 9, 2023 Partajează Postat Iulie 9, 2023 a folosit cineva osciloscop tableta fnirsi 1013d.ce anume osciloscop folositi tip tableta? Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 9, 2023 Partajează Postat Iulie 9, 2023 https://www.google.com/amp/s/www.cnx-software.com/2022/11/16/fnirsi-1013d-teardown-and-mini-review-a-portable-oscilloscope-based-on-allwinner-cpu-anlogic-fgpa/%3famp=1 Mai sunt pe Google suficiente prezentări ca să-ţi faci idee.Caută cu "Firnsi 1013d review"... Link spre comentariu
grosu99 Postat Iulie 11, 2023 Partajează Postat Iulie 11, 2023 Nu am osciloscopul dar mie imi place f mult ! Review -urile sunt influentate de sponsorii persoanelor respective. E de luat in considerare ! Link spre comentariu
soare38 Postat Iulie 11, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2023 (editat) multumesc ,domnului BRANCA pentru link,L-am comandat, astept coletul, Si am sa revin cu impresii despre el, Editat Iulie 11, 2023 de soare38 Link spre comentariu
bogdan546 Postat Iulie 11, 2023 Partajează Postat Iulie 11, 2023 Eu stiu de un model de la fnirsi de 60 MHz care nu poate sa vada un semnal sinusoidal mai mare de 10Mhz . Adica nu inteleg scopul achizitiei . Link spre comentariu
grosu99 Postat Iulie 11, 2023 Partajează Postat Iulie 11, 2023 Daca la un osciloscop ii dai semnal dint-o sursa aiuristica si ii mai legi cu fire impletite si in amplificator de rf si iar ii dai mai departe bice cu doua fire rasucite care toate radiaza de mama focului sigur poti sa zici ca ai testat corect osciloscopul ! Acum 15 minute, bogdan546 a spus: Eu stiu de un model de la fnirsi de 60 MHz care nu poate sa vada un semnal sinusoidal mai mare de 10Mhz . Adica nu inteleg scopul achizitiei . O fi unul cu f de esantionare de 100 MHZ....am vazut teste facute la limita maxima de 100 de MHz cu o cutiuta din calculatoare care da semnal dreptunghiular si o gramada de armonici si maraia australianul ca nu merge,ca....tot asa trimise pri doua fire,de data asta nerasucite. Cum sa zica ceva de bine cand el are o gramada de Paratronice primite cadou ? Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 11, 2023 Partajează Postat Iulie 11, 2023 Ce 100Mhz visezi tu la ala nu stiu. Sunt alte chinezarii cinstite cum ar fi Owon sau Hantek ce fac ce scrie pe ele si costa nu prea mult, astia mint cu nerusinare. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 11, 2023 Partajează Postat Iulie 11, 2023 1 oră în urmă, bogdan546 a spus: Eu stiu de un model de la fnirsi de 60 MHz care nu poate sa vada un semnal sinusoidal mai mare de 10Mhz . Adica nu inteleg scopul achizitiei . Preupun ca majoritatea covirsitoare a colegilor de forum nu sint pasionati de RF, deci da arata corect 10Mhz este utilizabil pentru surse si amplificatoare de audio! Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 11, 2023 Partajează Postat Iulie 11, 2023 Nici la frecvente mult mai mici nu merge cum trebuie, nu e liniar etajul de intrare cum ar cum ar trebui sa fie si cum e la alte osciloscoape nu scumpe, iar pentru surse mult succes la sensibilitatea pe intrare care o are ! Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 11, 2023 Partajează Postat Iulie 11, 2023 Acum 1 minut, antemir a spus: Un ADC decent plus un FPGA mediocru, de ceva zeci de euro, poate face esantionare si prelucrare de semnal la 100Mhz. Tu cam ce visezi ? PS: Ce talent are una lume de a visa la visele altora ... Ala are o clona de AD9288 ca ADC, scoate tu 100Mhz din 2 bucati din alea ... A scos Rigol din DS1052 cu acele ADC-uri, dar acolo chiar merg la 1Gs/s cu 5 bucati si totul facut cum trebuie. Poate daca tot esti asa priceput explici cum a facut aici chinezul cu o bucata pe canal sa scoata 1Gs/s altfel decat in imaginatia lui ? Desigur daca tu crezi tot ce scrie e problema ta. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 11, 2023 Partajează Postat Iulie 11, 2023 Nu vă bazați pe specificațiile jucăriilor de osciloscoape, sunt aberații tipice chinezăriilor ieftine. Sunt bune să vezi ce formă de semnal ai acolo, iar dacă ai noroc și valorile frecvenței și tensiunilor se apropie de adevăr. Nu poți îngrămădi într-o jucărie din aia atâta tehnologie care să facă tot ce face un osciloscop adevărat și să mai fie și ieftină. Comparați cu osciloscoape portabile dar de firme serioase, care respectă toate specificațiile, să vedeți cât costă ceva adevărat.... Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 11, 2023 Partajează Postat Iulie 11, 2023 Validae.Ceva adevărat e peste 2-5.000 $...Se lucrează cu osciloscoape de la 300 de lei în sus,depinde ce performanţe urmăreşti. Iar frecvenţe mari nu cer decât cititorii,decodificatorii de programe.În rest... Link spre comentariu
bogdan546 Postat Iulie 11, 2023 Partajează Postat Iulie 11, 2023 Exista si chinezarii mai reusite la bani putini. Asta ar fi un exemplu, si un review Si un alt review pentru cel in discutie deoarece primul clip se pare ca nu a fost convingator . Link spre comentariu
Craciun Postat Iulie 12, 2023 Partajează Postat Iulie 12, 2023 (editat) Salut, Eu am luat cu 80 eur ( acum am vazut ca e 347lei) un osciloscop KKmoon DS120M pana la 120Mhz de pe aliexpress. L-am testat cu semnal de la generatorul FY6900 pe la 60Mhz si afiseaza corect si forma si frecventa in comparatie cu un Siglent SDS1202X-E. Br/Daniel Editat Iulie 12, 2023 de Craciun Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 12, 2023 Partajează Postat Iulie 12, 2023 Craciun.KKmoon DS120M,ca şi Fnirsi 1013D sunt osciloscoape "entry level" cu care te descurci relativ bine la nivel de amatori şi îţi "faci" mâna. Ce menţiona bogdan546 este peste 270 € şi,la nivelul ăsta de preţ,se găsesc şi alte alternative. Nimeni nu te împiedică să treci,în viitor,la categorie superioară,să zic de la 400-500 € în sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum