adicontakt Postat Februarie 29, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2008 nu ma dau mare cunoscator dar ce e in filmul ala nu cred ca e asa greu de realizat! este un dimmer actionat in trepte de doua butoane (unu pt cresterea intensitatii si unu pt scaderea ei)partea de afisaj e relizata printr-un numarator! gindeste-te la un numarator realizat cu un integrat care la o apasare de butuon iti arata cifra unu la a doua cifra 2 , etc (am vazut asa ceva in tehnium dar numai stiu in ce numar). tinind cont ca sunt butoane cu doi contacti treaba se simplifica: un contact pentru dimmer si unu pt afisare!eu incep sa ma apuc de schema asta de dimmer dar as vrea pe cit posibil sa o simplific!prima pe care am postat-o era destul de simpla dar probleme cu hex-ul ei asa ca as incerca-o pe asta! Link spre comentariu
XAN77 Postat Martie 1, 2008 Partajează Postat Martie 1, 2008 dar nu vad de ce nu ar merge si fara acel varistor, nu e ceva musai intr-o comanda normala de 220 cu triac pentru un bec . Link spre comentariu
mitalimbasan Postat Martie 1, 2008 Partajează Postat Martie 1, 2008 Din cite stiu eu, varistorul acela e pus ca o protectie la supratensiune si poate chiar mai domoleste putin din fluctuatiile retelei. :smt003 Teoretic ar merge si fara el. Dar sint si eu de acord....per asamblu e o schema care merita interes pt cei care cauta cu comanda IR. Weekend placut ! Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 1, 2008 Partajează Postat Martie 1, 2008 varistorul incepe sa conduca(adica face scurt,ca sa se arda siguranta montajului) la 250-300v,in functie de model,chiar nu este necesar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum