Усилитель Postat Septembrie 13, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2023 Am mai "bricolat"putin...... - Am facut capac protector contra atingerii la bornele "acometrului "din mijloc.... - Am schimbat traful principal de alimentare de 120W cu unul de 185W.... a dat ceva batai de cap , are alte distante intre suruburi,care aveau in capatul celalalt prinse de ele placa de alimentare/temporizare..... - am facut ceva filmari pe intuneric...... "acometrele "au lumina naspa....am pus in interior cate 3 cm de banda izolatoare alba pt imprastierea luminii de la beculet.....asa ca am luat banda afara si am pus folie reflectorizanta profesionala roata.... - am facut testari audio de tuburi......: original : ECC83 , ECC82 , finale 66S-E = suna bine.....( nu am dat "blana "tuburile sunt noi.....) am schimbat mai multe ECC83.......fiecare firma suna altfel... RFT Ecc83 suna cel mai "slab " Tungsram = mai bine .diferenta: mai mult bas ,putin mai multe inalte , sunet mai "curat".... Am pus un Brimar cu anod lung .....alta viata.......in toate privintele....apoi un Ultron tot cu anod lung.......si mai bun.....nici nu am gasit altul mai bun...( Ultron nu era fabrica ci retailer.....presupun ca tubul ar fi ceva Philips....) Cum am placa CI ,nu am mari posibilitati de incercat tuburi in loc de ECC82....ca si la 83 Tungsram suna mai bine ca RFT ,diferenta e mai mare intre ele.Apoi am pus ECC81......parca am schimbat tot amplificatorul....Sunet mai puternic ,cristalin de curat , bas si inalte si mai si.... si headroom mult mai mare, posibil de la amplificarea mult mai mare la 81 ca la 82..... Am incercat si finale 6L6GC de la TAD ....diferenta aproape insesizabila.....asta inseamna ca6P6S-E sunt bune....si 6L6GC TAD sunt tot rusesti........ ceva video ( inca cu becurile "naspa "...) Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 13, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2023 Acum 59 minute, antemir a spus: Tare urăt se mișcă acele de la mA. Ce mod de alimentare ai ales pentru ele ? misca asa pt ca e volumul mic....si ca sa fie retro clasic sunt incetinite cu electrolitici...la volum mediu merg bine...nu sunt alimentate ,iau curent de pe difuzor ,rezistor+semireglabil ,dioda ,C film 1uF in paralel cu C electrolitic 15uF. Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 13, 2023 Partajează Postat Septembrie 13, 2023 1 oră în urmă, Усилитель a spus: misca asa pt ca e volumul mic....si ca sa fie retro clasic sunt incetinite cu electrolitici...la volum mediu merg bine...nu sunt alimentate ,iau curent de pe difuzor ,rezistor+semireglabil ,dioda ,C film 1uF in paralel cu C electrolitic 15uF. Din contra, eu cred ca ar mai trebui domolite, dar asta tine de gusturi și astea nu se discuta. Spor! Link spre comentariu
mannx Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 Acum 9 ore, Усилитель a spus: misca asa pt ca e volumul mic....si ca sa fie retro clasic sunt incetinite cu electrolitici...la volum mediu merg bine...nu sunt alimentate ,iau curent de pe difuzor ,rezistor+semireglabil ,dioda ,C film 1uF in paralel cu C electrolitic 15uF. Merită încercat diode Ge , cu dublare de tensiune + C. Vor indica de la nivel mai mic și mai cursiv. Foarte frumos ! Felicitări ! Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 14, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2023 O lista utila cu echivalente tuburi uzuale audio... https://tubemaze.info/tube_equivalents/ Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 In foaia de catalog a integratului LMF380, la pagina 9: Examples of detectors for audio signals. (a) Half-wave peak detector. (b) Half-wave average detector. (c) Full-wave peak detector. (d) Full-wave average detector. http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/L/M/F/3/LMF380C1J.shtml Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 29, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2023 Am vrut sa fac niste masuratori.......dar generatorul meu a crapat....nu scotea semnal...l-am desfacut , din Atmega 16A iesea semnal dar din op N 5532 nu..... am comandat 2 buc de la TME si ca sa nu stric banii pe transport inca un pumn de rezistente uzuale pt amplificatoare.... Am pus N5532......nimic....semnal intra DAR NU IESE....am pus pe celalalt....la fel.......am avut max grija la lipit.....nu am avut ce face am cautat pe placi vechi si gasit 4558 , = mai slab ca parametrii, l-am extras pus si a mers din prima... I-am mai pus langa mufa de alimentare un 7809 Mitsubishi- recuperat din videorecorder vechi..........dupa ce am vazut ca multe alimentatoare scot mai mult decat scrie pe ele....nu strica..... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 29, 2023 Partajează Postat Septembrie 29, 2023 Ce naiba, și TME vinde făcături ? Le-ai scris chestia asta ? Măcar așa să vadă ce vând... Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 30, 2023 Partajează Postat Septembrie 30, 2023 Cumpar si folosesc 5532 de la TME de ani buni, am incercat mai multe variante, nici macar unul singur n-a pus vreo problema. Ideea e ca TME nu vinde porcarii, fie o fi totusi vreun accident ( adica un exemplar defect din fabrica ), fie ceva nu i-a convenit din conditiile de lucru de pe placa. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 30, 2023 Partajează Postat Septembrie 30, 2023 Acum 4 ore, Marian a spus: ideea e ca TME nu vinde porcarii, Ei, nu! am cumparat de la ei 5 lm317 si nici unul nu duce mai mult de 200mA! Daca depasesc curentu acesta, pica tensiunea de iesire drastic! Si la schema, nu ai ce gresi! Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 30, 2023 Partajează Postat Septembrie 30, 2023 Acum 8 minute, icar a spus: Ei, nu! am cumparat de la ei 5 lm317 si nici unul nu duce mai mult de 200mA! Daca depasesc curentu acesta, pica tensiunea de iesire drastic! Si la schema, nu ai ce gresi! Da sursa din fata lm e capabila de minim 2A? Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 30, 2023 Partajează Postat Septembrie 30, 2023 Eu am postat din experienta unuia care face productie, deci cumpar in cantitati mari. Nu contest ca e posibil sa apara si accidente, insa nu pot fi de acord cu afirmatia ca TME vinde porcarii devreme ce tot ce am luat eu de acolo a fost ok ( inclusiv 317/337, multe, si niciunul n-a avut probleme ). Nu va dau eu dvs lectii dar sunt 3 chestiuni esentiale la LM317: -Tensiunea de alimentare trebuie sa fie intotdeauna cu minim 2,5-3V mai mare decat iesire indiferent de conditiile de iesire si/sau sarcina. -Curentul maxim de iesire este variabil, si este o functie a caderii de tensiune pe regulator, cu cat alimentarea e mai mare decat iesirea, cu atat curentul disponibil e mai mic. Deci daca diferenta dintre iesire si alimentare este mare, atunci curentul disponibil este mic. -Pentru stabilitate sunt necesari minim cateva zeci de de uF pe iesire. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Septembrie 30, 2023 Partajează Postat Septembrie 30, 2023 Acum 1 oră, icar a spus: Ei, nu! am cumparat de la ei 5 lm317 si nici unul nu duce mai mult de 200mA! Daca depasesc curentu acesta, pica tensiunea de iesire drastic! Si la schema, nu ai ce gresi! Ce marcă? Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 1, 2023 Partajează Postat Octombrie 1, 2023 Acum 22 ore, sonic11 a spus: sursa din fata lm e capabila de minim 2A? Categoric!!!! Nu asta era problema! Am schimbat integratul cu unul vechi, recuperat si totul e ok! @Marian, corect ce zici, adica conditiile au fost respectate, am mai lucrat cu stabilizatoare integrate. Ca dovada, vezi cele scrise mai sus. @cdinu332, nu mai stiu, nu le mai am, le-am aruncat, nu erau bune de nimic! Ammai vorbit desore asta, la "Discutii diverse", adica aici: Link spre comentariu
cdinu332 Postat Octombrie 1, 2023 Partajează Postat Octombrie 1, 2023 O singură dată am avut probleme cu niste componente de la ei. Am făcut filmulet și l-am trimis pe email. Nu neapărat ca să-mi înlocuiască produsele, ci să verifice stocul respectiv. Mi-au trimis altele de la alt producator iar stocul ăla a fost zero o perioadă. În concluzie oamenii nu-s marlani. Am un prieten care comandă la ei tot felul de aparatură, sume f mari. Micile probleme, dacă apar, se rezolva foarte repede. Văd asta în contabilitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum