Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Retro-Clasic PP-UL

Усилитель

Postări Recomandate

Acum 12 minute, icar a spus:

Titlul contine cuvântul cheie RETRO, ca atare, autorul e in ton cu ideia exprimata.

@cdinu332, imaginea si comparatia e cel putin deplasata! 

:aplauze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Усилитель

30

• icar

8

• cdinu332

8

• sonic11

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 2 ore, cdinu332 a spus:

Așa arată un amp clasic/retro,  fără Bluetooth și zorzoane. s-l1600.thumb.jpg.e20416d06d78c614452218f6de8f6a5e.jpg

E facut de tine ?.....

Eu am propriul meu stil :RetroClasicBaRockcoco.....dar pot sa fac ceva supermodern....

Nu vreau sa fac cum au facut firmele pe vremuri,nici alti constructori....

Bluetooth pun ca asa cere clientul....

Dau seama cum arata masina ta....

daca tie cere cineva eleron spate ....pui ?

Link spre comentariu

@Usiliteli : mie imi place cum lucrati, totul debordeaza de pasiune si dedicare, un adevarat DIY-er. Cat  despre partea tehnica, limita este infinitul, face fiecare cat are chef. In final, toate sunt umbra si visare. Important este sa ne bucuram si sa ne tinem mintea intreaga. 

Sanatate si putere tuturor!

Chiar, abia acum am realizat ca ati facut schimb de tricouri!!!

:)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Interiorul arata cam complicat......contrar parerilor celor care zic ca este "Marie"cu alta palarie ....= ( @simson ) , am si niste chestii pe care nu le am vazut la alti constructori.... 

rcint210.jpg

1= filtru intrare retzea SCHAFFNER

2= Volt/ampermetru pt control +UA si +UC , bias la toate cele 4 finale....

3= comutator rotativ 6 pozitii pt control +UA si +UC , bias la toate cele 4 finale....+ placa reglaj aferenta

4= Drosel 3H 200mA

5= Potentiometru semireglabil cursorul la masa ,de la alimentare filament finale,antibrum.

6=reglaj curent prin tub Nixie= indicator intrare selectata ( R 220K + pot 470k )

7 = R13K 8W incarca incet condensatoarele anodice ,pana la 50% dupa 22 sec sunt puse pe direct de releul temporizator......asa scad socurile bruste..

8= modul Bluetooth

9= Potentiometru volum ALPS cu priza pt Loudness

10= selector = 3 intrari + Bluetooth ,comanda si tubul Nixie care afiseaza : 1-2-3 si  8 pt Bth

11= potentiometre reactie negativa.....nu folosesc rezistente fixe........este un reglaj sensibil ,schimbi boxa cu alta pa hartie de aceasi impedanta ....si trebuie re-reglat.......

12= traf alimentare filamente tuburi intrare si Phase splitter ,cu priza  mediana la masa.Are si infasurare pt tensiune negativare.

13= placa redresare filtrare anodica ,+ temporizare, + filtrare in trepte U negativare.

14 + placi alimentare +UA pt traful de iesire.Realizeaza separatie intre canale , este cel mai aproape de trafurile finale, rez 10 ohmi ajuta la masurarea curentului consumat de canale.Contine 100uF "moderne", decuplat cu 6.5uF folie , + cate un C 100uF "vechi ".....

15= selector boxe 4 si 8 ohmi

16 = tub Nixie

A= aerisire...

Vm = Vu metre 

K= intrerupator on/off , montat pe panoul din spate. 220 face "drum "scurt........

( nu am brum deloc......)

Ins = intrari ( 3 buc ) 

sig = siguranta 

Tt = traf alimentare temporizare si Bth

D= distribuire alimentare beculete iluminare "acometre".....

Inca nu am terminat ,mai sunt maruntisuri ,dar functioneaza.....( suna fantastic...) 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Buna

Nu peste mult timp soacra mea va taia un nuc.

Este deja pe duca,dar voi profita si voi cauta ceva poste de mari dimensiuni pentru ceva laterale pentru 

cutii.

Sper sa nu ajunga lemn de foc.

Spor

Alex

Link spre comentariu

Din poza reiese o aranjare ordonata, logica, felicitari ptr. aspect.

Ptr. cele 16 puncte enumerate as fi avut comentarii atat pozitive cat si negative dar mi-am dat seama ca numai aplauzele sunt acceptate.Deci din partea mea numai: Bravoo !

Link spre comentariu
Acum 10 minute, simson a spus:

Deci din partea mea numai: Bravoo !

Mersi pt apreciere ,de la Dvs valoreaza  de 3x mai mult... 

Totdeauna se poate mai bine,dar timpul intervine in tot....

Dragi tovarasi si prieteni ,  cateva poze cu aspectul amplificatorului.In mare merge pe stilul meu......este putin si tematic ,are putin din aspectul unui magnetofon....

Sper sa va placa.....

rc1amp10.jpg

rc2amp10.jpg

rc3amp10.jpg

rc4amp10.jpg

rc5amp10.jpg

Link spre comentariu
Acum 11 ore, Усилитель a spus:

Mersi pt apreciere ,de la Dvs valoreaza  de 3x mai mult... 

Totdeauna se poate mai bine,dar timpul intervine in tot....

Dragi tovarasi si prieteni ,  cateva poze cu aspectul amplificatorului.In mare merge pe stilul meu......este putin si tematic ,are putin din aspectul unui magnetofon....

Sper sa va placa.....

rc1amp10.jpg

rc2amp10.jpg

rc3amp10.jpg

rc4amp10.jpg

rc5amp10.jpg

Felicitări! arata foarte bine.

O mica obiecție ar fi ca acometru din centru are bornele la vedere iar conzii sper sa aivă același potențial ca și carcasa.

Link spre comentariu

Superb!Eu mă gândesc la un singur lucru când văd amplificatoarele astea deschise,cum rezistă la praful din RO??

N-am văzut,pe oriunde am fost,să nu existe oraşe fără praf depus în camere.Mai e mult până ajungem ca în Vest...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări