Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema filtru pentru incinte VTP cu BM12CXA

NeaNelu

Postări Recomandate

Salutari tuturor.

Am inceput acum ~15ani niste incinte VTP cu BM12CXA, dupa schema d-lui. Mateescu din Tehnium.

Am montat difuzoarele in incinte si le-am "folosit" cateva ore sa ma minunez de cum merg (fara filtru).

Intre timp au fost puse la arhiva iar acum am reusit sa respir un pic si sa incerc sa le termin.

Buba e ca dupa atat timp schema filtrului a trecut prin mai multe calculatoare care unele s-au defectat plus cateva mutari de locuinta (catel si purcel dar nu schema).

La final n-a mai ramas decat amintirea ei.

Forumurile care le frecventam pe vremuri, ori nu mai suntn ori link-urile sunt moarte.

Am cautat schema pe net dar mare lucru n-am gasit.

As avea rugamintea ca, daca cineva are vre-o forma a schemei, sa ma lumineze cu ea si pe mine.

Stiu ca s-au facut ajustari ale filtrului in timp, deoarece e un difuzor pretentios cu ceva peak-uri aiurea aruncate.

Daca ar exista aceasta schema, ar fi perfect, daca nu, macar cea originala.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

2

• NeaNelu

2

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

Mersi.

Doar pentru a ma asigura ca am inteles bine, primele link-uri contin un pdf cu schema simulata pentru un horn iar solutia propusa de Sharky este pentru un BR ?

Link spre comentariu

Ei, nu mai tin minte toate amanuntele. Parca Sharky expermentase si in BR si in VTP, dar ar fi bine sa il intrebati direct. 

Oricum filtrul trebuie prsonalizat, este posibil ca dvs sa preferati un alt echilibru joase-medii-inalte. 

Link spre comentariu

aici ai date deapre incinta reflex.

Ce va trebui sa faci probabil la vtp e sa dai drumu la medii micsorand bobina si probabil crescand proportional condensatorul ca sa pastrezi aceeasi fr de taiere.

Iar la driver mai scazi atenuarea, dar daca n ai acces si mai ales pricepere la programe de simulare si masurare nu o sa iti iasa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări