Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu stiu daca pot folosi asa ceva undeva?

Vizitator ionut musat

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MiniTehnicus

2

• Ovidanie

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Este un telefon NMT . Da jos clema aia sa vedem ce scrie pe finalul de emisie, chestia aia albastra.Si cauta pe sub ecranaje un integrat produs de Philips pe care scrie SAA.... aia e bucla PLL, daca ai noroc iese un emitator pe la 400-450 Mhz.

Link spre comentariu
Vizitator ionut musat

pe spate e un integrat MC145158-2 care l-am gasit ca fiind "Parallel-Input PLL Frequency Synthesizer" iar sub ecranaj este un integrat tot motorola x99t28

Link spre comentariu

Daca gasesti modelul telefonului este posibila folosirea lui.Unele Nokia se pot folosi in banda de 430-440Mhz cu MF.Daca ai doar placa fara receptorul cu afisaj se poate incerca folosirea pentru un repetor sau chiar construirea unui transceiver, eventual chiar ATV.

Link spre comentariu
Vizitator ionut musat

Am 2identice cu cablurile care se conecteaza.Am sa va arat firele.este o mufa UTP si doua cabluri cu mai multe fire.Acest dispozitiv este numai final de emisie?Din pacate nu am statia am numai telefonul dar restul lipseste.

Link spre comentariu

Asa cum este acum nu mai poti sa-l folosesti chiar daca ai avea toate accesoriile. Ideea e sa gasesti date despre finalul de emisie, componenta albastra marcata cu sigla Motorola. Daca este NMT asa cum dau eu cu presupusu' e bine fiindca merge tras in banda de radioamatori, ma refer la banda de 432 Mhz. Pentru asta trebuie sa identifici bucla PLL si sa vezi cum faci sa o reprogramezi. Daca faci toate astea ai deja un emitator de 5-10W.

Alta varianta ar fi sa folosesti strict finalul de emisie ca amplificator intr-o aplicatie deja existenta. ( PMR??)

Acum 5 ani am modificat ceva asemanator produs de Siemens, am reprogramat PLL-ul care in cazul meu era un SAA.... si a iesit un mic final de emisie pentru o statie meteo automata care deocamdata transmite numai date despre temperatura, aici s-a oprit proiectul.

Cine are date despre finalul de emisie este rugat sa spuna , eu nu am reusit sa gasesc nimic.

Edit: Siemens-ul meu folosea tot un final de la Motorola, in catalog era raportat ca fiind de 20W dar pentru lucru in impulsuri, 1 timp emisie 8 timpi pauza. In cazul in care avem nevoie de purtatoare continua ( pentru ATV ) puterea de emisie va fi mai mica.

Link spre comentariu

Trebuie sa cauti pe net, unele din telefoanele Nokia au fost modificate si sunt postate si poze.

In functie de model poti sa-ti dai seama daca este identic cu ce ai acolo.

Telefoanele Nokia de masina au un receptor care are pe el afisajul si tastatura care comunica

cu unitatea de emisie, cea prezentata in poze.

Dupa modificari se putea introduce din tastatura direct frecventa de emisie si se putea observa pe afisaj.

Poate asta te ajuta:

http://oh3tr.ele.tut.fi/english/modific ... talkman520

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări