Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pierdere frecvență UUS SABA 8100

rhythmkim

Postări Recomandate

Acum 27 minute, sla a spus:

Scuze, -17 e in schema (nu +), nu stiu de ce ati gasit -14.5, posibil sa fie asa de la sursa sau din cauza unui consum marit. Dar ce nu este clar, cei 2.8V la varicap nu se modifica daca schimbati postul? Acolo tensiunea trebuie sa fie intre 1.8-20V, functie de frecventa postului (88-108MHz)

Îmi cer scuze, azi-noapte m-am grăbit - da, tensiunea variază aprox în plaja specificată de dvs.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rhythmkim

28

• okean

11

• sla

9

• dumitrumy

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 8 minute, rhythmkim a spus:

- da, tensiunea variază aprox în plaja specificată de dvs.

Inseamna ca avem tensiune pentru varicap. Acum problema poate fi in blocul UKW sau in frecventa intermediara. Asta s-ar putea determina usor cu ajutorul unui osciloscop, dar banuiesc ca nu-l aveti.

Cum blocul de FI este comun pentru FM si MA ( pai putin primul etaj de FM), intreb daca aparatul functioneaza pe MA, daca prindeti ceva posturi. Asta ar arata ca macar  doua etaje din FI ar fi OK ( respectiv functionarea tranzistorilor, nu ma refer la acordaje, adica T314 si T337).

Link spre comentariu
Acum 31 minute, sla a spus:

Inseamna ca avem tensiune pentru varicap. Acum problema poate fi in blocul UKW sau in frecventa intermediara. Asta s-ar putea determina usor cu ajutorul unui osciloscop, dar banuiesc ca nu-l aveti.

Cum blocul de FI este comun pentru FM si MA ( pai putin primul etaj de FM), intreb daca aparatul functioneaza pe MA, daca prindeti ceva posturi. Asta ar arata ca macar  doua etaje din FI ar fi OK ( respectiv functionarea tranzistorilor, nu ma refer la acordaje, adica T314 si T337).

Da, pe medii si lungi functioneaza, desi se prinde prost, nu e vina aparatului. Doar pe UUS nu intra nimic si nu simte acordul.

Link spre comentariu
Acum 25 minute, rhythmkim a spus:

Da, pe medii si lungi functioneaza,

Probabil ca blocul UKW este cu probleme, poate oscilatorul local (facut cu T224).

Eu as masura consumul acestui ploc, lucru care se poate realiza masurand caderea de tensiune pe rezistenta R247 (680ohmi). Intai se verifica valoarea acestei rezistente. Cum ai masurat tensiunea la pin 10 (-14.5V), masori rezistenta R247 si tensiunea din celalalt capat (-24V in schema):

image.thumb.png.9aae2e3c4b4ef51d20a0e8d15108e31c.png

In schema consumul blocului UKW este (24-17)/680=10(mA).

Eu as schimba si C246 (100uF).

Editat de sla
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări