alpinia Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Salutare, Doresc pentru prizele pompelor de recirculare si filtrare piscina sa adaug un disjunctor differential de 30ma Problema este ca prizele sunt alimentate printrun releu smart SONOFF si nu imi este clar daca disjunctorul ar trebui sa fie la intrarea in circuit sau dupa acest releu smart. Schita cu circuitul este mai jos, imi puteti spune unde se instaleaza disjunctor differential ? Merci ! Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Unde vrei, fie intrare, fie iesire. Link spre comentariu
GeorgeS Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Daca privesti acel "SONOFF" ca pe un intreruptor, iar pompa de recirculare ca pe un bec, sunt convins ca iti vei da singur raspunsul. Protectiile vor fi montate primele, pe orice circuit. Dar da, ca si functionalitate, desigur ca diferentialul isi va face treaba, chiar si dupa acel "SONOFF". Link spre comentariu
alpinia Postat Iulie 7, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2023 Multumesc de raspunsuri. Sa inteleg ca diferentialul va fi pus inainte de cele 2 sigurante existente ? Ma ganedam sa il pun inainte de SONOFF, pentru a proteja SONOFF-ul iln caz de anumite probleme. Nu am mai detaliat, dar ntre siguranta de piscina si prinze, pe langa sonoff mai am si unele miniPC / rapberry pe care vreau sa le protejez in caz de orice probleme pe circuit Merci ! Link spre comentariu
PacMan Postat August 4, 2023 Partajează Postat August 4, 2023 Se schimbă cele 2 siguranțe cu 2 RCBO ( care este combinație disjunctor + siguranță automată). Se folosesc B16 și curbă A la 30mA. Firele rămân aceleași, însă trebuie să ai legată o priză de pământ la tablou și să ai fir de pământare legat la carcasa pompelor. Dacă siguranțele actuale sunt de amperaj mai mare (20a sau 25a), se montează B20 sau B25. Când se lucrează cu apă este preferabil folosirea unor diferențiale mai sensibile, de 10mA. Avantajul acestei configurații este că fiecare circuit este protejat separat, iar în cazul unui defect, rămâne izolat doar cel cu probleme. Se mai poate utiliza o soluție mai ieftină, se folosește un RCCB ( care este doar diferențial) montat înainte de cele 2 siguranțe automate. Tot curbă A dar merge și B25 sau B32 la 30mA sau mai bine 10mA. Singurul dezavantaj este că în cazul unui defect, indiferent pe care circuit, se deconectează toate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum