Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor incinte VTP - partea II

Postări Recomandate

Mai intai un pic de "proza",se poate citi direct mai jos legat de subiectul in discutie.

In cateva zile am sa implinesc un an pe forum, pt mine e ceva important .
Adaptarea nu a fost usoara si a fost dificil sa gasesc modalitatea de adresare potrivita pt a beneficia de experienta multora dintre voi
Am onoarea sa conversez (cum se poate) cu persoane cu f buna pregatire-pe principiul jucand cu cei din liga I si prestatia personala creste.
Sunt cateva modeste realizari bazate pe ajutorul primit aici, multumesc din nou.
A fost si mult "noroc", cand am descoperit intamplator pe net un om f generos care cu multa pasiune si epistole lungi mi-a vorbit despre boxe, apoi pe forum cativa oameni speciali .
Intre optiunile cumpara ceva nou,ori sh ,ori facut acasa am ales ultima varianta-impotriva ratiunii evidente, cunostinte precare,dotari prea putine, spatiu de lucru impropriu,  indemanare cata este.
Rezultatele sunt pe masura adica modeste sub ceea ce puteam sa am cumparand , deci ilogic.
DAR pt mine implicarea,timpul petrecut mesterind sunt mai importante decat calitatea obtinuta.

"Aracetul" dlui @cdinu332 mi-a adus celelalate postari importante care conteaza ceea ce e f bine.
@Nicu Daniel Toader-priceperea ca amator sau meseria de a imbina MDF se pupa f bine cu pasiunea pt muzica am motive sa va invidiez si mi-ar placea sa pot sa va fur din abilitatile de meserias intr-ale lemnului.
Tamplarie la nivel prof eu nu am cum ,doar ce se poate si prefer asta decat alternativa unui zero barat.
Am privit frumoasele lucrarile ale lui Adrian Hegyes cautand horn sau VTP iar de la amabilul domn Marcel din Cluj aveam in plan sa-mi iau un kit complet de boxe pe trei cai.
@shambala-multumesc pt "traducere" si comentarii .

E mare lucru sa ai ocazia de a invata de la cei mai buni, mai greu cu adaptarea la modelul personal.
Dl Mateescu ca de obicei, ca un profesor uneori mai sever alteori mai ingaduitor, pune punctul pe i ,observatii, corectii ,raspunsuri indirecte adaptate nivelului interlocutorului, multumesc.
Sper totusi sa am ocazia sa vad pe forum prezentarea realizarii unui horn facut sub indrumarea maestrului .
Nu mai sunt constructori DIY ,sunt discreti si nu intervin ori sunt autodidacti si se descurca singuri ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 380
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 13 ore, Shambala a spus:

Este imposibil pt o singura persoana sa manevreze o coala de pal sau mdf.

Evident ca taierea colilor de mdf se face la depozite, pe fierastraiele mari in coordonate, foarte precise. Cam toata lumea isi ia colile deja debitate.

In rest sa stiti ca sunt mai multi cei care au facut totul singuri.  Inclusiv finisajul

Sigur ca la inceput toti am facut greseli, in special la alegerea difuzoarelor si la proiectarea filtrelor.  Dar toti am invatat foarte repede, mai ales cand difuzoarele erau scumpe. Si acum 20 -25 de ani era mult mai greu cu banii.  

Eu am preferat sa cumpar scule electrice si mecanice mai no-name, pt ca la utilizari rare (hobby) se pot folosi si acelea.  Diferenta de pret fata de scule de top era (si este) f mare - 4-500%, asa ca acea diferenta - cateva sute bune de euro, am preferat sa o adaug la pretul difuzoarelor de calitate.

Stiu bine ce ziceti despre cei fare fac singuri tot dar cand ai o echipa sa zicem care fiecare stie domeniul sau cel mai bine e mult mai usor.Daca as fii fost singur as fii fost nevoit sa fac totul dupa carti, scheme, proiecte, ceva electronica minimala.Dar cand domnul ''tm07uxo'' mi-a facut un SE cu EL34 de vreo 8 watt maxim care suna incredibil  de bine ce rost ar avea sa ma apuc de invatat electronica tuburilor la 48 de ani?Eu ma refer cand zic la facut totul de la electronica pe lampi pana la proiectat incinte si filtre, masurarea cu microfoaane dedicate.Ca exemplu de persoan care face totul la nivel DIY hi-end cred ca e userul FELIXX daca mai se ocupa.Ce am vazut la el e intradevar facut totul de la A la Z impecabil.Daca folositi sculele mai no-name e foarte ok ptr hobby ptr ca as am inceput si eu dar eu imi si castig banii in alt domeniu cu ele.Ca exemplu flexul Hikoki pe acumulatori si-a scos banii din trei lucrari in marmura.Si-au scos deja de mult banii dati pe ele.Spor tuturor la ce va doriti!

Link spre comentariu
La 03.11.2023 la 12:05, Costa a spus:

Mai intai un pic de "proza",se poate citi direct mai jos legat de subiectul in discutie.

In cateva zile am sa implinesc un an pe forum, pt mine e ceva important .
Adaptarea nu a fost usoara si a fost dificil sa gasesc modalitatea de adresare potrivita pt a beneficia de experienta multora dintre voi
Am onoarea sa conversez (cum se poate) cu persoane cu f buna pregatire-pe principiul jucand cu cei din liga I si prestatia personala creste.
Sunt cateva modeste realizari bazate pe ajutorul primit aici, multumesc din nou.
A fost si mult "noroc", cand am descoperit intamplator pe net un om f generos care cu multa pasiune si epistole lungi mi-a vorbit despre boxe, apoi pe forum cativa oameni speciali .
Intre optiunile cumpara ceva nou,ori sh ,ori facut acasa am ales ultima varianta-impotriva ratiunii evidente, cunostinte precare,dotari prea putine, spatiu de lucru impropriu,  indemanare cata este.
Rezultatele sunt pe masura adica modeste sub ceea ce puteam sa am cumparand , deci ilogic.
DAR pt mine implicarea,timpul petrecut mesterind sunt mai importante decat calitatea obtinuta.

"Aracetul" dlui @cdinu332 mi-a adus celelalate postari importante care conteaza ceea ce e f bine.
@Nicu Daniel Toader-priceperea ca amator sau meseria de a imbina MDF se pupa f bine cu pasiunea pt muzica am motive sa va invidiez si mi-ar placea sa pot sa va fur din abilitatile de meserias intr-ale lemnului.
Tamplarie la nivel prof eu nu am cum ,doar ce se poate si prefer asta decat alternativa unui zero barat.
Am privit frumoasele lucrarile ale lui Adrian Hegyes cautand horn sau VTP iar de la amabilul domn Marcel din Cluj aveam in plan sa-mi iau un kit complet de boxe pe trei cai.
@shambala-multumesc pt "traducere" si comentarii .

E mare lucru sa ai ocazia de a invata de la cei mai buni, mai greu cu adaptarea la modelul personal.
Dl Mateescu ca de obicei, ca un profesor uneori mai sever alteori mai ingaduitor, pune punctul pe i ,observatii, corectii ,raspunsuri indirecte adaptate nivelului interlocutorului, multumesc.
Sper totusi sa am ocazia sa vad pe forum prezentarea realizarii unui horn facut sub indrumarea maestrului .
Nu mai sunt constructori DIY ,sunt discreti si nu intervin ori sunt autodidacti si se descurca singuri ?

Hai sa zicem ca nu sunt chiar amator in taiat, imbinat MDF-ul.Am lucrat cam 15 ani in domeniul monumente funerare unde atunci cand gravezi o litera in granit negru devierea de la linia dreapta chiar cu abaterea de grosimea unui fir de par e vizibila.Pot taia mdf-ul ptr mine la mm.Trecerea de la marmura, granit la MDF a fost mai mult decat usoara.

Revenind la boxe ptr mine definitoriu, formator ptr mine a fost intanirea cu revista Tehnium in format fizic si cu articolele d-lui Mateescu.Fara amabilitate, perserverenta cu care scria articolele in revista, fara discutiile private cu dumnealui atat eu cat si unul din amicii de care vorbeam din grupul nostru am fii fost mai saraci in domeniul asta atat de placut.Pe calea asta nu am decat sa-mi scot palaria si sa spun ca a marcat pozitiv o buna parte mica dar esentiala din Romania.Muzica e panaceu iar fara sa o asculti ca la scena deschisa, cu muzicanti simtindu-i in camer, cu formatia in fata ta nu prea e interesant.Nici n-ai idee cu ce bucurie asteptam sa apara revista Tehnium cu mai multi ani in urma, posibil vreo peste 15 ptr ca stiam ca d-nul Mateescu va scrie ceva.

Link spre comentariu

Gasit difuzor care dupa parametrii da bine.....cam mare pt VTP...........pret ..super..(.Difuzor De 15 Inch (40 Cm ) , Klausstech, Sunet Clar , Montare In Boxa) =340 lei/buc

Difuzor Standard 15 inch, recomandat pentru aplicatii profesionale in incinte bass-reflex ca difuzor medii-joase sau in monitoare de podea.

diametru nominal: 15", 381mm

impedanta nominala: 8 Ohmi

putere: 200W

frecventa de rezonanta: 39Hz

plaja de frecvente utilizabila: 42Hz-3.2kHz

sensibilitate: 96dB

diametru bobina: 2/5", 63.5mm

volum recomandat pentru cabinet:

36.8-42.5 l pt incinte inchise (compresie)

85-167 l pt incinte bass-reflex (ventilate)

adancime: 140 mm

diametru gauri de montaj: 6.4mm

https://www.celsiusonline.ro/difuzor-de-15-inch-40-cm-klausstech-sunet-clar-montare-in-boxa-cels189?gclid=EAIaIQobChMIy5C5kbmvggMVR887Ah3lfQ3EEAEYASABEgLlFfD_BwE

Link spre comentariu
Acum 50 minute, Усилитель a spus:

Gasit difuzor care dupa parametrii da bine.....cam mare pt VTP...........pret ..super..(.Difuzor De 15 Inch (40 Cm ) , Klausstech, Sunet Clar , Montare In Boxa) =340 lei/buc

Difuzor Standard 15 inch, recomandat pentru aplicatii profesionale in incinte bass-reflex ca difuzor medii-joase sau in monitoare de podea.

diametru nominal: 15", 381mm

impedanta nominala: 8 Ohmi

putere: 200W

frecventa de rezonanta: 39Hz

plaja de frecvente utilizabila: 42Hz-3.2kHz

sensibilitate: 96dB

diametru bobina: 2/5", 63.5mm

volum recomandat pentru cabinet:

36.8-42.5 l pt incinte inchise (compresie)

85-167 l pt incinte bass-reflex (ventilate)

adancime: 140 mm

diametru gauri de montaj: 6.4mm

https://www.celsiusonline.ro/difuzor-de-15-inch-40-cm-klausstech-sunet-clar-montare-in-boxa-cels189?gclid=EAIaIQobChMIy5C5kbmvggMVR887Ah3lfQ3EEAEYASABEgLlFfD_BwE

Sincer, nu as da banii pe asa ceva.Doar faptul ca e asa ieftin un  dif de 15 inch ma dedumereste.Iar un VTP cu 15 o sa iasa imens.DAr e treaba dvs

Editat de Nicu Daniel Toader
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Nicu Daniel Toader a spus:

Doar faptul ca e asa ieftin un  dif de 15 inch ma dedumereste.

Visaton BG20 este mai ieftin....presupun ca concurenta duce la situatii cand mai gasesti cate ceva mai ieftin si bun.....

38cm nu e chiar asa mare.... ma gandeam ca ar fi o parte ca un butoi nu prea mare unde vine diful de 38cm , o parte mai subtire  care se lateste progresiv in horn.... 

( nu chiar asa mare ca in poza urmatoare...) 

wallet-horns-v0-xuox1rmm0jvb1.jpg?s=0d10

Link spre comentariu
La 03.11.2023 la 12:05, Costa a spus:

Cândva,  am analizat un proiect absolut deosebit de horn Lowther TP1 , în urma unor discuții cu @VTP .

Mi s-a părut mult  mai simplu proiectul VTP cu difuzoare CIARE, dar dacă ar fi fost ușor accesibil acel difuzor FR ... 

tp1_b.gif

tp1_a.jpg

tp1isis.pdf

https://docdro.id/0oLoYyH

Link spre comentariu

@hpavictor

Multumesc pt postare, proiectul de horn Lowther TP1 arata f bine .

Pare mai accesibil acel "Dallas II"cu Fostex FE206e 1200x280x450mm chiar daca e mai inalt .

Ca si la VTP varianta ce mai buna se poate obtine doar cu implicarea dlui Mateescu care zicea :

"hornurile mele au inaltimea de 950mm si amprenta la sol de 448 x 284 mm" - recalculate pt alt woofer decat Ciare HW204

Ori prezentat modul de calcul -cred ca ar fi multi interesati.

Asa ceva este realizabil doar de catre dv-stra ori altcineva care are usa deschisa la maestru si apoi puse datele pe forum.

Daca sunteti interesat poate preluati initiativa aici-cu adaugare horn in titlu- ori si mai bine alt subiect nou.

Editat de Costa
completare
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări