Costa Postat Iulie 6, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2023 Multumesc pt informatii,nu-i graba. Cine stie si are cu ce intai verifica parametrii dif - parca asa era-care pot sa difere mult fata de catalog. In regim de amator doar cum se poate, entuziasm si naivitate carpite cu informatii de la voi si de pe net. Cred ca nereusite are oricine lucreaza,incearca-asta e motivul pt care vorbesc despre sume mai mici ca sa nu doara prea tare. Alegerea proiectului si a dif. devine cu atat mai importanta . "Boxele inchise sunt mai permisive la erori de constructie" -motivul pt care am facut in toamna primele boxe. " VTP-urile sunt mai recomandate amatorilor in comparatie cu BR "-care sunt greu de acordat. Asta am citit ,asta am ales. Acum de cand tot modific la acele prime boxe si wow,am un bas muuult mai bun cu acelasi woofer,nu mai stiu ce sa cred.(cu tub BR) Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 BR-urile sint greu de acordat, mai ales daca nu ai ceva aparatura de masura pt ca la urechre te poate pacali usor in domeniul ala de frecventa. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Acum 12 minute, sesebe a spus: BR-urile sint greu de acordat, mai ales daca nu ai ceva aparatura de masura adauga la asta si una bucata camera anecoidala ... asta numai si numai pentru cine vrea ultra-calitate ... Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 6, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2023 Teoretic asa este si inca multe alte reguli ca sa obtii ceva calitate. Cum am mai spus " norocul meu" ca nu stiu cum suna cele bune ,acum sigur e mult mai bine fata de prima varianta. Pofta vine mancand si pt ca-mi place o sa mai urmeze . Urmeaza wooferul din boxa inchisa in BR. Voi cum procedati? Investiti in aparatura si softuri ca sa lucrati ca la carte? Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Eu folosesc un UMIC-1 si REW care este gratis. Este configuratia minima pt test si am preferat acest microfon pt ca vine cu fisier de calibrare si nu depinde de restul sistemului iesirea fiind direct in domeniul digital (pe USB). Intre timp mai am si alte dracovenii dar acest setul este cel mai utilizat. De exemplu iti mai foloseste si un adaptor pt placa de sunet pt trasat impedanta in functie de frecventa, util si cind acordezi BR-ul. Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 6, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2023 M-am gandit si eu dar nu am nici macar placa de sunet deci totalul creste. Pt inca doua boxe nu cred ca se merita. Sunt alternative pe net la prestari de servicii. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 (editat) Ce calculator ai tu de nu are placa de sunet? Te-ai uitat macar sa vezi ce face acel microfon? Nu ai nevoie decit de un USB ca sa-l poti folosi! Iar semnalul il poti da din placa de sunet onbord. Eu nu stiu sa se mai construiasca nici o placa de baza, fie de desktop fie de laptop, care sa nu aiba integrata o placa de sunet macar minimala. Daca intradevar nu ai nici un calculator cu placa de sunet atunci toate topicurile si discutiile deschise de tine pe forum nu sint doar timp pierdut pt noi cei care incercam sa mai dam cite un raspuns aici. Editat Iulie 6, 2023 de sesebe Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Acum 10 minute, sesebe a spus: Ce calculator ai tu de nu are placa de sunet? cred ca are un ENIAC ... Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Eu am un Behringer ECM 8000 cumparat cu tot cu fisiere de calibrare. E mult mai ieftin decat UMIK-ul si se recomanda a fi folosit cu o placa de sunet mai bunisoara - eventual externa, dar de mers merge si pe una on-board. Una externa se poate lua la sh iar sursa de alimentare se poate construi usor. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Avantajul la UMIC-1 este ca are convertorul integrat si indiferent de ce calculator folosesti rezultatele sint identice nemaidepinzind de placa de sunet. Un microfon cu iesire analogica foloseste convertorul si circuitul de intrare din placa de sunet si chiar daca ai fisiere de calibrare pt microfon, acele fisiere sint pt a liniariza raspunsul doar al microfonului neincluzind si neliniaritatile placii de sunet. Deci trebuie intradevar sa ai o placa de sunet decenta. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Intotdeauna m-am intrebat despre calitatea ADC-ul din UMIC-1. Simpla curiozitate... Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Nu am nevoie sa fie calitativ pt ca nu fac inregistrari Hi-Fi, am nevoie doar sa fie liniar. Link spre comentariu
merck Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 (editat) 24bit ADC @ 48kHz este super rezonabil pentru masuratori (este peste rezolutia unui CD). Vad ca dau si fisierul de calibrare. Editat Iulie 6, 2023 de merck Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Nu voiam sa fiu carcotas, intrebarea era generata de diferenta mare de pret fata de UMIK-2 Link spre comentariu
merck Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 (editat) UMIK-2 este din alta liga: XMOS 500MHz multicore processor 32bit ADC with embedded PGA for up to 60dB analog gain sample rates are selectable from 44.1 to 192 kHz 120dB SNR as zice ca ofera prea mult pentru un DIY-er. (cred ca inregistreaza si respiratia ) Acum 12 minute, Shambala a spus: Nu voiam sa fiu carcotas, intrebarea era De cand se numeste carcotas cel care pune intrebari??? P.S. Eu zic ca sunt seriosi ca la UMIK-2 au pus: A larger 1/2-inch microphone capsule provides lower noise and lower distortion Editat Iulie 6, 2023 de merck Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum