Costa Postat Octombrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2023 Multumesc Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 4, 2023 Partajează Postat Octombrie 4, 2023 Chitul auto este de mai multe feluri,dur ,fin ,metalspschtel,cu fibra de sticla diferite marimi,mai este pt plastic ,care este negru, putin mai elastic. ...(dede) .Nu prea agreaza stratul gros,vibratiile ,si nici daca lemnul lucreaza putin din cauza variatiei umiditatii din aer si temperaturii... ,crapa .... Cateodata folosesc rumegus mai fin amestecat cu rasina + intaritor de la fibra de sticla....lucrul cu astea necesita viteza si dexteritate,mai ales pe caldura cand abia pui si restul se intareste...sub o concentratie de intaritor ...nu se intareste ca lumea niciodata.... Link spre comentariu
cdinu332 Postat Octombrie 4, 2023 Partajează Postat Octombrie 4, 2023 Niciun chit nu rezita daca lemnul nu este uscat sau este supus unor diferente de umiditate peste anumite limite. Link spre comentariu
mannx Postat Octombrie 4, 2023 Partajează Postat Octombrie 4, 2023 Plăcile alea de șifonier de la cutii sunt răsuscate... Nu cred că este cazul de teorii duse la extrem. Doar trebuie lucrat și cântărit raportul calitate preț. Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2023 Eticheta era cu anul 1969. Numai solutii simple pot sa aplic. De ex acum sunt "la aparate la sala", indepartez lacul vechi manual cu hartie abraziva. Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 4, 2023 Partajează Postat Octombrie 4, 2023 Inteligenta artificiala! O fi un mare pas inainte, dar a inceput sa fie utilizata foarte indoielnic. Daca in cazul de fata, 3 pagini de inteligenta cuprinde un colaj de elemente subiective, care nu sunt insotite de un suport logic sau stiintific. Cum alegerea sunetului din mai multe variante este pur subiectiva, fiecare isi alege varianta prefereata. Aracetul de tamplarie se poate ingrosa cu praf de creta sau cu rumegus de lemn fin si se umplu zonele lipsa. Pe suprafete mai mari, se poate acoperi cu fasii de placaj subtire, sau, furnir. Dupa uscare se poate slefui zona carpita. Pentru masina de gaurit cordless sau cu cablu, se gaseste un disc de 110 - 130 mm diametru, semimoale, pe care se fixeaza discuri abrazive de diametru corespunzator. e o solutie mult mai ieftina decat procurarea unui dispozitiv specializat. Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 5, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Multumesc, solutii simple si ieftine. Sotia ieri:-"slefuieste cu ce ai sau cu masina noua cumparata ( freza),acuma vrei alta ! ( de slefuit)"-deci la un pas de cautarea unui disc semimoale cu ax .(a profitat de ocazia cu freza pt ceva shopping...) Am sa risc din nou posibile raspunsuri mai "aspre" ca sa intreb daca solutia aleasa de d-l @vidax cu acel capac demontabil plasat pe peretele din spate este o varianta buna care nu afecteaza calitatea auditiei obtinute. E bine ales locul? ( in exterior pe capacul superior ca @darius-bv ?) Unde se poate fixa placa filtrelor in mod ideal? (la bas reflex parca sub tub?) Sper ca d-l @vidax sa nu fie deranjat. Este ideal sa mai poti avea acces in interiorul oricarui tip de boxa audio altfel decat f chinuit prin decuparile strict necesare. Cu acea "gura de vizita" poti linistit sa lipesti si etansezi si ultima fata "pastrata" un timp ca demontabila. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Filtrele se plaseaza cat mai departe posibil de magnetii difuzoarelor. Nu conteaza pozitia fizica in spatiul interior al incintei. In extremis se poate roti in spatiu filtrul pt a minimiza influenta datoarata apropierii de un magnet. In general incercati sa lasati macar 20-25cm distanta intre bobinele de pe filtru si cel mai aproapiat magnet. Capac intr-un perete al oricarei incinte nu este de dorit, dar daca totusi se pune, se foloseste o garnitura din burete, burete cauciucat f moale, sau pasla pt ca acel capac sa nu vibreze audibil fata de peretele in care este decupat. Se poate lipi pe interiorul sau o folie de cauciuc de mare densitate (cum sunt cele de sub chiuvetele de inox sau aluminiu). Filtrele NU se monteaza in interiorul incintei pana nu se finalizeaza TOATE testele asupra lor. Asta inseamna in general luni bune. O solutie discutabila dar f comoda este plasarea filtrelor in interiorul gol al unui mic picior astasat fiecarei boxe. Solutia se poate aplica la boxe mari (de podea), nu la bookshelfuri. Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 5, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Multumesc. Acel capac bine antifonat si cu garnituri pt mine acum e ceva complicat de realizat. Am sa lipesc si ultima fata laterala pt chituire,finisare,vopsire. Scopul principal este sa cresca acel coeficient de acceptare a incintelor in sufragerie! Accesul ulterior pt eventual fonoabsorbant - ceva mai complicat. (acum nu am pus deloc nici macar pe peretii laterali) Link spre comentariu
ex.escu Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Recomandarile de mai sus sunt pertinente si la obiect ; in practica si la firme mari se mai gaseste cate un "dorel"...un exemplu cum NU trebuie facut (zic eu, poate ma insel) e in poza atasata : Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Va înselati amarnic ;-) Suprapunerea câmpului magnetic continuu al difuzorului cu cel alternativ datorat semnalului prin bobinele cu miez feromagnetic duce la aparitia de armonici pare ("benefice") similare celor produse de SET. Cam asa suna "explicatia" pe care am citit-o într-o "revista de specialitate". Fenomenul este cunoscut ca magnetizare mixta a materialelor feromagnetice si este principiul dupa care sunt realizate magnetometrele fluxgate. Traiasca marketingul! Link spre comentariu
ex.escu Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 E posibil sa aveti dreptate,dar in urma cu cativa ani am cumparat din targ , pentru cutii, o pereche de incinte kef c75, filtrele topite, prinderea filtrului deformata de la caldura, bobina la difuzorul coaxial dezlipita ,la tweeter calota era in aer, bobina distrusa....nu am mai vazut asa ceva la alte incinte . Recenziile la c75 erau mediocre... Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Apropierea bobinei(-lor) de un magnet nu afecteaza foarte mult sunetul mai ales daca sint bobine fara miez. La cele cu miez se muta caracteristica de magnetizare si se obtine saturatia mai rapida pe una dintre alternante favorizind armonicele pare. Link spre comentariu
vidax Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Daca te hotarasti sa realizezi capace in spatele incintelor si pentru ca ai spus ca ti-ai cumparat masina de frezat poti sa te inspiri din pozele cu filtre puse de mine. Eu am realizat cu masina de frezat cate un canal in capace in care am introdus, semiingropat, cate un tub din cauciuc moale. Mai mult, filtrele le-am montat pe placi din sticlotextolit gros de 3mm, in gaurile de prindere a placilor de capace am montat treceri de cauciuc si pe holtsuruburi o-ringuri de cauciuc. Trebuie sa gasesti solutii sa atenuezi cat mai mult vibratiile transmise de incinta filtrelor. Link spre comentariu
ex.escu Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Scuze pentru off topic, bobinele erau pe miez (ferita) si s-a obtinut saturatia de s-a topit suportul din plastic (evident si din vina celui care a dus amplificatorul in 'clipping"); teoria ca teoria, dar daca ar fi fost valabila, s-ar fi raspandit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum