sesebe Postat Iulie 19, 2023 Partajează Postat Iulie 19, 2023 Uite, spiritele se inflamează deja. Ai dat doua tipuri de incinte. Ai dat doua tipuri de difuzoare diferite. Ce nu s-a înțeles din ceea ce am spus mai sus? Nu cunosc destul de detaliat acele doua tipuri de incinte ca să pot întra în amănunte dar cit timp se folosește doat mișcarea aerului din fata membranei iar cel din spate este disipat atunci cursa membranei în cele doua cazuri va fi identica. Vor fi diferențe dar de sunet din punct de vedere (auzire sic!) timbral pt ca vor avea un comportament armonic diferit. Pt cine vrea sa facă simulari, calcule, măsurători, cit timp se folosește semnal sinusoidal pur de o singura frecventa, deplasarea membranei va fi identica pt același SPL acustic măsurat. Iar Xmax determina direct SPL-ul maxim pe care-l poate genera un difuzor. Tot timpul un difuzor ce are un Xmax mai mare va putea genera SPL mai mare decit unul cu Xmax mai mic cu condiția sa reziste termic la puterea necesara. Nu contează dacă cel cu Xmax mai mic are sensibilitate de 100db/W/m iar celalalt doar 70db/W/m dacă poate suporta termic puterea necesara pt a deplasa membrana pina la Xmax. Link spre comentariu
merck Postat Iulie 19, 2023 Partajează Postat Iulie 19, 2023 (editat) Acum 15 minute, sonic11 a spus: Acum pentru cultura dumitale x-max nu denota limita de cursa sau viteza conului ci limita pana la care Bxl-ul ramane constant Bre asta ii definitie de connaisseur, baga ceva si pentru entry level! Inteleg ca este trecut de miezul noptii si este pentru adulti dar totusi ... Xmax (Maximum Linear Excursion): Xmax se referă la distanța maximă pe care o diafragmă a difuzorului (de obicei, conul sau domul) se poate deplasa liniar din poziția sa de repaus ca răspuns la un semnal audio. Este un parametru critic care determină cât de mult aer poate mișca difuzorul pentru a produce unde sonore fără a experimenta distorsiuni. Acum 9 minute, sonic11 a spus: Cutii identice. Nope! Deja s-au schimbat datele problemei: Citat primul in incinta inchisa infinite baffle si al doilea in incinta inchisa acoustic suspension (asta fiind incinta inchisa sau sealed box) Editat Iulie 19, 2023 de merck Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 19, 2023 Partajează Postat Iulie 19, 2023 (editat) Acum 16 minute, sonic11 a spus: las-o moarta..... Nu te mai eschiva și răspunde, ști sau nu ce este x-max, auzi viteza conului...oauuu tare asta!!! Viteza = distanta parcursa in unitate de timp dl sesebe și se măsoară în mm/s...m/s....km/h....etc x-max este dat în mm, deci este o lungime...distanta...etc. Acum pentru cultura dumitale x-max nu denota limita de cursa sau viteza conului ci limita pana la care Bxl-ul ramane constant X-mech (limita mecanica de distrugere) Hai demonstrează la toată lumea cit de expert esti în difuzoare/boxe. Eu deja mi-am format o părere dacă trebuie sa ne contrazicem în chestiuni simple care au definiție clara. Editat Iulie 19, 2023 de sesebe Link spre comentariu
sonic11 Postat Iulie 19, 2023 Partajează Postat Iulie 19, 2023 (editat) Acum 42 minute, sesebe a spus: Hai demonstrează la toată lumea cit de expert esti în difuzoare/boxe. Eu deja mi-am format o părere dacă trebuie sa ne contrazicem în chestiuni simple care au definiție clara. Ție nu am ce să-ți demonstrez și te rog sa ai grijă la limbajul folosit. Acum 46 minute, merck a spus: Bre asta ii definitie de connaisseur, baga ceva si pentru entry level! Inteleg ca este trecut de miezul noptii si este pentru adulti dar totusi ... Xmax (Maximum Linear Excursion): Xmax se referă la distanța maximă pe care o diafragmă a difuzorului (de obicei, conul sau domul) se poate deplasa liniar din poziția sa de repaus ca răspuns la un semnal audio. Este un parametru critic care determină cât de mult aer poate mișca difuzorul pentru a produce unde sonore fără a experimenta distorsiuni. Nope! Deja s-au schimbat datele problemei: Da, fiecare a croșetat ce avut la enunț, deci treabă e moarta... Și dacă na gândesc bine @VTP are dreptate pentru că dl. sesebe a spus incinta închisă și nu a specificat tipul. Editat Iulie 19, 2023 de sonic11 Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Acum 7 ore, daniels a spus: https://mynewmicrophone.com/full-list-thiele-small-speaker-parameters-w-descriptions/ Problema cea mare este ca notatiile nu sunt normate (cea mai mare parte dintre ele, iar tentativele de normare au avut rezultate rusinoase, gen Watt RMS) si fiecare inventeaza si foloseste ce vrea. De exemplu: "Xlim: Maximum Excursion Limitation Measured in millimetres (mm). The Xlim parameter is specific to Eminence speakers. " Altii folosesc Xdamage Sau mult citatul SPL, care în treacat fie spus, este doar un acronim pentru sound pressure level: "SPLo: SPL From 1 Watt At 1 Meter Measured in decibels sound pressure level (dB SPL) with one watt (1 W) of power at a distance of 1 metre (1 m): dB SPL @ 1W/1m The SPLo parameter is the same as the sensitivity rating of a speaker." Aici mai ramâne de lamurit cum se masoara acel Watt. Asa ca a aparut o subspecie, definita prin amplicarea tensiunii de 1 Veff. Link spre comentariu
CornelM Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Acum 6 ore, merck a spus: Xmax (Maximum Linear Excursion): Xmax se referă la distanța maximă pe care o diafragmă a difuzorului (de obicei, conul sau domul) se poate deplasa liniar din poziția sa de repaus ca răspuns la un semnal audio. Este un parametru critic care determină cât de mult aer poate mișca difuzorul pentru a produce unde sonore fără a experimenta distorsiuni. Cu alte cuvinte distanta pe care o parcurge bobina fara ca ea sa iasa din golul magnetic (nu stiu cum sa ma exprim mai bine) Link spre comentariu
merck Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 1 oră în urmă, franzm a spus: Problema cea mare este ca notatiile nu sunt normate (cea mai mare parte dintre ele, iar tentativele de normare au avut rezultate rusinoase, gen Watt RMS) si fiecare inventeaza si foloseste ce vrea. De exemplu: "Xlim: Maximum Excursion Limitation Measured in millimetres (mm). The Xlim parameter is specific to Eminence speakers. " Altii folosesc Xdamage Cine se respecta le pune pe ambele in proespect: Xlim = 12mm si Xdamage=15mm. Link spre comentariu
sonic11 Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Acum 2 ore, CornelM a spus: Cu alte cuvinte distanta pe care o parcurge bobina fara ca ea sa iasa din golul magnetic (nu stiu cum sa ma exprim mai bine) Da, asta este un exemplu, dar mai este și situația când bobina este mai mică de cât grosimea piesei polare. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Acum 2 ore, merck a spus: Cine se respecta le pune pe ambele in proespect: Cine se respecta, întâi le defineste si pe urma le pune în prospect. Si nu schimba definitiile dupa fazele lunii. Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 (editat) multe influenteaza sunetul.... "I developed two versions of the enclosure, which differ mainly in the horn contour. The hyperbolic contour delivers deep, smooth and musical bass fundament. The bass of the exponential version is fast and striking." https://rutcho.com/speaker_projects/01_the_caprihorn/the_caprihorn.html Editat Septembrie 14, 2023 de Усилитель Link spre comentariu
ex.escu Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 Un articol cu solutii tehnice interesante (vezi panoul profilat) care poate fi util celor pe care ii intereseaza incintele tip linie de transmisie. TLS.pdf Link spre comentariu
Costa Postat Septembrie 16, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2023 Un dulap vechi demolat plus ajutorul colegului @sonic11 plus cateva zile de munca totul concretizat in mult dorita incinta vtp cu nr 1 -proiectul d-lui Mateescu prezentat pe forum de @darius-bv. Nu e gata,doar mult asteptatele probe cu ce aveam la indemana. Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 16, 2023 Partajează Postat Septembrie 16, 2023 Acum 16 minute, Costa a spus: Un dulap vechi demolat plus ajutorul colegului @sonic11 plus cateva zile de munca totul concretizat in mult dorita incinta vtp cu nr 1 -proiectul d-lui Mateescu prezentat pe forum de @darius-bv. Nu e gata,doar mult asteptatele probe cu ce aveam la indemana. Îmi pare bine că am reușit să vă mobilizez in construcția VTP-ului. Mai este drum de parcurs, alegerea unei perechi de difuzoare full range, dispunerea materialului fonoabsorbant și finisajul. Cu am mai spus, visatonul este doar pentru a va satisface curiozitatea și folosirea lui implica alte doua difuzoare, medii și inalte sau un tw capabil să coboare mai jos și implicit filtre. Spor sa aveți! Link spre comentariu
Costa Postat Septembrie 17, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2023 Am "deblocat" cu ajutorul primit ezitările privind construcția unor vtp. E important pt mine ca am făcut asta pana la urma. A fost și mai e mult de lucru. A rămas material și de un subwoofer pe care aproape ca l-am finalizat în câteva ore. La vtp-uri cu toate acele curburi e o mare provocare,asamblata are o greutate ca abia o mai pot mișca. Am înțeles importanta majora a alegerii și dispunerii materialului fonoabsorbant. La boxele mele am lucrat doar cu vatelina de aprox 3cm. Mi-ar prinde bine sa-mi spuneți dacă e buna și pt vtp-uri. Link spre comentariu
CornelM Postat Septembrie 17, 2023 Partajează Postat Septembrie 17, 2023 Da este buna, folositi fara nici o grija. Vatelina=lana sintetica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum