Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor incinte VTP - partea II

Postări Recomandate

• Răspunsuri 380
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mulțumesc,arata interesant ,erau bune și câteva detalii,dimensiuni de gabarit.

Aplicând din nou metoda "inlocuire mobilier vechi " (care soție refuza asa ceva?) -am acum la dispoziției  materiale suficiente pt 1,2,...3 proiecte noi.

Ar fi de înlocuit tot ce am făcut din osb și un proiect nou mai important .

Pt VTP-uri sau hornuri aici la Severin n-am loc decât dacă propun și se aproba strategia unor schimbări majore în sufragerie .

Timp disponibil doar pana în primăvara pt decizii și debitare materiale.

Pana atunci multe ore pe google ,așteptări la eventuale surprize pe forum și sa fim sănătoși...

Link spre comentariu

Cu toată bunăvoința si toleranța pe care o pot accepta în mediul online , nu pot  înțelege întrebări întrebătoare despre dimensionarea  unui proiect de VTP  pliat ( conform regulilor plierii de fix 1/1 ) ... cum  ar fi regula de trei simplu .

Cât despre o dimensionare acceptabilă a proiectelor VTP , te poți inspira copios din desenul de mai jos .

Cât despre lungimea optimă a traseului audio , regula empirică formulată simplu ca fiind 1/8 din frecvența de rezonanță ( +/- 20% )  a difuzorului folosit în incinta VTP  , ar putea fi un bun punct de plecare  .

Dacă nu înțelegi la ce mă refer  , nu mă supăr ,  dar discuția noastră despre detalii tehnice  se oprește fix  aici ( mă refer evident  doar la intervenția mea ) .

Nu uita , nimeni nu are nicio obligație față de restul userilor .

Succes maxim  în construcții audio și audiții plăcute !

Editat de moderator.

VTP  variantă horn  .jpg

Link spre comentariu
Acum 5 ore, hpavictor a spus:

Cât despre lungimea optimă a traseului audio , regula empirică formulată simplu ca fiind 1/8 din frecvența de rezonanță ( +/- 20% )  a difuzorului folosit în incinta VTP  , ar putea fi un bun punct de plecare  .

VTP  variantă horn  .jpg

DE exemplu daca Fs=60Hz cat ar fi optim lungimea traseului acustic ?

Link spre comentariu
On 12/8/2023 at 1:48 PM, hpavictor said:

Cu toată bunăvoința si toleranța pe care o pot accepta în mediul online

On 12/8/2023 at 1:48 PM, hpavictor said:

Nu uita , nimeni nu are nicio obligație față de restul userilor

Stiu asta,am gresit neglijand prudenta autoimpusa in unele adresari de aici,  scuze.

In parte era doar din politete asa intelegand ,poate gresit ,rolul de initiator al unui subiect.

Cautarile mele sunt oricum in alta zona si nu am cum sa tintesc ceva din domeniu profesionistilor .

Multumesc pt detaliile oferite ,nu mie ,celor destul de multi care se pare ca citesc acest subiect.

Multa stima ,va asigur ca nu mai am nici o intrebare ,sanatate si sarbatori linistite.

Link spre comentariu
La 30.09.2023 la 10:02, vidax a spus:

Interesant de stiut care ar fi valoarea actuala, care ar fi pretul unei perechi de VTP-uri, cine ar putea face o evaluare?

In primul rând felicitări pt realizare și finisare.

Absolut superbe!

Costurile VTP-urilor ar fi cam asa:

HW204 pe 16 Ohm - 700 lei

HT264  second hand - 500 lei

Mdf, aracet și vopsea- 380 lei

Condensatoare filtre Monacor noi - 120 lei

Sârmă cupru filtre - 80 lei

Realizare filtre de meșter - urmează să aflu prețul când vor fi gata.

Cutiile facute in regim propriu.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, kobold a spus:

In primul rând felicitări pt realizare și finisare.

Absolut superbe!

Costurile VTP-urilor ar fi cam asa:

HW204 pe 16 Ohm - 700 lei

HT264  second hand - 500 lei

Mdf, aracet și vopsea- 380 lei

Condensatoare filtre Monacor noi - 120 lei

Sârmă cupru filtre - 80 lei

Realizare filtre de meșter - urmează să aflu prețul când vor fi gata.

Cutiile facute in regim propriu.

Așteptăm rezultatele și impresiile tale.

Spor!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

@VTP 

V-am ascultat si l-am abordat pe dl Dan NIta la Severin.

F amabil si f ocupat mi-a oferit oportunitatea  de a putea debita fetele pt doua boxe la atelierul dumnealui -nu si de a afla mai multe despre constructie VTP-uri cum speram eu.

Ce usor e de colaborat cu niste tamplari care stiu boxe si cu multe realizari complexe al activ !

Ar fi util pt forum sa mai fim invatati ,certati,corectati prin interventiile dvstra.

@...Am material (PAL) si inca ceva determinare .

In lipsa unui proiect sigur si suficient de simplu de horn am de ales intre o noua pereche de VTP-uri sau dif de banda larga in incinta inchisa -tot ceva de litraj mare.

Pt VTP cu putina experienta acumulata ma intreb daca ar fi o buna idee pt 10-15cm in plus pe inaltime sa tintesc fr de 40hz in loc de 45hz cum stiu de la @darius_bv ca a fost proiectul lui.

L=c/4f ,  L40hz=345/(4*40)=2.15m  si     L45hz=345/(4*45)=1.92m

Apoi cred ca e de evitat spuma cu care am umplut spatele curburilor pt ca se degradeaza in timp.

Ma puteti ajuta cu un proiect de VTP verificat marca dl Mateescu pt difuzoarele existente si calculat pt 40-45hz ?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cateva informatii :

TQWT Calculator
https://www.diyaudio.com/community/threads/tqwt-calculator.181784/

TQWT DESIGNER 1.3.2by ABmade (11-02-2012)
http://abmade.it/tqwtdesigner.htm

TQWP-RUS-J Rutter metric calc online
https://tqwp.narod.ru/index4.htm

Transmission Line Modelling Software by Leonard Audio
https://www.diyaudio.com/community/threads/transmission-line-modelling-software.220421/page-41#post-5160274

Recomandate raman proiectele @VTP.

Link spre comentariu

Se pare ca pe forum nu se mai afiseaza imagini cu metoda link-ului direct .

https://i.postimg.cc/HLz51SPW/20240329-160057.jpg

https://i.postimg.cc/FKTfBY77/20240412-104442.jpg

Dupa trei saptamani de asteptare am primit 

SB20FRPC30-8 ,full range de 8".

Pt cei care doresc sa vada cum arata o varianta de incinta Voigt numita DDVP-20 se pot folosii cele doua trimiteri de mai sus.

Sunt la primele probe pe o singura incinta facuta de curiozitate .

Datele tehnice se afla in postul 1 din acest subiect.

Exista proiecte complete si pt difuzoare mai mici ,se gasesc cu TQWT DDVP pe google si inregistrari audio pe YT sau va ofer link.

Am avut curajul sa incerc dupa ce printr-un complex de imprejurari am avut ocazia sa schimb cateva mesaje cu proiectantul japonez.

F politicos ,mi-a raspuns scurt si la subiect la orice intrebare pertinenta.

Nu regret constructia , e muult mai facila decat pt VTP lipsind acele rotunjiri de colturi care necesita multa manopera.

Dimensiunile de gabarit sunt comparabile iar sunetul obtinut la prima impresie nu pare cu nimic mai prejos decat ce am obtinut eu prin VTP cu BG20.

Difuzoarele SB20FRPC30-8 sunt mult laudate pe diyaudio.com si chiar daca au nevoie de rodaj basul obtinut e placut si suficient.

Urmeaza sa debitez materialele pt a doua bc .

Este o optiune buna si relativ facila pt cei care doresc sa asculte muzica redata de dif full range ,scutind marea bataie de cap a filtrelor necesare la alte timpuri de boxe.

Se poate opta pt adaugarea unui tw si desigur pt asocierea auditiei cu un subwoofer.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări