Усилитель Postat Octombrie 12, 2023 Partajează Postat Octombrie 12, 2023 Acum 5 ore, vidax a spus: Pacat ca sunt pe 16 ohmi, altfel ar fi fost foarte interesante. Cate 2 in paralel.....si misca mai mult aer.... Link spre comentariu
mannx Postat Octombrie 12, 2023 Partajează Postat Octombrie 12, 2023 Vtp cu două difuzoare și așa se naște vtp.ul izobaric. 100w pe 8 ohm ar fi 50w pe 16 ohm. A cântat cineva 50w cu vtp ? Eu am înțeles că acest tip de incintă este pentru rafinament. Și 10w e mult pentru o audiție decentă. Și apoi spl.ul. 3db înseamnă dublarea puterii. Vtp e caracterizat de spl ridicat. Nu este un impediment impedanța de 16 ohm. Poate doar prețul. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 12, 2023 Partajează Postat Octombrie 12, 2023 Legarea difuzoarelor in paralel ar fi poate o greseala, si asa este un exces de medii. Solutia corecta este cea mentionata mai sus - 2,5 cai. Caz in care nu stiu daca mai are rost folosirea incintei VTP. Totusi 16 ohmi pt lampi nu ar fi o problema, asa cum s-a si scris. Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 12, 2023 Partajează Postat Octombrie 12, 2023 VTP-ul izobaric! Poate izostropic! Toate incintele acustice, indiferent de tip, constructie, etc. au un singur "interes" declarat! Incinta Voigt este tipul de incinta cel mai usor de incadrat in clasa high fidelity, avand in vedere ca se poate pune la punct atat atat pliata cat si nepliata fara interventii dificile dupa efectuarea constructiei. Orice tip de incinta poate oferi rafinament daca este executata corect si folosita conform cu spatiul desemnat pentru auditie! Incinta, indiferent de tip nu stabileste SPL-ul incintei. Impedanta wooferului sau a mid-wooferului folosit nu e legata de vreun tip de incinta, valoarea de 16 ohmi pentru HW204 nu este un impediment in folosirea sa in orice tip de incinta. Orice amplificator solid state poate functiona si cu sarcina de 32 de ohmi. Cand apare o limitare, aceasta e legata de impedanta minima suportata. In cazul amplificatoarelor cu tuburi, pentru un cuplaj care sa asigure un transfer maxim de putere, transformatorul de iesire trebuie sa aiba si infasurare pentru impedanta de 16 ohmi. Intre aberatiile intalnite pe net: - inchiderea incintei Voigt si acordarea sa cu rezonator Helmholtz! Parca era vorba ca este un horn de oscilatie! se mai pastreaza principiul incintei? - incinta Voigt cu 2 woofere, un midrange si tweeter, cu o deschidere comuna tuturor traductoare. Ce nu prea se potriveste cu principiile acusticii? Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 13, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2023 Cu acustica raspund cei care stiu, nu eu. Locul de amplasare al wooferului la constructia unui VTP este exact precizat asa ca unde sa fie al doilea? Am intalnit pe net acelasi model de VTP dar cu 2 woofere identice,al doilea pus cu fata catre spate in tesitura coltului spate sus-cine stie cum se aude? -eu nu as incerca asa ceva . BG20 demontat, dupa vopsire m-am jucat plimband un mic radio in deschiderea difuzorului (si vocea mea suna "altfel in acea zona).Sunetul era mai puternic si acel pitic de nici 5cm incepuse sa aiba in anumite pozitii un fir de joase si distorsiuni evidente cand l-am asezat pe decupare. ( ar avea sens un mini,micro VTP ? ar putea sa ajute chiar si surse audio mici ? Un sfert din lungimea liniei de transmisie pt 100hz ar fi 0.86m-sub 40cm inaltime. Dar temperatura din camera de auditie-care acum scade puternic in sufrageria neincalzita-cat de mult afecteaza calitatea auditiei si integritatea difuzoarelor ? Distanta de ascultare egala cu cea dintre incinte aprox. 2.4m. Subwooferul nu e folosit, nu e gata, am sa incerc sa-l fac activ. "Hornul nu e pt amatori " stiu asta si totusi un proiect mai simplu se gaseste? Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 24, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2023 Muzica hi-res de pe cateva flac-uri ascultata pe VTP-uri, bit rate in jur de 1000kbps . Download free, redare f comoda de pe un sd card prin unitatea Mp5 montata de Marian pe amplificator ,telecomanda . Posibil sa nu fie cea mai buna optiune audiofila , altceva mai bun nu am. In lipsa unei referinte dupa cum se aude este wow, maxim ce am avut eu pana acum ,oare se poate mai mult ? Nu credeam posibil ca un dif de banda larga sa poata sa redea asemenea bas . In boxa inchisa ori bas reflex asa ceva ar fi fost posibil cu acest dif ? nu cred . Ex : Daya-Don,t let me down -1000kbps ,Alexandra Stan-Mr Saxobeat -1000kbps , Dynoro-In my mind-1000kbps Toto- Africa-1000kbps , Shaggy - Angel-1000kbps ... Link spre comentariu
darius_bv Postat Octombrie 25, 2023 Partajează Postat Octombrie 25, 2023 Acum 23 ore, Costa a spus: oare se poate mai mult ? Aveti grija... cutia Pandorei este oricand la indemana, mai ales ca ati pomenit de horn... Felicitari pentru realizare si mai ales pentru ca sunteti multumit! In prima faza... erati tare incurcat in itele psiho-acusticii! In privinta calitatii sursei, eu v-as sugera fisierele flac in locul celor MPx. Se redau cu Foobar2000, este gratuit. Numai bine! Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 25, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2023 @darius-bv Ziceți cutia Pandorei? Tentație mare,cred ca nu numai pt mine,nu-i asa ? Acel link pus de dv-stra către hifistereo cu subiectul VTP conține pe la pag 5 niște poze cu boxele maestrului Mateescu și relatarea unui profesionist în domeniu . Hornurile de dimensiuni rezonabile din acea fotografie descrise acustic la superlativ mi-au atras atenția. Știu,am citit ca execuția presupune multă îndemânare și precizie,nu e reconandata pt începători. Totuși...pt anul viitor un proiect important,ce ziceți ? 1 hour ago, darius_bv said: In privinta calitatii sursei, eu v-as sugera fisierele flac in locul celor MPx. Se redau cu Foobar2000, este gratuit Despre fisiere flac pe sd card redate direct cu unitatea Mp5 inclusa în amplif spuneam.(știe și flac și altele) Cu Foobar2000 pe laptop ar fi necesar cablu cu jack3.5mm către amplif sau bluetooth . Aștept sa-mi spuneți dacă va tentează ACELE hornuri. Mulțumesc pt felicitări. Link spre comentariu
darius_bv Postat Octombrie 25, 2023 Partajează Postat Octombrie 25, 2023 Am studiat hornurile, mi-am facut si o procedura de calcul in Mathcad, insa deocamdata am alte proiecte in curs... Doua aspecte m-au cam dezamagit: -cam tot ce gasesti pe internet sunt hornuri degenerate, construite sub lungimea normala, ca sa ajunga la niste dimensiuni fizice acceptabile intr-un spatiu normal de locuit; -realizarea practica e o imensa bataie de cap daca nu ai un CNC sau nu esti la a treia generatie de dulgheri in familie... Cum am mai spus, pentru 2-3 decibeli mai putin, deocamdata raman la VTP-uri. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 25, 2023 Partajează Postat Octombrie 25, 2023 (editat) Dacă ai o camera imensa și nu ai cu ce o umple atunci poți sa te gindesti la hornuri. Dar înainte de a te apuca de un horn mai intii trebuie să-ți pregătești camera de auditie prin antifonarea oricăror reflexii care ar putea interfera cu sunetul în punctul optim de auditie. După cum ți s-a spus, dacă pici în patima audiofiliei te-ai araranjat pina la final și principala activitate va fi cum sa faci rost de bani pe care sa-i arunci pe tot felul de prostiute care "sa îmbunătățească sunetul", desi știi cum se spune, cum nu exista femei urite ci doar barbati care n-au băut destul, tot asa nu exista sunet prost ci doar prea puțin alcool la bord. Nu exista sunetul perfect ci doar o stare, o emoție. Editat Octombrie 25, 2023 de sesebe Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 25, 2023 Partajează Postat Octombrie 25, 2023 Bine ca nu am avut idei preconcepute! Altfel nu mai ma apucam de nimic in viata! Si ce e mai cumplit este faptul ca am facut si hornuri fara sa pregatesc "camera de auditie"! Daca stam sa ne gandim cerinta aceasta ar fi pentru orice tip de incinte, orice aparat emitent de semnal auditiv, incluzand si un TV sau un boombox! Nu am mai asculta muzica in lipsa unei camere de auditie audiophila, dar imprejurarile ne imping sa facem ceea ce este posibil in conditiiele date, care, de foarte putine ori sunt apropiate de cerintele teoretice. Hornuri realizate, cu rezultate ce depind de complexitatea solutiei si de traductoarele utilizate sunt multe, atat in diverse publicatii cat si pe net. Nu toate respecta cerintele teoretice ale hornului, asta insa nu implica o functionare defectuoasa. Sunt multe hornuri simplificate in domeniul profesional care isi fac bine treaba, nu lasa sa se piarda energia din spatele traductorului. E adevarat ca audiofilii cam exagereaza cu subiectivismul deciziilor lor, considerand ca orice bizarerie aparuta pe piata trebuie incercata ca in mod sigur face ceva! Daca nu iti doresti decat sa faci tot ce poti pentru a obtine maximum din ceea ce iti permiti in conditii date atat financiar cat si in ceea ce priveste camera de auditie, atunci inveti, pui mana, construiesti, experimentezi si poti sa iti construiesti mai multe piese dintr-un lant audio care sa iti asigure un sunet care, altfel l-ai obtine cu sume de bani pe care nu ti le poti permite, si, fie vorba intre noi, nici nu merita sa le cheltuiesti decat daca nu poti face nimic cu mainile proprii. UN amplificator SS sau VS il poate face un constructor cu experienta si cu meticulozitate, cu cunostiinte care ii permit sa inteleaga si sa execute corect o schema. La fel si in cazul constructiei de incinte daca isi alege un proiect care sa corespunda cu posibilitatile sale. Sigur, cei care nu au cunostiintele necesare dar se declara audiofili vor fi nevoiti sa cheltuie sume consistente. Daca au posibilitati financiare isi pot alege ce componente li se pare ca satisfac cerintele lor. Si intr-un caz si in celalalt, aprecierea rezultatelor este si ramane subiectiva. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 25, 2023 Partajează Postat Octombrie 25, 2023 (editat) Acum 21 minute, VTP a spus: intr-un caz si in celalalt, aprecierea rezultatelor este si ramane subiectiva. Exact! Iar legat de camera de auditie n-ai înțeles ce vreau sa spun. Ideea este ca mai mult cistigi in calitatea sunetului și a auditie dintr-o pregătire bună a camerei decit din niște hidosenii monstruos de mari și greu de realizat. Hornul nu asigura neaparat o calitate mai buna a sunetului ci doar face o adaptare de impedanta între difuzor și aerul din fata lui permitind un transfer mai mare de putere, asigurind un gain mai bun pt difuzoare și implicit în final un randament mai bun de conversie a energiei electrice în presiune acustica. Editat Octombrie 25, 2023 de sesebe Link spre comentariu
cdinu332 Postat Octombrie 26, 2023 Partajează Postat Octombrie 26, 2023 Cel mai bine este să-ți apreciezi sunetul boxelor afară. Le scoți în grădină și bagi... Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 26, 2023 Partajează Postat Octombrie 26, 2023 (editat) Acum 7 ore, VTP a spus: imprejurarile ne imping sa facem ceea ce este posibil in conditiiele date, care, de foarte putine ori sunt apropiate de cerintele teoretice. Esenta realitatii!!! Acum 7 ore, sesebe a spus: Ideea este ca mai mult cistigi in calitatea sunetului și a auditie dintr-o pregătire bună a camerei Da, corect, dar in realitate in 99% din cazuri ramane doar o idee, daca esti casatorit!!! Care de pe aici se poate lauda ca nu a auzit replicile: - Ce sunt astea? - Unde vrei sa le mai pui si pe astea? - De ce sunt asa mari? - Alta culoare nu era? etc. Te intreb si eu: ce ti-a fost tie acceptat in camera ca tratament acustic? Chiar si la casa unde sunt mai multe camere decat intr-un apartament tot duci o lupta crancena sa prinzi o camera doar pentru auditii!!! Editat Octombrie 26, 2023 de merck Link spre comentariu
cdinu332 Postat Octombrie 26, 2023 Partajează Postat Octombrie 26, 2023 (editat) "Chiar avem nevoie de ele, ne trebuie?" "Mai avem unele, rămân și astea?" Editat Octombrie 26, 2023 de cdinu332 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum