Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor incinte VTP - partea II

Postări Recomandate

Acum 10 ore, Costa a spus:

Voi ce folositi pt finisare boxe, lac color sau vopsea,aplicare cu pensula ori trafaletul? 

(nu am pistol de vopsit si nici conditiile necesare)

Pot aplica lac color,vopsea-ca sa acopar chitul- pe suprafetele curatate cam 50% de lacul incolor vechi ?

(suprafetele sunt  furniruite-nu stiu cat pot insista cu slefuitul...)

Canturile in urma frezarii sunt destul de rugoase se pot rezolva prin slefuire ori trebuiesc chituite ?

Nu aspir la superfinisaje, doar ce se poate dupa experienta , indemanare si dotari si pot sa aplic solutii simple cu costuri rezonabile,

Cel mai frumos ieie cu furnir dat cu baitul de care culoare iti place apoi lacuire,uscare, slefuire, polisare.Se poate si cu TuffCab ce l-am folosit la incinte ptr apicatii afara, incinte ptr lautarie.

Editat de Nicu Daniel Toader
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 380
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 8 minute, Nicu Daniel Toader a spus:

Cel mai frumos ieie cu furnir dat cu baitul de care culoare iti place apoi lacuire,uscare, slefuire, polisare.Se poate si cu TuffCab ce l-am folosit la incinte ptr apicatii afara, incinte ptr lautarie.

TuffCab arata mai industrial dar este foarte rezistent, eu am mai folosit Teroson ce se folosește la insonorizare mașinilor.

Link spre comentariu
12 hours ago, VTP said:

Cam f.f. multa teorie si putina practica!

Chituire,slefuire,munca grea pt indepartarea partiala a acelui lac vechi -apoi grund si vopsire.

(un coleg zicea intr-un mesaj ca se putea si prin incalzire,raschetare si net-ul confirma ca erau mai multe metode...)

Si culmea e ca-mi place chiar daca e efort fizic mare, bibileala, rabdare si muult praf-pe un balcon plin cu de toate dar cu prea putin spatiu de lucru.

"Valoarea" VTP-urilor- pt mine- creste , Doamne-ajuta, sper sa fiu la fel de incantat de sunetul lor .

(cum e firea omului, mai ieri nu stiam cum sa ajung la "struguri" si acum :-cam prea repede pt asta dar ,   oare cu alte dif. era si mai bine? ,   cum pot obtine o lista cu dif compatibile cu dimens incintelor?-8",BL,Fs,Qts,Sd,Vas? ,  dar daca frezam canalul necesar pt montarea corecta a dif ?   cu sau fara tw? ,   cum sa fac sa-mi dau seama, cu sau fara fonoabsorbant ? ,  sa-mi cumpar umik-1 pt masuratori sau ma complic aiurea?,   de unde sa gasesc pt download niste muzica la rezolutie inalta ?...)

Link spre comentariu
Acum 20 ore, kobold a spus:

Pentru cine este interesat se mai pot găsi difuzoare noi Ciare HW204.

https://www.eprodance.cz/ciare-hw204-16-ohm/

Eu am cumpărat de la ei și sunt foarte serioși.

M-au costat 679 lei cu transport inclusiv.

In viitorul apropiat o să reproduc și eu acest proiect.

Pacat ca sunt pe 16 ohmi, altfel ar fi fost foarte interesante.

Editat de vidax
Link spre comentariu

Nu vad ce problema este faptul ca impedanta este de 16 ohmi!

Valoarea aceasta este mai putin uzuala in home audio, dar pana prin 1960 - 70 era uzuala!

Din pacate nu stiu daca se poate obtine, pentru linistea sufleteasca diagrama cu caracteristica de frecventa a difuzorului. In rest, amplificatoarele, in marea majoritate lucreaza cu sarcini de impedanta mai mare cu scaderea puterii debitate pe sarcina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări