Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor incinte VTP - partea II

Postări Recomandate

@Costa,

Dumneata ai un talent deosebit de a aiuri lucrurile si oamenii!

Daca ai difuzoarele specificate in proiect, executi proiectul in tocmai. Daca ai suficienta experienta  si stii ce faci poti opera modificari si trage concluzii pentru eventuale modificari.

PA-800 a avut 2 variante cu diferente mari ale Fs si nu s-ar potrivi de niciun fel aceiasi incinta la ambele variante!

"sens mai practic, sa ghicesc, fara schita si date, descriere interesanta, sept.2005/37, pag 39, standardizare 8" varianta personalizata, nu se poate publica?"

La niste recomandari anterioare, din tot ce am spus, d-ta ai eliminat asezarea difuzoarelor, dar rezulta ca mai importante ar fi marginile deschiderii inferioare a incintei!

O eventuala "standardizare" nu inseamna ca orice woofer sau midwoofer cu frecventa Fs = 40 Hz se poate monta intr-o singura incinta. Lucrurile se pot forta intre anumite limite, dar nu cum crezi dumneata. Cel putin, la proiectele pe care le-am dat sunt toate detaliile materialelor si ale traductoarelor. Modificarea datelor poate necesita schimbari dimensionale si sigur modificarea retelelor de separare.

Am un prieten bun si vechi, care are acelasi talent cu dumneata: ii explic de 100 de ori un lucru si dupa 5 minute revine la concluziile proprii pe care le considera logice desi încalcă legile fizicii!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 380
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 18 ore, Costa a spus:

Cu voia dv-stra incerc sa dau si un sens mai practic acestor discutii recunosc f interesante si sa ghicesc care ar fi acel proiect pt ca sa poata fi studiat si abordat de cei amatori de incinte VTP incurajati de generoasele descrieri si imagini prezentate.

Fara schita si date vom avea doar inca o descriere interesanta ...si atat.

In Tehnium sept 2005 pag 37 avem desenul tehnic al proiectului si la pag 39 se vorbeste despre o "standardizare" a dimensiunilor pt woofere de 8" ,acela sa fie ? -sau e o varianta personalizata care nu se poate publica ?

Am rascolit arhiva si pun tot ce am gasit legat de VTP-urile construite de mine cu difuzoare P-Audio:

IMG_20230928_0003.jpg

IMG_20230928_0005.jpg

IMG_20230928_0006.jpg

IMG_20230928_0009.jpg

IMG_20201213_132735468_1.jpg

Link spre comentariu

Schita cu dimensiunile incintelor construite de mine, datasheeturile difuzoarelor folosite (PA-20K nu trebuie luat in considerare, asa a fost pagina gasita), schema filtrelor dupa a saptea modificare, asa au ramas si in ziua de azi, o fotografie cu unul din filtre montat pe capacul din spate.

Acum este OK?

Editat de vidax
Link spre comentariu

@vidax
Va multumesc pt intelegere si pt efortul facut .
Dupa ce am avut ocazia sa va admiram aspectul lucrarilor prezentate acum avem ocazia sa apreciem si seriozitatea
DA acum in opinia mea subiectul este "rotund" si poate sa fie accesat de amatorii de astfel de constructii.
Nu e pt mine,eu am deja ce mi-am dorit! 
Am considerat ca fiind subiectul initiat de mine sa am acesta initiativa...cred ca intelegeti .
(seamana cu lucrarea prezentata in Tehnium sept 2005 cum presupuneam-dar pt ca sunt sanse mari sa gresesc eu cumva trebuie verificat !)

Link spre comentariu

Nu m-am simtit deloc obligat, nu a existat nici un motiv, si ma bucur daca pot fi de ajutor. Si eu am avut o multime de intrebari cand am inceput constructia primei perechi de VTP-uri deoarece era ceva nou pentru mine. Construisem inainte si alte boxe, majoritatea bass-reflex, la vremea aceea nu erau programe pe PC sau posibilitatea de a schimba usor informatii, foloseam formule matematice din carti.

Daca voi mai gasi ceva util o sa  postez, a trecut mult timp de cand le-am construit.

O sa caut informatii si despre VTP-urile cu difuzoare Ciare, le-am construit dupa cele cu difuzoare P-Audio, deci ceva mai recent.

Link spre comentariu

@vidax

Multumesc inca o data pt datele oferite amatorilor de constructii DIY.

Daca este posibil am sa va mai rog sa estimati niste costuri cu si fara acele finisaje spectaculoase.

Am sa incep eu , asta e varianta mea  ,a nu se interpreta ca am aici un motiv de lauda pt ca nu este asa,se vede din poze... plus calitatea difuzoarelor pt care am optat.

Este doar o informatie cred eu utila si important in abordarea -sau nu-a unui proiect.

Pt mine costurile au insemnat dif Visaton BG20  2x229lei ,debitare pe circular 150lei, holsuruburi ,lipici ,spuma ,placi conectori externi,cabluri ,conectori banana ,fonoabsorbant vatelina (inca nefolosit)...total aprox 900lei.

Au mai fost ,la mine fara costuri , bucati de PFL si plastic pt realizarea racordarilor -

Si daca nu aveam materialul provenit din demontarea acelui dulap ,ar fi fost aprox 500lei (? ) pt MDF de 18mm (placa,debitare si transport).

La aceste costuri minime trebuiesc adaugate cele dorite de fiecare pt aspect-finisaje.

Link spre comentariu

Continui povestea constructiei VTP-urilor cu difuzoare Ciare.

Deoarece in pozitia de ascultare, in fotoliu, amplasarea tweeterelor era prea sus am hotarat sa renunt la  cutiile separate pentru tweetere si sa le montez pe panourile frontale. Am putut sa iau aceasta hotarare pentru ca am avut inspiratia sa realizez cutiile pentru tweetere independente de incintele mari si am putut sa simulez, prin culisarea cutiilor, asezarea in acelasi plan cu wooferele. In urma experimentelor nu am simtit o schimbare in rau a sunetului si am trecut la executarea decupajelor si montarea tweeterelor pe panourile frontale. Am optimizat astfel pozitia lor relativa la pozitia de ascultare.

IMG_6864.JPG

Editat de vidax
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări