xaxa Postat Iulie 2, 2023 Partajează Postat Iulie 2, 2023 Postez aici, desi nu este autoturism, dar la electrocasnice si modelism chiar ca nu se potriveste Rog un sfat despre cum se poate alimenta acest far de bicicleta pe care nu am reusit sa il desfac. In interior are acumulatori, dar nu stiu ce fel si ce tensiune. Ma asteptam ca pinul din mijloc sa fie masa iar cei laterali sa fie +/- dar la masurat prezinta o tensiune de cca 1,7V pe pinul din mijloc si cel din dreapta. Farul are cam 15 ani vechime, asa ca nu cred ca acesta ar fi tensiunea la care functioneaza , ci ce a mai ramas prin acumulatori. multumesc anticipat. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 2, 2023 Partajează Postat Iulie 2, 2023 Are leduri sau bec ? Sigur se poate desface, ori prin înșurubare ori are șuruburi ascunse. Link spre comentariu
xaxa Postat Iulie 2, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2023 are bec. nu am reusit sa desfac, cred mai degraba ca este imbinat cu cleme Link spre comentariu
validae Postat Iulie 2, 2023 Partajează Postat Iulie 2, 2023 E din plastic sau metalică ? Planul de separație care apare în imagine la mijloc îmi sugerează o înșurubare, eventual cu inel de etanșare de cauciuc.Imaginile nu sunt prea clare și nici suficient de luminoase ca să observ ceva detalii importante. Fiind cu bec incandescent, cred că are acumulatori Ni-Cd și becul e cu halogen, pentru luminozitate sporită. E posibil să necesite forță și prindere în dispozitive ajutătoare ca s-o desfaci. De exemplu, înfășurată în ceva carton gros sau cauciuc și prinsă ușor în menghină, iar jumătatea cealaltă prinsă tot învelită în cauciuc și rotită cu un clește gen mops. Link spre comentariu
xaxa Postat Iulie 3, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2023 (editat) am reusit sa il desfac. e asamblat fortat si asigurat cu partea de sticla a farului, care se insuraubeaza peste. acumulatorii sint bagati intr-un plastic negru pe care scrie 14 volti virgula ceva (ilizibil). cele trei contacte intra direct in plasticul respectiv si nu sint marcate deloc. In cel mai rau caz voi rupe plasticul si voi vedea ce si cum, dar vecinul care e proprietarul nu prea e incintat de idee. Editat Iulie 3, 2023 de xaxa Link spre comentariu
PacMan Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 Dacă sunt acumulatori ni-cd aceștia au 1,2v pe element iar la 12bucati 14,4v. Dacă ai loc poți utiliza 4 Li-ion, face 14,8v eventual montezi o dioda cu siliciu gen 1n4007 în serie ( dacă becul consumă până la, 0,5A) sau folosești o dioda de 3a. Ai nevoie și de bms, o variantă este să schimbi mufă cu alta de 5pini și bms să - l montezi în exteriorul farului. Link spre comentariu
xaxa Postat August 4, 2023 Autor Partajează Postat August 4, 2023 multumesc f mult pentru sfaturi. la Ni-Cd ma gindisem si eu. vecinul insa nu a agreat ideea de a desface invelisul acumulatorilor asa ca i-am inapoiat jucaria. as fi fost curios sa stiu de ce erau 3 fire. Poate punea in paralel cite 6 acumulatori ca sa alimenteze un bec de 6V? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum