Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor identificare piesa .

jianuadrian69

Postări Recomandate

Salut stimati colegi am dat de o problema cu identificarea unei piese din BMS-ul unei bateri de trotineta al unei nepoate ,la care nu stiu ce reprezinta aceasta ,piesa pe pcb e marcata cu T, pe piesa e marcat ZX si un S culcat peste un O si   va cer ajutorul dumneavoastra daca ma puteti ajuta cu multa stima si respect va multumesc anticipat ? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

3

• jianuadrian69

3

• validae

2

• Danut Marinescu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca vrei sa fii ajutat , atunci pune o poza cu piesa suspecta , ca sa stim despre ce fel de capsula este vorba ...altfel , este fix ca si cum ai cauta acul in carul cu fin...

Link spre comentariu

Mai bine pui o poză clară de aproape cu piesa pe placă, să se vadă clar și componenta dar și restul plăcii.

Recomand poza MACRO doar la lumina naturală, fără ,,blitz-ul,, camerei. Astfel putem vedea și ce rol ar avea în schemă.

Link spre comentariu

Buna seara ma scuzati pentru intarziere, dar nu  puteam  sa pun fotografiia find prea mare, deci  cea marcata cu ZX pare a fi o diioda testata nu da  in nici un fell ce sa fie ? 

Va multumesc inca o data si Domnului Validaept informatia puneri  de foto multumesc.

Link spre comentariu

Probabil este SMAJ90CA fabricată de General Semiconductor (este logo-ul lor) actualmente Vishay. Este o diodă supresoare bidirecțională deci nu conduce la multimetru în niciun sens.  T-ul poate fi de la TransZorb sau mă rog orice cu Tran(zitoriu) .

Link spre comentariu

Defectul trebuie sa il cauti in alta parte , pentru ca dioda supresoare ZX garantat 101% este buna daca nu iti da nimik pe ohmetru ...T-ul vine de la Transil sau TransZorb , asta pentru ca are doar 2 pini si astfel nu are cum sa fie nici tranzistor , nici tiristor nici triac ... 

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Sa inteleg ca a fost deplasata de la locul ei?Pe un aparat de masura ce zice?Nu pare a fi arsa ptr. ca nu este innegrita.Daca doar s-a incalzit si a plecat de la locul ei ar putea sa fie o siguranta care protejeaza un etaj in comutatie sa spunem.De regula se fixeaza si mecanic cu rasina epoxidica de inalta temperatura sa nu fuga din locul ei.E marcata cu T.....pe placa.Chiar daca o identififici nu-ti ajuta la nimic ca nu ai ce sa pui in locul ei.Inlocuita dupa o placa asemanatoare.Ai asa ceva?Verifici mai intii mosul sa nu fie in scurt.Trebuie gasit motivul pentru care s-a incalzit si apoi s-o inlocuiesti.Adica depanat etajul in cauza.

Link spre comentariu

Cum le place unor habarnisti sa posteze baliverne fara nici o logica ...

1-- firma General semiconductors nu a fabricat niciodata never ever sigurante fuzibile...

2-- capsula Sma de la diode are alte dimensiuni fatza de capsula 1206 ...

3-- subiectul in cauza a fost rezolvat Inca din iulie 2023 ...

4-- piesa deja este ea neagra din fabrica , asa ca nu se inegreste nimik ...

5-- nu exista nici un fel de rasina epoxidica acolo pt nici un fel de fixare ...

In concluzie , du-te Nene si te culca ca debitezi numai prostii pe forum...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare tuturor!

Va rog sa ma ajutati in identificarea acestor 2 piese:

image.thumb.png.6d97e978117b7988f65a205259637a93.png

Sunt montate pe alimentarea cu 24Vdc a unui echipament de distributie energie "SmartWire-DT" de la eaton (eu5c-swd-pf2-1). Actual sunt intrerupte (circuit deschis) si la deslipire le pica un terminal.

La o cautare cu "google lens" am gasit ca ar fi diode  rapide, iar de proba am pus in loc o dioda shottky SS14 (1N5819 SMD) si in gol pare sa functioneze dar inca nu am facut verificari amanuntite.

Le-ati mai intalnit pe undeva? Ce parametrii trebuie sa indeplineasca inlocuitorul?

PS. echipamentul nu se mai produce de mai multa vreme si greu se mai gaseste prin depozite obscure, de asta incerc sa il resuscitez.

Multumesc!

Link spre comentariu

Ar putea fi chiar și ceva TVS-uri.

Adică protecții la supratensiuni tranzitorii.Dacă sunt puse în ,,antiparalel,, pe alimentare, ăsta era scopul lor.Și probabil au primit fie o supratensiune, fie alimentare inversă.Dioda Schottky nu prea cred că are ce căuta in astfel de rol.

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns,

Sunt montate serie pe alimentare dupa bobina soc, cred ca este pentru protectie la alimentare inversa (dioda anti prost). Le-am inlocuit cu o dioda SS54 (5A,40V), l-am lasat peste noapte cu sarcina de 1 A si a functionat ok. Echipamentul este catalogat la max 3A, cred ca dioda de 5A va face fata.

Numai bine! 

Adrian

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări